Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vis meg fine, solide rødvinsglass

#1

Teofelia sa for siden:

Vi har flotte vinglass fra Kosta Boda, som vi har brukt i årevis. De er slanke, høystettede og har en tendens til å gå i stykker når vi bruker dem til hverdags. Særlig har vi et ganske høyt forbruk av rødvinsglass. Hittil har det vært greit, for vi har supplert ved behov. Nå har den modellen vi bruker gått ut av produksjon, og jeg ser at vi må finne noen andre glass til hverdagsbruk, for å bevare «finglassene» lengst mulig.

Og da leter jeg etter følgende:
Fine rødvinsglass med litt tykkere stett. Gjerne av den litt tyngre sorten. De må være så lave at de får plass i oppvaskmaskin. Jeg vil ha ordentlig kvalitet, og pris er ikke veldig viktig, siden vi skal ha bare tre-fire stykker.

Eksempler?


#2

løve70 sa for siden:

Jeg hadde nettopp en tråd om det samme og fikk mange gode tips:) Du finner den nok om du søker på rødvinsglass.



#4

Tallulah sa for siden:

Jeg har Electra fra Bormioli, kjøpt på Culina som leverer til restauranter. Jeg syns de er elegante og de finnes i ulike størrelser. De tåler nok ikke all verdens, og de høyeste syns jeg kan bli litt ubalanserte, men de har tålt det meste hos oss. Og de er ikke all verdens dyre å kjøpe inn om noen av dem skulle knuse.

www.culina.no/?gid=401136


#5

Che sa for siden:

Kosta boda sine limelight synes jeg er kule. (Litt usikker om de bikker lett, da men)


#6

Acsa sa for siden:

Tangen klar fra Hadeland er veldig stabile.


#7

Acsa sa for siden:

(Siden dere bare skal ha 3-4 glass ville jeg ha sett på Finn, det ligger ofte litt spesielle glass ute som man ikke ser i ethvert glassmagasin.)


#8

My sa for siden:

Disse har foreldrene mine hatt i alle år, så langt tilbake som jeg kan huske. Det er mulig de fikk dem i bryllupsgave. Tror ingen av dem har blitt knust.

De har ikke den klassiske klokkefasongen da, som smalner inn oppe, hvis man er opptatt av sånt. Jeg synes de er veldig fine.


#9

Snippa sa for siden:

Jeg ga opp serien vi hadde før, fordi vi knuste for mange glass.
Nå har vi gått for billigvarianten til Hadeland, og er egentlig veldig godt fornøyd med dem. De har knusegaranti også (får nytt glass ved å levere inn stetten)
Odysse rødvin:

De har også et allroundglass som er noe mindre.


#10

Isa sa for siden:

Jeg har Tangen-glass, men de passer ikke i vår oppvaskmaskin så jeg vasker de for hånd.


#11

My sa for siden:

Vi har disse i ølglass. Veldig fornøyd med dem, og vurderer rødvinsglass derfra når vi trenger flere. :nikker:

Vi har rødvinsglass fra Rosendahl Grand Cru, og de er ikke solide. Har bare tre igjen nå, ikke nok til å dekke et helt bord. Enda godt det bare er meg, mannen og svigermor som drikker rødvin av oss som er her nå.



#13

Teofelia sa for siden:

Her var det mange gode tips. Jeg tror jeg skal teste de Limelight-glassene, jeg. Ellers var det mange andre gode forslag å prøve også.

Finn var et godt tips. Eller: det ville vært det, om folk hadde litt mer edruelige forventninger til hva man kan få for brukte servisedeler. Herlighet så mye dyrt jeg fant. Det er faktisk lavere priser på salg i butikkene nå om dagen. :himle:


#14

Tallulah sa for siden:

Ja, det er mange ville priser der ute. Men det kommer mange gode priser innimellom, om man ikke må ha noe med en gang.



#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg er også veldig glad i den fasongen der, Candy. Iittala, altså.

Selv har jeg Line fra Costa Boda. De er snart tjue år gamle og brukes lite. Ikke tåler de maskin, de er uansett for høye til det, de er skjøre og de har feil fasong. For tjue år siden trodde jeg det var litt snobbete å bry seg om tulipanklokke og duft. Det er det jo så absolutt ikke.

Til hverdags har vi glass fra Ikea.


#17

him sa for siden:

Ja, hadde Tangen tidligere. Vi ga bort våre på loppis - vi kunne ikke vaske de i oppvaskmaskin så det ble tungvidt. Erstattet de med IKEA.

#18

Bomull sa for siden:

Ikea sine rødvinsglass er faktisk ikke dumme i det hele tatt. De største er veldig gode til smaking ifht å få frem riktige lukter osv. Peisen gjør det helt innafor at det ryker ett glass eller fire på kort tid.

Vi har arveglass og krystall fra Praha ellers, eller til pent da. Kjøpte 12 av alt og har det fortsatt. Så noen nydelige glass forleden, men de kostet jo nesten 500, glasset, og det utgår glatt både til hverdags og fest for min del. Dessverre.

Likte de Limelight-glassene, de var litt annerledes.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.