Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

800 g hjort til 4 personer?

#1

Hyacinth sa for siden:

Har mye hjort i frysen, blant annet en ytrefilet på 800 g. Det burde vel holde til fire, men jeg synes den ser veldig liten ut, og den blir jo enda litt mindre etter steking...

Er dette nok, tror vi? Kan jo pøse på med tilbehør, da.


#2

Pelen sa for siden:

Jeg syns 200 g per person høret litt lite ut. 1 kg hadde jeg ønsket å ha da.


#3

Hyacinth sa for siden:

Kanskje jeg skal ta ut noe mer, da. Men det meste er grytekjøtt, egentlig. Én pakke er merket «stek/roastbiff», men jeg er usikker på om det kan tilberedes på samme måte som en indre- eller ytrefilet.


#4

veobra sa for siden:

Er det uten ben? Jeg synes 200 g pr voksne holder i massevis. Man regner 180 g biff per person. Jeg spiser aldri så mye.


#5

Synnemor sa for siden:

Ja, 800g benfri hjort bør holde til 4 voksne. Sørg for å ha masse tilbehør og en god saus så blir det bra!
Er du engstelig for at det skal bli for lite mat, kan du jo servere en forrett og/eller dessert i tillegg.


#6

Hyacinth sa for siden:

Det er nyttårsaften, så det blir mye ekstra, ja. Og nå nekter den ene tenåringen å spise kjøtt også, så.. :knegg:


#7

Hyacinth sa for siden:

Benfri ytrefilet, ja.


#8

Pegasus sa for siden:

200 gram kjøtt pr snute burde holde bra.


#9

Input sa for siden:

Jeg tror du har for mye kjøtt, faktisk. Med mindre dere er usedvanlig storspiste eller spiser veldig lite tilbehør.


#10

Pelen sa for siden:

Om du har godt med tilbehør så holder det. Hos oss kan det være fire storspisye gutter/menn + meg og da beregner vi minst 250 g per person.


#11

Hyacinth sa for siden:

Vi spiser ikke veldig masse, nei. Sikkert litt under snittet.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg synes det er massevis, men jeg har skjønt at jeg og mine spiser langt mindre enn de fleste. (Og jeg er vektoperert, så jeg kan ikke spise normale mengder.) For tiden har vi faren min og stemoren min på besøk, og vi må doble matmengde selv om vi bare har gått fra 4 til 6 personer.

Men for å være på den sikre siden, så kommer man langt med en forrett eller ekstra godt tilbehør.


#13

veobra sa for siden:

Jeg burde visst lest litt bedre. :humre:

Det er veldig forskjellig hvor mye man spiser. Vi hadde nylig helstekt biff. Vi haddde 700 g til oss fem, yngste en10-åring. Alle spiste godt for det var skikkelig mørt, de spiser lite kjøtt hvis det ikke er mørt. Vi hadde mer kjøtt igjen.


#14

Nextlife sa for siden:

200 g/pers er superflott og godt over hva man beregner i restaurantbransjen. Om du helsteker på lang tid blir det mindre svinn, og med masse godt tilbehør blir det nok til alle mann.
Jeg hadde helstekt entrecôte av okse 1. Juledag til 5 personer, derav 2 storspiste menn, og hadde 960 g. Og det ble kjøtt til overs.


#15

Carrera sa for siden:

For oss hadde ikke 200 gram pr pers holdt, med mindre vi hadde mengdermed tilbehør. Vi er storspiste, og når villtkjøtt kommer på menyen, da går det unna for å si det sånn. Men dette er jo forskjellig fra familie til familie, så dette må tilpasses den enkelte.


#16

Hyacinth sa for siden:

Du er så flink med mat, kan du tipse litt (helst med teskje) om hvordan du ville gjort dette, step by step? Jeg har altså en frossen filet, vi er fire som spiser som voksne (hvis fjortisen har sluttet å være vegetarianer innen mandag, da), og det er det.. :knegg:


#17

millact sa for siden:

Jeg tror det holder. Spe på med ekstra grønnsaker bare.


#18

Niobe sa for siden:

Jeg tenker det holder, 200 g rent kjøtt pr person er jo mye?


#19

trøtt sa for siden:

Det holder sikkert.

Vi lagde en hjortestek på 1'5 og en på 1,3 kg for et par dager siden. Vi turte ikke ta sjansen på at den på 1,5 holdt til 8 personer. Nå ble vi bare syv, hvorav to ikke spiste mer enn en skive kjøtt hver. Hele steken på 1,5 forsvant, men det gikk bare et par skiver av den andre.


#20

Nextlife sa for siden:

Takk, det var hyggelig :hjerter:
Jeg ville brunet fileten i panne på høy varme på alle siden med salt, pepper og timian. Om dere liker hvitløk,- det også.
Når den er ferdig, sett inn steketermometer og enten pakk tett i alufolie eller ildfast form med tett lokk. Inn i stekeovn forvarmet til 120 grader, og senk til50 grader, bruk så lang tid som du har, gjerne mange timer. Jeg stekte min entrecôte i nesten 5 timer
Juster temp på stekeovn opp/ ned alt etter som, min gjeng liker kjøttet rødt og da er jeg aldri over 56 grader i ovnen, men liker du det mer stekt og rosa, gå opp til 60 grader, kanskje til og med 62 grader. Det stiger ofte 1-3 grader etter det er tatt ut av ovnen.
Beregn 20-30 min hvile for kjøttet etter du har tatt det ut og før det skjæres intynne, lekre skiver.
Når det hviler pakker jeg det inn i et par håndklær. Før det pakkes inn, hell av kraft så kan du lage god saus av kraften. Det er bare å koke den litt inn, smaksette med ønsket krydder og ha i litt fløte eller rømme. Jeg elsker einebær i viltsausen, og gjerne noen hele tyttebær ( mest for at det ser lekkert ut).


#21

Hyacinth sa for siden:

Tuuusen takk! :blomst:

Jeg lytter og lærer. Setter stor pris på det. Det eneste jeg lurer på er det at jeg ikke har 50 grader på ovnen min, jeg tror det laveste er en del høyere, jeg skal sjekke, men har har hatt litt trøbbel med det før.


#22

My sa for siden:

Svigermor lagde hjortegryte på 2,6 kg kjøtt til 8 personer i dag. Det var ALT for mye. :knegg: :bidrar:


#23

Nextlife sa for siden:

Det viktigste er uansett steketermometer, når det viser 50 grader er det på tide å være obs, kan du stille det på alarm er det null problem. Om ikke blir det gjerne litt inn og ut av ovnen, husk at det stiger gjerne et par - tre grader når du har tatt den av varmen.



#25

Hyacinth sa for siden:

Sjekket nå, og ovnen går faktisk ned til 50. Forstår ikke hva jeg har rotet med tidligere.


#26

Nextlife sa for siden:

Da blir den stekingen a walk in the park. Lykke til :riktig:



#28

Tjorven sa for siden:

Nextlife: hvordan blir kjernetemperaturen 56 grader hvis ovnen bare står på 50?


#29

Nextlife sa for siden:

Jeg var kanskje uklar, men setter den på 50 og lirker den forsiktig opp og ned derfra til jeg har ønsket kjernetemperatur, så jeg stiller gjerne opp til både 60 og vel så det og følger med argusøyne.
Men 50 er et bra utgangspunkt om man skal la kjøttet jobbe i ovnen i flere timer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.