LilleT sa for siden:
Ja, om det er noe?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
LilleT sa for siden:
Ja, om det er noe?
Myria sa for siden:
Vi lager koldtbord som vi spiser til frokost og evt kveldsmat hele julen. Da har vi juleskinke, et par gode salamier, spekeskinke, fenalår, sylte, hjemmelaget potetsalat og rødbetesalat, forskjellige gode oster, hjemmelaget majones, julepostei, røkelaks, eggerøre, diverse grønnsaker og brød + ostekjeks.
Blå sa for siden:
Lammerull
zinatara sa for siden:
Hjemmebakt gjærbakst, både fin og grov. Ungene er mest opptatt av røkt laks og eggerøre, mannen vil ha noe sild og ellers har vi gode oster, spekemat, kjøttpålegg, julepostei, agurk, tomat og paprika i skiver.
My sa for siden:
Rundstykker (hjemmebakte)
Potetlefse
Sylte
Sennep
Sild (sur-, rømme- og senneps-)
Rull
Majones
Eggerøre
Røykelaks
Diverse oster
Fancy leverpostei (kjøpt en på bondens marked de siste årene, som involverer villsau, den er helt fantastisk)
Rørt jordbærsyltetøy
Diverse annet pålegg som vi bruker ellers også, som salami, vanlig leverpostei, kaviar m.m.
Kaffe, melk, juice, kakao til ungene (de får kakao på pinne i julestrømpa, så varmer opp melk)
Sir Limpalot sa for siden:
Kald ribbe, lefser og grov sennep
Input sa for siden:
Egg. Det er i grunnen det samme som jeg spiser til frokost hver helg.
My sa for siden:
Dette på andre juledag (vi har ribbe første juledag).Tjorven sa for siden:
Sylte med lefse og grov sennep.
trøtt sa for siden:
Jeg må ha grove, nybakte rundstykker, eggerøre, tørka og røyka hjort, potetsalat og roastbiff, paprika, rødløk og agurk. Mer trenger ikke jeg personlig, men vi har mye annet også siden ikke alle er som meg. :knegg:
Novla sa for siden:
Kjøttrull (AKA lammerull)
Sylte
Hjemmelaget tomatsild
Hjemmelaget sursild
Julebrød til kjøttpålegget, grovbrød til silda.
I tillegg ost av noe slag og litt vanlig pålegg.
oslo78 sa for siden:
Kald ribbe!
Lavender sa for siden:
Tatt i betraktning at jeg ikke er så glad i kjøtt.
Rugbrød
Sild
Oster
Fikenmarmelade
Lemoncurd
Rundstykker
Pamina sa for siden:
Gratinert juleskinke med walsorfsalat og bestemors sildesalat. Da er jeg i grunnen fornøyd.
Matilda sa for siden:
Te, skiver eller rundstykker med edamer og klementin, julepostei, appelsinmarmelade. Vi pleier å ha røkelaks og egg også, i tillegg til alt vi ellers pleier å ha, som salami, skinke, Nugatti, syltetøy. Og så må det være fint opplagt garnityr. Lefse med skinke og sennep. Mannen vil ha sylte, men det er bare han som spiser det.
frukt sa for siden:
Har stort sett vært bortreist i julen, så også i år, og har ingen tradisjoner.
Men jeg ville definitivt hatt eggerøre eller posjert egg, godt kjøttpålegg og røkelaks.
Hyacinth sa for siden:
Jeg må egentlig ikke ha noe spesielt, men jeg er vokst opp med blant annet pariserloff, nøtteskinke, bayonneskinke (kalde begge to), eggerøre og sild.
Vi spiser ikke sild (dvs jeg gjør, men jeg gidder ikke lage kun for meg selv), så det viktigste på vårt frokostbord er gode rundstykker, god juice og/ eller kakao, nøtteskinke, ølskinke, sennep, gode oster og marmelader, eggerøre og muligens litt røkelaks.
Ribbe har jeg aldri smakt, verken kald eller varm. Ikke sylte heller. Ingen av delene er nok veldig typisk for området hvor jeg bor.
nolo sa for siden:
Hjemmelagde rundstykker er et must. Og alle ungene sier roastbeef når jeg spør hva som bør stå på frokostbordet julaften og førstedag.
Blondie sa for siden:
Kaffe. :knegg:
millact sa for siden:
Kaffe, rundstykker, ribbe og gjerne eggerøre. Noen gode kjeks med ost.
polarjenta sa for siden:
Jeg spiser veldig lite av sånn tradisjonelt julepålegg, så jeg er fornøyd om det er egg der.
Fintdethei! sa for siden:
Hvitost og syltetøy. :enkel:.
trøtt sa for siden:
Ja, julete og vann må jeg også ha. :nemlig:
Taien sa for siden:
Jeg må ha fenalår, fra beinet ikke maskinskåret. Eggerøre, potetsalat, annen spekemat, lammerull, sylte, sursild, rundstykker og flatbrød.
