Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage kålrabistappe dagen før? Evt klargjøre noe?

#1

Hyacinth sa for siden:

Det hadde vært sabla greit om jeg slapp å bruke kokeplate til kålrabistappe på julaftens ettermiddag. Tidligere har jeg gjerne laget den litt på forhånd og varmet opp, men kan jeg lage den i god tid på forhånd? Noe i meg sier at den kanskje ikke blir like god, men er det noe jeg kan klargjøre på forhånd?


#2

Timar sa for siden:

Jo, det blir ikke den bare bedre av å lages på forhånd?


#3

Hyacinth sa for siden:

Hm.. vet ikke? En stappe? Jeg tror ikke nødvendigvis stapper er mat som blir bedre av å stå, men jeg kan jo ta feil. :vetikke:


#4

Niobe sa for siden:

Jeg vil si stappen taper seg litt til dagen etter? Vi spiser den jo ofte to dager når vi har komlemiddag, f eks, og jeg synes ikke den smaker like fresht? Men nå er ikke kålrotstappe min sterkeste side heller.


#5

Hyacinth sa for siden:

Ja, men jeg tror du har rett.


#6

Niobe sa for siden:

Jeg tror nesten det hadde vært bedre å fryse den, men da må man jo styre med å tine den før oppvarming. Da er det vel like greit å lage ny.


#7

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg lager den samme dag, har jeg kommet fram til. Men litt tidligere på dagen. Kålrabien trenger alltid mye mer koking enn jeg tror. I fjor var den ikke mør etter halvannen time engang. Hvor lenge tror vi den tåler å stå og vente på benken? Eller bør jeg sette den på terrassen?


#8

Acino sa for siden:

Vi skreller og deler i biter dagen før. Lar stå i en kjele med vann. Settes kjølig. Under oppveksten stod den gjerne på altanen med murstein på lokket. Poteter brukes også gjerne skrelles dagen før. Bruker å koke kålrabien sånn at den er ferdig kokt når pinnekjøtt går på. Så lages stappa og varmes litt igjen til slutt. Skal sies vi tar pinnekjøtt i trykkokeren så det tar ca 40-45 minutter.


#9

Teflona sa for siden:

Vi koker kålrabi kvelden før og har i smør. Synes ikke jeg merker forskjell på smaken. Har i fløte når vi varmer den opp.


#10

Charlie sa for siden:

Pleier å skjære opp alt dagen før, legges i vann med sitronskiver og rosmarinkvist. Hvor lang tid det tar å koke, har også litt å gjøre med hvordan man skjærer opp. Jo mindre biter, osv. Har trege kokeplater, så har litt vann i kjelen, og setter på plata, og setter på vannkokeren og koker vann også i den som jeg heller over i kjelen :juksalitt:

Burde vel egentlig passe bra til dynekoking, om man ikke har nok kokeplater? :vetikke: men vet ikke om det hjelper, om du likevel har anledning til å koke den tidligere.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg gjør alt det der. Lager alltid stappe med rosmarin og sitron i vann dagen før, rister pepper i panne, koker sammen m sitron og rosmarin etc etc. Det er den aller, aller bedre kålrabistappen 😊


#12

Candy Darling sa for siden:

Vel, pinnekjøtt er jo like godt dagen etter, synes jeg, så du kan jo gjøre motsatt?


#13

Appelsin sa for siden:

Det var jo supersmart.
Bortsett fra duften på feil dag, evt.


#14

Syrinx sa for siden:

Jeg vil også slå et slag for trykkoker. Tid og energi spart, og pinnekjøttet (eller hva man enn har oppi) blir veldig godt.

Ellers går det fint å lage kålrabistappen dagen før, den forringes ikke nevneverdig.


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes ikke det er godt når det ikke er nykokt. Not at all. Det blir hardt.


#16

Stompa sa for siden:

Jeg bruker alltid å koke kålrabien dagen før og stappe den med litt smør. Sper ferdig med sky fra pinnekjøttet og eventuelt litt fløte på selve dagen.


#17

Hyacinth sa for siden:

Lurer litt på å gjøre dette. Men da må jeg legge kålrabi og gulrot i sitronvann i natt allerede.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.