Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meny nyttårsaften

#1

Cumulus sa for siden:

Her blir det kalkun og sitronfromasj. ☺️


#2

ming sa for siden:

Kalkunfilet med fløtegratinerte poteter, waldorfsalat, fløtesaus og rosenkål med bacon. Sjokolademousse med vaniljesaus og friske bær til dessert.


#3

løve70 sa for siden:

Raclette med indrefilet, pølse og bacon i tillegg til ost ;)


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Her blir det taco til barn, og hummer til de voksne. Gelé i forskjellige farger til dessert, de voksne tror jeg får pai av noe slag. Vi er en matlei gjeng på nyttårsaften, det blir ikke snev av jul. :knegg:


#5

oslo78 sa for siden:

Kalkun, waldorfsalat, poteter, gulrøtter, brokkoli, fløtesaus. Dessert: Dronning Mauds pudding.


#6

Taien sa for siden:

Pinnekjøtt (første gang denne jula) og komle med tilbehør. Sjokolademousse med vaniljesaus til dessert.


#7

Musemus sa for siden:

Boef bourguignon med potetstappe og hjemmelaget karamellpudding til dessert.


#8

star sa for siden:

Kalkun, mamma sin Waldorfsalat, fløtesaus og poteter. Ikke jeg som er kokk altså.


#9

Mjau sa for siden:

Rådyrstek med soppstuing og mandelpoteter, og grønnsaker. Baker til besøk den dagen så da er det nok igjen både suksessterte og café stings sjokoladekake til kaffen. De blir for mette for dessert den gjengen her.


#10

nolo sa for siden:

Indrefilet med mye godt tilbehør. Ingen dessert, men når ungdommen er kjørt til fest blir det konfekt og rødvin på oss gamliser. :jupp:


#11

Elise sa for siden:

Tapas:
Saltbakte poteter, prøver oss med mandelpoteter i stedet for amadinepoteter
Foccacia
Eggerøre
Kjøttboller i tomatsaus
Lefser med bla spekeskinke
Chorizo
Kyllingvinger
Grønn salat
Dadler med bacon

Crème brulee til dessert.


#12

millact sa for siden:

Vi skal bort og får kalkun.


#13

My sa for siden:

Pinnekjøtt på tradisjonelt vis. Karamellpudding og is til dessert.


#14

polarjenta sa for siden:

Aner ikke, vi skal til foreldrene mine og jeg har ikke spurt hva menyen er.


#15

Millen sa for siden:

Vi skal bort og får pinnekjøtt. Vet ikke dessert. 1


#16

Pasta sa for siden:

Vi også.


#17

millact sa for siden:

Varm brownies, is, sorbet og bær til dessert. Det tar vi med.


#18

Niobe sa for siden:

Pinnekjøtt og karamellpudding.


#19

Kula sa for siden:

Som vanlig har vi kalkun med tilbehør, til dessert er det champagnemouse og karamellpudding.


#20

Malama sa for siden:

Vi spiser hos mine foreldre som alltid serverer pinnekjøtt nyttårsaften.


#21

GinaK sa for siden:

Har kjøpt en kalkunfilet. Lurer på å lage en oppskrift av Trines matblogg, med appelsinchilisaus.

Stedatter og gjengen kommer og de vil lage Dronning Maud pudding men vi synes ikke det er det helt store så lurer på å prøve is med champagne og ha ved siden av. Da har vi is som de yngste kan spise..


#22

Carpe Diem sa for siden:

Vi skal feire til fjells med venner, og tror de skulle servere en eller annen helstekt biff variant. Vet ingenting om forrett eller dessert, den skulle noen andre ta med.
Vi bidrar med hummer på lille- nyttårsaften :jupp:


#23

Che sa for siden:

Indrefilet av storfe, parmesanpotetmos og tomatsalat (trur eg)
Gjestene tar med dessert. Jeg skal lage pizza til ungene i tillegg...


#24

Guttemammis sa for siden:

Kan egentlig bare kopiere dette (minus bær), og plusse på jordbærgelé.


#25

Syrinx sa for siden:

Pinnekjøtt som alltid.

Til dessert blir det en bombe med minipavlova, is, varm sjokoladesaus (av firkløver) og friske jordbær.


#26

Malama sa for siden:

Vi får forvrig en kjøpt iskake til dessert er jeg blitt infomert om i dag. God var den også, smakt samme type i romjula


#27

Blåbær sa for siden:

Her blir det bare oss i kjernefamilien på nyttårsaften, og vi ble enige om meny i dag. Diverse fritert med dipp til forrett, italiensk pizza til hovedrett og italiensk is med diverse tilbehør til dessert.


