Jeg har laget suksesskake/suksessterte/gul krem kake (kjært barn, mange navn) en haug av ganger. Og aldri har jeg hatt problemer med kremen. Men denne gangen virker den mer flytende enn ellers. Jeg har hatt akkurat det samme oppi, så jeg aner ikke hvorfor. Jeg har satt den i kjøleskapet og håper den vil stivne til litt og ikke være så tynn. Men om uflaksen er ute, er det noe jeg da kan gjøre for å få den tykkere? Hjelp!
Jeg tror ikke jeg har kokt den for kort, for den orginale oppskriften sier at den IKKE skal koke, men jeg koker den godt likevel. (Jeg har laget denne kaka flere ganger i året i over 15 år, derfor blir jeg litt satt ut når jeg denne gangen bommet...) Men det kan selvsagt være at jeg tok den av litt for tidlig denne gangen.
Met melis? Det får bli nødløsning, for kaka er søt som julig allerede.:skremt:
Jeg hadde problem med for tynn krem til en slik kake for noen år siden, og da smeltet jeg en plate kokesjokolade og rørte inn i kremen. :jupp: Så ble det sjokoladekrem i stedet, men det var ingen som klagde på det.
Har du helt den på kaken?
Hår det an å helle den tilbake i kjelen og la den koke opp igjen?
Jeg teller sakte til 10 mens det koker når jeg lager sånne ting som visstnok ikke skal koke.
Den skal jo være litt fast når du heller den over kaken så om den var helt flytende så har det skjedd noe. Konsistensen skal være som tørt vaniljekrem. Litt geleaktig.
Evt røre i etpar smeltet stk med gelatin? Blir kanskje vanskelig..
Nei men se her...jeg søkte etter hvordan å få tykkere krem når den mislyktes, og hvor havnet jeg? I min egen tråd fra noen år tilbake. Har noen nye tips å komme med her?
Jeg lar den alltid stå kaldt over natta. Har aldri opplevd at den har blitt for tynn. Bruker oppskrift fra Det Søte Liv:
Gul krem (rund form):
♥ 6 eggeplommer
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens (se tips). Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.
Hvis man ikke koker opp sakte nok på lav varme, så risikerer man for tynn krem, evnt «eggerøre». Viktig å bruke god tid på oppkok og ikke for høy varme. Har brukt melis når jeg har vært uheldig tidligere.
Sitter med for tynn saus fortsatt, etter ett døgn. Det kokte sykt sakte opp - i ettertid er jeg litt usikker på om det overhodet kokte, men jeg holdt på i evigheter. Må bruke margarin i stedet for meierismør. Jeg tror eggeblandingen ikke ble avkjølt tilstrekkelig. Starter jeg nå på nytt eller iverksetter jeg redningstiltak? Min oppskrift inneholder allerede for mye søtt, så mer melis er helst ikke en løsning.
En time i fryseren og bruk stavmixeren for å piske opp igjen burde hjelpe.
Jeg greier ikke å analysere meg frem til hva det er som gjør når folk forveller om at kremen blir tynn. Jeg har aldri opplevd det, og har lagd den på ulike måtet, men de siste 3-4 årene har jeg holdt meg til oppkok på full fres med kontinuerlig omrøring, så koke, fortsatt med kontinuerlig omrøring i 1 min eller så. Når jeg tar kremen av plata har jeg smøret i og lar det smelte inn, og rører det godt inn i kremen. Så avkjøler jeg, oftest i kaldt vannbad siden jeg alltid gjør ting i siste liten og sjeldne har natta til bruk til hvile for kremen før den skal serveres.
Kremen blir alltid fast, myk og fin på denne måten.
Jeg har opplevd for tynn krem, jeg mistenker at det var eggene - bunnen ble veldig tynn også.
Prøvde på nytt samme dag med egg fra Prior, det gikk superfint.
Jeg vil gjette, ut fra det du sier, Bluen, at kremen er for tynn fordi eggene ikke har blitt varmet opp nok til at de har tyknet, og da tror jeg ikke frysing eller pisking får den til å bli tykkere. Og hvis du skal tykne den med maisenna, må du vel koke den opp uansett? Så da vet jeg ikke om det er noe raskere enn å begynne på nytt (og passe på at eggeblandingen faktisk koker opp denne gangen)
Det ble mislykka gang 2 også - men på motsatt måte. :knegg: Da ble den nesten for tykk, og eggeblandingen var nok for kald da jeg rørte inn smøret - som dermed la seg i små kuler som jeg ikke greide å vispe ut. :gal: Det smaker godt, da, så det serveres innenfor husets fire vegger.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.