Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange liter duffelbag weekendbag til ungdommer?

#1

daffy sa for siden:

Vi har noen gavekort etter julen på sportsbutikk. Tenkte å kjøpe slitesterke weekendbager til to av ungdommene som de kan ha "resten av livet". Mannen og jeg har noen av den største typen fra North Face som er brukt så hardt som det går an i 20 år, og som fortsatt er like hele og fine. Eller fine er de jo ikke, men det spiller ingen rolle.

Jeg lurer på hvor mange liter de bør være. De vi har er for store for helgecup med fotballlaget for eksempel, eller en weekendovernatting. Jeg lurer på om 70 liter kanskje er passe? Noen som har testet ut Helly Hansen versus North Face eller Peak Performance som er de tre merkene som har "tatt" markedet for vanntette reisebager?

De må kunne bæres som ryggsekk, og som et minimum ha meshglidelåsrom på innsiden av lokket til undertøy etc. Hvor mange liter kan de være og fortsatt gå som håndbagasje på fly mon tro?


#2

millact sa for siden:

Begge mine har fra North Face. Eldste har størst. Vil tro den er ca 70 liter. Kunne vært hakket større. Brukt til helgeovernatting, speiderleir og leirskole.

Yngste sin er mye mindre. Står ikke liter på dem.


#3

Chablis sa for siden:

Vi har Helly Hansen 50 l og 90 l, 50 er litt lite.


#4

Tallulah sa for siden:

Northface sin duffel på 71 liter har følgende dimensjoner: 35,5 x 64,5 x 35,5cm. Norwegians carryon sine dimensjoner er: 55x40x23 cm.

Ergo må du en del ned, evt ha den så løst pakket at de kan krølles sammen til riktig dimensjon, men det kan noen flyselskap krangle på. Smallbagen på 50 liter er på 32,5 x 53 x 32,5cm, så den er nesten innafor, men kan heller ikke stappes. Personlig syns jeg de gummiduffelene har så høy egenvekt og er så uhåndterlige at jeg misliker å bruke dem på reise der de må bæres mye.


#5

Einhyrningur sa for siden:

Vi kjøpte HH90 l. Fornøyd så langt.


#6

løve70 sa for siden:

Samme her. Kvaliteten virker ganske lik på North Face og HH, men vi har ikke hatt våre bager så lenge enda.


#7

My sa for siden:

Vi har fra Swix og North Face. Kvaliteten er hipp som happ etter det jeg kan se, vi har hatt dem i noen år nå. North Face tror jeg er 90 liter. Det er alt for digert for en weekend bag, selv med sovepose og luftmadrass inni. De gangene den brukes er det for å ha med f.eks yttertøy eller soveposer og turutstyr til hele familien på ferie etc. Swix-bagene tror jeg er rundt 70 liter, en mye mer håndterbar størrelse, og det holder stort sett.

Har aldri falt meg inn å ta den med i håndbagasjen da. Jeg tror uansett bag som går i håndbagasjen vil være i minste laget. Det blir vel mer som en vanlig treningsbag?


#8

frukt sa for siden:

Jeg har en 50l HH, og den har vært passelig til weekend så langt. Bortsett fra de gangene jeg har med fjellstøvler og turklær. Da blir den litt knapp.


#9

Niobe sa for siden:

Jeg vet ikke hvor store våre North Face-bager er, men jeg synes ikke de er spesielt praktiske? De er tunge og stive?


#10

frukt sa for siden:

Enig i det. En sekk er bedre å bære på.


#11

Chablis sa for siden:

Om du skal bære langt så er sekk bedre,men en bag er mer oversiktlig.


#12

My sa for siden:

Ja, hvis den først og fremst skal bæres fra bussen inn i hallen, fra flytoget inn i flyplassterminalen etc, så synes jeg også det er mye greiere med bag, for det er mye lettere å finne ting og holde oversikt enn med sekk. Og fordelen med disse bagene er at de også kan bæres som sekk, om man ikke skal gå veldig langt. Det funker helt greit selv om bæresystemet ikke er tipptopp. De er tunge og stive, men robuste og (semi-)vanntette. Så jeg synes absolutt de oppfyller et behov som ryggsekk, koffert eller lettere treningsbager ikke dekker.


#13

Tallulah sa for siden:

Nå finnes det gode sekker som åpnes som en bag også. Men bager er ofte lettere å stable i bil, siden de kan moses sammen bedre enn sekker.


