Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juletrefest i januar - but why?

Ser du poenget med juletrefester i januar?

  • Jeg ser poenget og synes man er en historieløs grinch om man ikke gjør det.
    12 stemmer
  • Jeg ser ikke poenget men synes det er koselig lell.
    15 stemmer
  • Jeg ser ikke poenget og ville vært med på juletreofringfesten i stedet for.
    55 stemmer
  • Vegansk alternativ.
    4 stemmer
#1

Maverick sa for siden:

Bær over med meg og husk at jeg ikke har jula under huden, og lykkelige barndomsminner fra barnehage- og barneskolejul med spennende nisse og slikt, og forklar meg HVA I ALLE DAGER som er poenget med juletrefest i midten av januar? Med å gå rundt treet og nisse og dele ut snopeposer og sånt? Jeg hadde skjønt det om det hadde vært en eller annen rituell ofring av juletreet til neste juls ånder eller noe, men opplegget slik det fremstår virker mest som en dårlig oppfølger. :gal:

HVORFOR?

Slenger på en poll. :nemlig:


#2

Teofelia sa for siden:

Aner ikke. Jeg syns det er en fjollete, utdatert tradisjon (og den er visst utdøende også, så vi kan ikke være alene om å symes det).


#3

rine sa for siden:

Jeg stemte alternativ 3. :nemlig:


#4

007 sa for siden:

Jeg vokste opp med juletrefest første helga etter nyttår og har veldig gode barndomsminner derfra.

Som voksen med egne barn synes jeg dette er alt for seint. Da de to eldste ungene var små hendte det at vi deltok på en juletrefest i romjula, alt etter arrangøren. Samfunnshuset var gøy og stas og futt og fart, bedehuset not so much. :knegg:


#5

millact sa for siden:

Trodde ikke juletrefester fantes lenger annet enn i kirken.

Husker pappas jobb hadde juletrefest. Vet Glencore Nikkelverk fremdeles har det for sine ansatte, men de må være i fåtall av de som arrangerer.


#6

Maverick sa for siden:

Betyr dette at jeg kan holde hodet hevet selv om jeg ikke prioriterer å ta med smårollingen på juletrefest? :hyper:


#7

Teofelia sa for siden:

Det brukte i alle fall jeg å gjøre. Jeg hater juletrefester.

#8

millact sa for siden:

Absolutt!


#9

Pøblis sa for siden:

Det er ganske utdatert nu til dags når mange synes det er slurvete å ikke hive ut julen før nyttår. Jeg er jo født i oldtiden og har nok slitt ut opp til flere par røde lakksko i vilt løp rundt juletreet i store saler i barndommen. :vismann:

Korpset vårt har juletrefest hvert år. Vi går rundt treet og synger og kjøper lodd og ler litt flaut av den ikke-så-veldig-gode-tryllekunstneren og roper på nissen helt til han kommer med godteri. Dessverre er jeg blitt så gammel at jeg ikke får godtepose lenger. :leppe:


#10

Maverick sa for siden:

Men du KAN ha røde lakksko, Pøblis! :jupp:


#11

zinatara sa for siden:

Det var vel dette som var vanlig før. Min mor har iallefall fortalt at i hennes barndom var desember en måned der det var veldig mye arbeid som måtte gjøres. Så før julaften hadde ikke ikke folk tid til å gjøre alle disse koselige juletingene. Julen startet på lillejulaften og så holdt man på til uti januar med juletrefester.

Nå er det vel vanlig å pynte huset tidlig i desember og de fleste bedriver ikke full julenedvask, slakt av dyr, lefsebaking og andre tidkrevende greier. Jeg vet at det var juletrefest på bedehuset i januar når jeg vokste opp, men har ikke hørt om det i nyere tid. Uten at jeg er den som er oppdatert på hva som skjer på bedehuset. Jeg har ikke noe behov for å delta på noe sånt, selv om jeg til tider har syntes at desember har kunnet bli litt vel hektisk med julefrokoster, lucia, julekafe på SFO, julefester, fremføringer og tusen avslutninger.


#12

My sa for siden:

Jeg vet ikke hva som er poenget akkurat, ut over at det er tradisjon, det har bare alltid vært slik. Hva er poenget med juletre egentlig, eller andre bisarre juletradisjoner? Så lenge ungene synes det er gøy så er det vel det som er poenget. Selv om foreldrene ikke synes det er toppen på lykke (det er vel ikke dem det arrangeres for heller).

Det som gjør at det virker poengløst nå er jo bare at jula har flyttet seg. Så i stedet for å starte 24 desember kl 17, og vare til 13.januar, så starter jula nå 1.desember og varer til 1.januar. Så henger akkurat den tradisjonen litt igjen i den tradisjonelle juleperioden. Omtrent på samme måte som russefeiringa som er knyttet til 17.mai, selv om eksamen er flyttet, slik at man nå feirer at man er ferdig med skolen før man egentlig er ferdig.


#13

Maverick sa for siden:

Juletrær er pene og glitrer. :nemlig:


#14

Toffskij sa for siden:

Jeg har vokst opp med juletrefester og syntes det var stas i barndommen, men er hjertens glad for å slippe det nå.