Dette er kveldsmat lille julaften, og frokost gjennom hele julen. Vi supplerer med litt kald ribbe, annet pålegg og forskjellig drikke.
Candy Darling sa for siden:
Egentlig bare edamer. Og godt brød og en form for egg og kjøtt, men det gjelder jo helgefrokost generelt
IzziCreo sa for siden:
Hjemmebakte rundstykker
Sylte
Juleskinke
Reimes reker
Gräddost
Røket laks
Majones
Eggerøre
Te
Farris
Juice
Stuffing etter julekalkun
Timar sa for siden:
Toppet med nykvernet pepper. I grunnen det eneste jeg trenger. :)
Erica sa for siden:
Vi har til julefrokosten:
Nybakte rundstykker eller scones
Julebrød og vørterbrød
potetlefse
juleskinke, sylte, røkt laks, hjemmelagd tomatsild og rømmesild
ansjos og egg
ulike oster
godt syltetøy
spekeskinke/spekepølse
leverpostei
suragurk og rødbeter
godt smør
gode juicer, og hvis jeg orker juicer jeg selv
Te
Elise sa for siden:
Jeg vil gjerne ha
-italiensk salat og hamburgerrygg
-eggerøre og røkt laks
-eplejuice eller appelsinjuice
-rundstykker/baguetter
Kula sa for siden:
Det eneste jeg må ha er hjemmelaget rull av svin.
ingling sa for siden:
Vi har egentlig ikke så mye julefrokost, siden vi står opp på litt ulike tider og ikke alle i familien er frokostfolk, så det blir helst lunsj eller en mer uorganisert variant. Tidligere hadde jeg mange ting jeg måtte ha, men med tiden blir det stadig færre. Men jeg liker godt egg, røkelaks, sild, edamer og gjerne aniskringler i tillegg til grovt brød. Det er ikke like stas etter gluten forsvant fra tilbudet, men det er heldigvis bedre alternativer å oppdrive etter hvert.
IzziCreo sa for siden:
Ja, jeg må legge til at det sjelden skjer noe før nærmere kl 12 her i huset så julelunch er vel rette betegnelsen :knegg:
Myria sa for siden:
Samme her. Alle står opp til ulike tider og så spiser vi når sistemann er oppe. Det blir gjerne rundt 11-12.
Malama sa for siden:
Fenalår og brød
Det er vel egentlig det jeg MÅ ha, men sørger i tillegg for sylte, har laget, skal kjøpe en god skinke, har i år også laget lammerull. Og kjøper nok inn røykalaks, har egg og syltetøy og leverpostei og graddost og brunost og diverse annet godt.
Vi har relativt små barn, men etterhvert klarer nå de å stå opp uten at vi må det utover å hjelpe yngste på badet de dagene hun ikke tillater at søsken bytter bleie på henne, derved spiser vi ikke lenger frokost i grisotta, men vi spiser samlet frokost sånn en gang mellom 10 og 11 antar jeg. Tidligere selve JULEfrokosten julaften da. Også har yngstemor bursdag dagen etter så da er det jo også litt spesielt.
Niobe sa for siden:
Må og må. Vi liker å ha:
Hjemmelaget roastbiff
Rødløksmarmelade
Eggerøre
Fenalår
Diverse spekepølser
Brie
Jærost
Juleskinke
Hjemmelaget sjokoladepålegg
Ribberester
Rundstykker og julegeiter
millact sa for siden:
Niobe: Hvordan lager du hjemmelaget sjokoladepålegg?
vixen sa for siden:
Hjemmelaget loff/rundstykker
Appelsinjus
God kaffe
Eggsalat
Graddost
Roastbeef
Egg
Muggoster og honning/dadler.
Spekeskinke.
Niobe sa for siden:
En pk. kremfløte
300 g mørk kokesjokolade, hakket
250 g usaltet smør i terninger
Kok opp fløten, ha i kokesjokoladen, rør jevnt og rør inn smøret til slutt. Hell i krukke og sett i kjøleskapet.
Drømmedama sa for siden:
Min søsters nybakte rundstykker
Eggerøre
Edamer
Greddost
Ripsgele
Salte kjeks
amanas sa for siden:
Druesalat, rekesalat, kyllingsalat, alt hjemmelaget.
Ost og gode pålegg.
Eggerøre.
Hyacinth sa for siden:
Glemte å nevne aniskringler. Dvs, jeg sorterte det under rundstykker. Det må vi ha. Jeg kan ikke spise det lenger, dessverre, men ungene og mannen setter stor pris på det.
Edamer har vi året rundt, så det er ikke juleost her selv om vi også spiser det i jula. Mulig det blir Østavind i år, det er denne vinterens dille.
GinaK sa for siden:
Her blir det julefrokost tidligst klokka 13.
Den dagen skal ikke stresse og jeg skal gå i kosebukse hele dagen og ikke ha besøk av noen. Og ingen middag.
