Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å selge (litt) gammelt hus

#1

Wix sa for siden:

Min mor har et hus bygd i 1988, som snart skal selges. Vi driver nå og forbereder til det, og lurer på hva man skal si og ikke. Huset har en stor peis i rød teglstein, som jo seg hør og bør på den tiden. De siste par årene har det kommet en lyd i peisen, som kommer når det blåser mye ute, og man fyrer litt hardt. Jeg har aldri hørt den selv, det er en tikkende lyd som mamma kaller det at peisen «synger». Da feieren var her for snart to år siden sa han at det er ikke farlig, og at peisen er godkjent. Mamma har forsøkt å få flere peis-folk til å komme til huset og se på det men de har ikke tid før etter at huset forhåpentligvis selges. Spørsmålet er: Skal denne lyden opplyses om til megler/selger, eller ikke? Min bror mener ikke, fordi folk kan tro det er verre enn det er, det er ikke noe feil med peisen. Min mor er redd for at folk kan klage. Så hva gjør vi?


#2

Nabojenta sa for siden:

Sånn tikker det hjemme hos min far også, og er ikke farlig.


#3

Nabojenta sa for siden:

Og forresten ikke noe å nevne til megler, da det er helt normalt.


#4

Daisy sa for siden:

Siden feieren har sagt alt ok, så hadde jeg ikke ofret det en tanke!


#5

Carpe Diem sa for siden:

Jeg hadde nevnt det, for alt som er nevnt kan ikke klages på i ettertid ;)


#6

millact sa for siden:

Enig.

Leste også at det kommer nye regler fra nyttår.


#7

Kaprifol sa for siden:

Det er nok noe som utvider seg når det varmes opp, og det er noe alle forventer kan skje når man fyrer opp i peisen. Men det går an å opplyse om det likevel, i tilfelle man selger til en som ønsker å krangle på det meste. Hvis det kommer nye regler for egenerklæring, så er det veldig viktig å lese disse grundig før dere fyller ut. Generelt er det smart å si fra om alle særegenheter og funn, også tilbake i tid. Selger har opplysningsplikt, tror jeg.


#8

Chablis sa for siden:

Ikke jeg heller.


#9

Teofelia sa for siden:

Jeg ville nevnt det til takstmannen. Hvis han eller hun anser det for å være relevant, vil det komme med i takstrapporten. Og hvis den som setter takst anser det for å være relevant, bør det nevnes i takstrapporten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.