#28

Nextlife sa for siden:

Nyttårsaften og bursdagsfeiring som alltid her, og alle skal få masse de liker best.
Vi blir 10-12 stk fra 3-80 år
Helstekt kalkun med
Bittesmå gulløye
Ris
Bakt gulrot
Stekt mais
Rosenkål/løk/bacon
En kremet salat lik waldorf, men uten mayo, selleri og valnøtter
Bearnaise
Saus av stekesjy, lett kremet

Til dessert har vi et platå av 5-6 ulike desserter i miniatyrutgaver, en liten smak av alt til hver, og dette er så morsomt å lage. :hyper: Har ikke bestemt meg ennå for hva det blir i år, men kanskje
Bittesmå kaker med blå speilglasur
Sjokolademousse
Terter av malte mandler med vaniljekrem og selvplukkede bær
Marengs på pinne
Til de små lurer jeg på å ta i bruk sånne pushpops? som jeg har fått av Novla :hjerter: med litt is og sjokoladecandypops i
Panna Cotta med en frisk bærgele på
Florentiner


#29

ingling sa for siden:

Vi har ikke hatt julemiddag ennå, så i år tar vi den på nyttårsaften med pinnekjøtt. :nam: Ungene får velge seg noe annet. Dessert vet jeg ikke helt, men tipper is til de som vil. Etter pinnekjøtt orker ikke jeg all verdens, og vi er uansett bare oss fire her da.


#30

Anda sa for siden:

Tartar til forrett, andebryst med hasselbackpoteter, portvinsaus, hjemmelaget rødkål og brokkoli som hovedrett, ostekake (sitron) og is med bær til dessert.

Muligens litt «tung», men var helt i beit for fiskeforretter vi hadde lyst på.


#31

vixen sa for siden:

Det blir rolig kveld med bare oss fire så det blir nok ulike tynne pizzaer med forskjellig fyll og hjemmelaget is til dessert.


#32

007 sa for siden:

Vi feirer hos venner i år, og de lager pinnekjøtt til middag. Jeg tar med syrlig panna cotta med bringebærsaus til dessert.


#33

Madicken sa for siden:

Aner ikke, vi skal til nabovenner.


#34

Myria sa for siden:

Boeuf Bourguignon med potetmos. Ostekake i porsjonsglass til dessert.


#35

polarjenta sa for siden:

Jeg er forøvrig usikker på om mamma og pappa pleier å ha dessert på nyttårsaften, er mange år siden jeg var sammen med dem.


#36

Sissel sa for siden:

Kalkunbryst, waldorfsalat, poteter, gulerøtter, brokkoli, rosenkål og fløtesaus. Riskrem til dessert.


#37

Taien sa for siden:

Nextlife: jeg er ekstremt nysgjerrig på den kremete salaten din! Det jeg ikke liker med waldorfsalat er nemlig mayo, selleri og valnøtter. :knegg:
Kan du dele oppskrift? :blomst:


#38

Taien sa for siden:

Og suksesskake til senere på kvelden. :glis:

Min mor pleier å være med oss på julaften, men i år var hun hos min bror i USA og kom hjem i går. Så her blir det ekstra julaften og nyttårsaften i ett da hun skal være med oss i morgen. Vi gleder oss hele gjengen.


#39

Flubby sa for siden:

Vårruller, satay grillspyd og stekt ris med både peanøttsaus og sweet chili saus til. Mye restemat fra romjula kan pakkes inn i stekt ris, her havner både grønnsaksrester og påleggskalker.

Til dessert(er) (små porsjoner!) blir det creme brulee, panna cotta med jordbærsaus, og rød gele med hjemmelaget vaniljesaus til. Og kransekake.


#40

Floksa sa for siden:

Her blir det pizza. Vipper mellom å lage selv eller kjøpe 10 ferdige.


#41

Nextlife sa for siden:

Jeg og oppskrifter. :knegg: Men ca. som dette

1 kurv blå steinfrie druer delt i 2
2-3 Knallrøde juleepler delt i terninger, jeg liker å ha skallet på
En liten skalk finsnittet hodekål (denne kan fint droppes, ungene ser helst at den ikke er med)
1 boks hermetisk ananas (pære, mandarin eller fersken kan fint brukes)
Litt pepper og noen dråper sitronsaft.
1 pk. Kremfløte piskes luftig og myk.
Blandes godt, litt usikker på kremmengden her, så lurt å ikke blande alt i med en gang.


#42

Retz sa for siden:

Sannsynligvis linsesuppe.


#43

Floksa sa for siden:

Jeg er blitt nedstemt. Det blir tacobord og rakfisk


#44

Snippa sa for siden:

Kalkun med rotmos og rosenkål. Panna cotta med lime og jordbærcoulis til dessert. Dessert nr 2 blir pepperkaker med blåmuggost og portvin.


#45

oslo78 sa for siden:

Jeg gjør akkurat sånn, men med litt lettrømme i tillegg.