Blir noen sultne utover så blir det ribbe i hånda. :cool:
Må ha kald ribbe, kald surkål, rekesalat, ekstra reker. Og egg.
Pegasus sa for siden:
Frokosten inntas alltid foran Askepott og tre nøtter på TV. Hva selve frokosten, er fullstendig underordnet. :humre:
GinaK sa for siden:
Jeg trodde vi snakket om 1.dag..😎 Julaften spiser jeg sjelden før middagen.. Det er bare stress.
Matilda sa for siden:
Julefrokost er førstedagen i min verden. :jupp: På julaften spiser vi sjokolade til frokost, og tar noe brødmat i farta i løpet av formiddagen. Av og til har vi hatt grøt på formiddagen, men den er stort sett lagt til lille julaften, når vi ikke skal bort til noen.
Pegasus sa for siden:
Ah, vi snakker om 1ste juledag, ja. Menyen er i grunn det samme uansett, ingenting jeg absolutt må ha. Men julekake med smør og brunost er snadder. Og fenalår.
Magica sa for siden:
Vi har gode frokoster hele jula egentlig vi. Ikke så overdådig på julaften kanskje, men jeg kjøper inn tonnevis med godt pålegg, baker brød, og så lager jeg vanligvis eggesalat. Vi har også røykalaks etc.
Dali sa for siden:
Egg med ansjos. Gräddost med mandarin. Multesyltetøy. Noe som minner meg på at det ikke ble plukket multer i år så jeg må ut og handle. Hjemmelaget julesylte.
Input sa for siden:
Vi har gode frokoster så godt som alle fridager året gjennom, og har ikke noe spesielt til jul. Eneste mannen har kjøpt ekstra er en edamer. Resten av familien er i høyeste grad vanedyr og kjedelige i matveien.
Malama sa for siden:
Menyen er stort sett det samme fra jul til nyttår uansett her
My sa for siden:
Den første store julefrokosten vår er på julaften. Men vi har gode frokoster utover i jula også, og de første juledagene involverer de også kald ribbe og pannestekte pinnekjøttrestet.
Pappalille sa for siden:
Har jeg lefse, grov sennep og ribbe så er det meste gjort. Dette er også den eneste dagen i året jeg kan ta en akevitt til frokost-kaffen så det gjør jeg og. #villoggal
Syrinx sa for siden:
Rullepølse, aka lammerull (hjemmelagd)
Egg i en eller annen form
Godt brød
Lorien sa for siden:
Grove rundstykker, lammerull, røkt laks og bløtkokt egg.
ming sa for siden:
Lammerull, kokt saltkjøtt, egg, røkt laks, sild, leverpostei, rødbetsalat, blåmuggost, valnøtter, brunost, kaffe, juice, druer, hjemmebakte rundstykker, både fine og grove ...
rine sa for siden:
Det samme som alltid betyr litt ekstra god frokost for meg; En god juice, ferske rundstykker og egg av noe slag. Bløtkokt eller eggerøre. :enkel:
OlleVia sa for siden:
Julefrokosten er helt enkel.. spise når en står opp. Kaffe er alltid viktig. Vi pleier å samles til lunch med godt pålegg.. eggerøre, skinke, og mer.. foreldrene mine liker å ha sild, godt brød, kakao. Hmm.. kanskje jeg skal kjøpe Nugatti nå i julen, mest til min datter, men litt til meg også.
Polyanna sa for siden:
Vi har stor julefrokost (brunch, for det tar tid å lage til, og jeg gidder IKKE stå opp i otta :knegg: ) førstedag, og da dekker vi med stil minst følgende:
Ja, det var vel det hele. :knegg:
Det tar jommen tid å legge på fat og lage til, men så puttes alt i de røde boksene med lokk fra ikea, og de neste frokostene så bare svosjes de rett på bordet, og det tar ca ti sekunder å dekke til! :jupp:
veobra sa for siden:
Jeg må ha lefse med sylte og grov sennep. Ellers et rikt utvalg av det beste vi vet. Vi hadde vel seks typer syltetøy eller noe sånn.
løve70 sa for siden:
Dette er ca samme opplegg som vi alltid har hos moren min 1. juledag. Ansjos og sild byttes ut med karbonader da ;) Da faren min levde hadde vi ansjos og egg ogås, men nå er det ingen som spiser det.
Cumulus sa for siden:
Sursild og pompernikkel. ☺️
Skilpadda sa for siden:
Det som slo aller best an på julefrokostbordet (sen brunsj førstedag, da) i år, var nystekte rundstykker med hjemmelaget leverpostei (oppbevart i fryser og varmet i stekeovnen) og dessuten nygravet laks. Ribberester og juleskinke med ekstra god sennep var også en hit. :jupp: Ellers hadde vi et par gode oster med fikensyltetøy, dessuten eggerøre til laksen og noe vanlig syltetøy til ungene.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.