#14

My sa for siden:

Jeg synes likevel ikke det blir helt det samme. Det er noe med formen på bagene som gir mer volum og oversikt. En ryggsekk blir gjerne smalere, siden det er et poeng å ha vekta nærmest mulig ryggen. Enklere å bare slenge ting oppi en bag, og kjappere å ta ting ut og inn underveis, når du ikke har lokk og spenner i alle retninger. Ja, i tillegg til det med stabling som du sier, og alle 1000 reimene på ryggsekkene som må knytes og festes når man skal fly (noen ganger, avhengig av flyselskap). Men skal man gå et stykke er selvsagt sekk det aller beste. Jeg hadde ikke reist på interrail eller fjelltur med en duffelbag, for å si det slik. Men jeg ville heller valgt duffelbag enn fjellsekk for en helgecup med busstur og hallovernatting.

#15

mkj sa for siden:

Det finnes ganske store bagger med hjul som en trillekoffert


#16

Tallulah sa for siden:

Ja, enig om det er snakk om kjøring omtrent til døra og overnatting. Men jeg ville på ingen måte brukt de harde, tunge og uhåndterlige gummibagene som carryon, slik det lures på i HI.

Så det er sikkert lurt å tenke nøye gjennom bruksområder, og se om man enten må ha litt ulike bager/sekker, eller hvor man kan kompromisse for å få flest mulig av egenskapene man trenger i en bag/sekk.


#17

daffy sa for siden:

Takk for innspill alle. Jeg heller mot Helly Hansen 70 liter. Her ser det ut som at skulderstroppene skjules bak en glidelås når de ikke er i bruk. På TNF er de avtagbare (=mistet i etter kort tid i vår familie), og så er jo prisen på 600 kr på XXL veldig god. Noen som har erfaringer med akkurat denne bagen?

www.hellyhansen.com/no_no/hh-duffel-bag-2-70l-68004


#18

daffy sa for siden:

Ser også ut som denne kan klemmes ned til på høykant slik at den tar veldig liten plass når den ikke er i bruk?


#19

My sa for siden:

Det er jeg helt enig i, så til det ville jeg hatt en helt annen sekk/bag.

#20

løve70 sa for siden:

Det stemmer. Vi har 90 liters utgaven og den kan klemmes godt sammen. Jeg vil tro 70 liter er helt perfekt til weekendturer.


#21

Chablis sa for siden:

Vi har 50 og 90 l , vi liker de godt.


#22

Einhyrningur sa for siden:

HH selene gjemmes bort og den klemmes ned til en nokså flat sak.


#23

daffy sa for siden:

Høres bra ut! Jeg finner ingen bilder av hvordan de ser ut inni. Er det meshlomme i lokket til undertøy eller andre inndelinger i hovedrommet?


#24

Einhyrningur sa for siden:

Det er en meshlomme ja. Ellers husker jeg faktisk ikke i farten.


#25

Syrinx sa for siden:

Det er ikke inndelinger i hovedrommet. Jeg pleier å pakke i poser (har brukt største ziplock fra Ikea), det er oversiktlig og praktisk.


#26

Chablis sa for siden:

Det er lomme inni lokket.


#27

millact sa for siden:

Ja. Vi har aldri hatt den på fly. Men praktisk på leirskole og slike ting.


#28

Elise sa for siden:

Jeg hadde med meg en bag som håndbagasje (og eneste bagasje) på fly i sommer, og ALDRI MER! Sleit med vondt i nakken i mange dager etterpå. :niks: Ungene fikk 50-liters bager i julegave, og de er ganske mye større enn min. Tror min kan være 30 liter, kanskje? (Bag fra treningssenteret.) Synes det er kjekt med bag hvis man bare skal løfte bagen fra bil og inn på overnattingssted, men ikke for å stå og gå gjennom sikkerhetskontroll, taxfree, kø inn i flyet, kø ut av flyet, vente på buss, osv.


#29

Syrinx sa for siden:

Mens jeg synes det er mye bedre å reise med slik bag enn koffert og denslags. Så så forskjellige er vi. :)


#30

Hannah sa for siden:

16 åringen vår har HH 50liter, og har brukt den daglig i snart 5 år, og den er fremdeles like god. Han bruker den daglig til trening, og ellers på alle turneringer, helgeturer osv. Kunne kanskje vært hakket større til helgeturer, men det hat gått fint. Han har blitt flink til å pakke smart. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.