#46

Taien sa for siden:

Åh, denne vil jeg definitivt teste ut! Jeg ser at alle fire her ville elsket denne. Tusen takk! :blomst:


#47

Nextlife sa for siden:

Så bra! Bare hyggelig.:jupp:


#48

Malama sa for siden:

Den hørtes innmari mye bedre ut enn alle andre varianter jeg har vært borti av waldorf og "waldorf"


#49

Skilpadda sa for siden:

Vi skal ha hummer (naturell, med majones og sitron og loff) og champagne, og så skal vi ha is og sjokoladefondant til dessert. Ingen er helt i toppform her hjemme, men hummeren er bestilt forlengst og sjokoladefondantrøren står allerede i kjøleskapet fra siste familiemiddag, så det blir ikke så mye jobb å lage i stand. :) Det er bare oss tre også, så vi trenger ikke å tenke så mye på å rydde eller fikse på forhånd heller.


#50

Dali sa for siden:

Pinnekjøtt, siden bursdagsbarnet heldigvis har begynt å like det. Har glemt dessert da, så det må vi finne ut av i morgen.


#51

Teflona sa for siden:

Kalkun med rotmos, nydelig saus, rosenkål med bacon, hjemmelaget rødkål, og antakelig brownies/Sarah Bernhard/kransekake med is til dessert. Kakerestefest.


#52

Novla sa for siden:

Kamskjell med røkt blomkålpuré (fikk røykpistol til jul, får endelig testa den :hyper:)
Biff med ansjossaus, hasselbackpoteter og aspargesbønner.
Sitrussalat med pepperkakekrem.


#53

Blå sa for siden:

Kalkunbryst, stekt i hvitvin, med potetstappe, søtpotetmos og ovnsbakte grønnsaker. Grønnsakskarbonader til de som ikke spiser kjøtt.

Sjokolademousse og hjemmelaget marengs til dessert.


#54

Matilda sa for siden:

Kalkunfilet med rotgrønnsaker og poteter, tilbehøret etter diverse Jamie-oppskrifter og kalkunen og sausen etter ei oppskrift mannen fant. Jeg veit ikke, jeg mekker tilbehør og spiser ellers det jeg får. Desserten blir crème brûlée, den koser seg i ovnen nå. Vi gikk for velutprøvd nyttårsmat, siden vi plutselig får gjester. Dumt å eksperimentere for mye da.


#55

Toffskij sa for siden:

Sashimi, reinsdyrfilet og sjokolademousse. Det blir nok stas. :D


#56

Palmen sa for siden:

Bruchetta med tomatsalat til forrett, okse indrefilet til hovedrett og pavlova med bær til dessert. Brownies og is til kaffen. For første gang skal vi til venner og feire nyttårsaften, vi har alltid hatt fest her hjemme så dette blir ny opplevelse- jeg skal kun lage forrett og dessert i år :D


#57

polarjenta sa for siden:

Jeg snek litt i boden til mamma og pappa når jeg var der tidligere i dag g tror det blir røkt svinekam ti middag. Og tror karamellpudding til dessert.


#58

Candy Darling sa for siden:

Vi var 9 voksne og 5 barn, og lekte oss skikkelig med maten i går. Til de voksne, barna fikk burger. :knegg:

Til forrett var det salat med bakte rødbeter, karamelliserte valnøtter og snøfriskrem, utrolig godt. Til hovedrett var det indrefilet som hadde ligget i røkt melk over natten og blitt kalv (:knegg: ), rullet i selvlaget krydderaske og sous videt. Det var supervellykket, heldigvis!

Så var det ost og pepperkaker, og crumble pai og is til dessert. Yummie!


#59

veobra sa for siden:

Jwg endte opp med noe slik, men med majones. Kunne droppet den eller byttet ut med rømme.


#60

Nasse sa for siden:

Vi hadde and, hjemmelaget rødkål, løkstuing, potetmos og en knallgod saus til. Til dessert hadde vi panna cotta med jordbærsaus.


#61

Carpe Diem sa for siden:

Spennende, fortell gjerne litt om hvordan og hva du bruker den til? :jupp:


#62

Nextlife sa for siden:

Som vanlig ble det en liten endring i siste liten i dessertmenyen, jeg implementerte sjokolademousse i kakene med speiglasur og brukte det som fyll mellom tynne mandelbunner.
Popsgreiene utgikk
Lagde også minieclairs (så små og søte, ca på størrelse med lillefinger) med vaniljekrem inni og sjokoladeganache på toppen.


#63

GinaK sa for siden:

Du er flink! :)
Jeg fatter ikke hvordan du har kapasitet til å lage så mye på en gang. :o


#64

Nextlife sa for siden:

Takk. :hjerter:
Jeg er utdannet kokk, og savner kokkeyrket (er mer enn 20 år siden jeg gikk ut av det yrket)
Når jeg holder på med sånn her, og ellers når jeg lager virkelig god mat, med eller uten gjester går jeg inn i modus, og leker litt kokk på eget kjøkken.
Lager en mental kjøre,- og logistikkplan der ikke et minutt skal gå til venting, men fylles med forberedelser og tilberedning. :knegg:


#65

frukt sa for siden:

Jeg fikk servert ølsteik av hjort, veldig godt. Men maten kom dessverre opp igjen på hurtigruten natt til 1. januar. :skuffet:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.