#15

Inagh sa for siden:

Juletrefester er et mareritt, og jeg var sjeleglad da Guttungen ikke gadd mer, sånn i fem års alder. :knegg:


#16

My sa for siden:

Jeg har egentlig større problemer med å forstå poenget med all den hyggelige sosialiseringen som skal klemmes inn i dagene før jul, da man har evig nok av andre ting å gjøre. Som julebord med jobben, julegløgg hos naboen, førjulsselskap hos slektninger, julegrøt hos barselgruppa, forestillinger og konserter, og ikke minst alle de evinnelige juleavslutningene av alt mellom himmel og jord. Så skal man liksom prøve å få tid til både julegavehandling, baking, husvask og pynting innimellom dette, i tillegg til at man kanskje har eksamen, eller veldig mye som skulle vært avsluttet på jobb før årets slutt. Hadde vært mye bedre om noe av dette faktisk foregikk i jula. Eller på nyåret. Når folk faktisk har tid til å nyte det.

Men sånn ut over det tror jeg at jeg har hatt ungene med på juletrefest en gang i deres liv. Ikke fordi jeg synes det er så forferdelig, jeg takler det faktisk helt fint, men fordi det ikke har vært aktuelle juletrefester å delta på i nærheten. Ikke at jeg har savnet det heller akkurat. Tror ungene syntes det var gøy den ene gangen. Jeg var ikke spesielt glad i juletrefester selv da jeg var barn, men jeg var sosialt utilpass i slike settinger, og likte heller ikke å gå i bursdag, så jeg teller ikke. Jeg liker jo heller ikke jobbens julebord, og tror nesten jeg foretrekker juletrefest, hvis jeg må velge mellom to onder.


#17

Maverick sa for siden:

Jeg taklet fint en juletrefest altså. :knegg: Jeg bare liker det ikke.

Januar er i hvertfall for meg minst like travel som desember, men sånn er det nå en gang. Jeg tror frustrasjonen over juletrefesten kommer mest av at den alltid kommer snikende når man trodde man var ferdig, etter å allerede ha hatt nissefest, Luciafeiring og barnehagejulebord i desember, og så, når hverdagen senker seg - BOOM! - på låven sitter jaggu nissen fortsatt.


#18

Pegasus sa for siden:

Slår heller et slag for julegrantenning i januar. Møter mange nok opp, kan det bli et brukbart bål.


#19

My sa for siden:

:knegg: Omtrent som bursdagen til pappa, 4.januar (uten sammenligning for øvrig). Kommer like brått på hvert år.

Jeg liker egentlig ikke de andre tingene noe særlig bedre enn juletrefester. Det er jo laget for at unger skal synes det er gøy, og jeg synes ofte andre ting er gøy enn det småunger liker. Så juletrefest er egentlig ikke i noen særstilling sånn, for min del. Det er bare en av de mange tingene man gjør for kidsa. Er veldig glad jeg har store barn, og ferdig med det meste av sånt.


#20

Syrinx sa for siden:

Jeg var voksen før jeg hørte om juletrefest i januar og jeg synes det høres ut som et forunderlig konsept.


#21

Matilda sa for siden:

Dette. Ser det er lagt inn en juletrefest i kalenderen nå til helga - det er vel på ungenes skole, om jeg husker rett. Har ikke lyst til å gå.


#22

Niobe sa for siden:

Hvorfor ikke, jula varer jo strengt tatt til ut i januar? Når det er sagt, så sender jeg mann og barn på juletrefest uten meg.


#23

skyfri sa for siden:

Jeg har vokst opp med morsomme juletrefester på grendehuset i januar. Jeg likte det godt, men slet med logikken i at nissen skulle returnere etter julaften for å dele ut godteposer. Det hang liksom ikke helt på greip.
Juletrefest er ikke noe vi har bedrevet systematisk med barna. Jobben til mannen har arrangert et par ganger og da har han tatt de med.


#24

Chanett sa for siden:

Vi går på juletrefest hvert år. Da jeg var barn gikk vi ofte på flere juletrefester. Stor stas å få bruke pentøyet og skitne det helt ut den gang da. Nå setter jeg mest pris på at jeg kan ta med julekakerestene. Jeg er jo gamlis og liker jula vest fra 20.12 til trettende dag jul. #knirk


#25

Blondie sa for siden:

Mine unger har bare vært på juletrefest hvis ivrige besteforeldre har dratt dem med. Det er vel åtte år siden sist, :knegg: Jeg er lei jul i januar og er lite stemt for slike selskapeligheter.


#26

løve70 sa for siden:

Jeg husker at foreldrene mine sine arbeidsplasser hadde juletrefest i januar da jeg var liten. Har ikke inntrykk av at dette er vanlig lengre? Vi hadde noe greier på jobb i desember nå.

Arvingen har vært på en juletrefest - i losjen til farfaren. Det var ikke det helt store og det ble med den ene gangen. Der holder de vel kanskje på med slikt enda..


#27

Timar sa for siden:

Jeg husker juletrefest som stor stas da jeg var liten. Nå gjør vi unna jula i løpet av desember, og juletrefest etter jul frister ikke. Dette har jobben min skjønt også, og arrangerer i stedet vinterfest for ungene. Samme konsept, bare uten alt som minner om jul. De elsker det!


#28

Mei sa for siden:

Har aldri skjønt det eller deltatt. Julen vår er over 1.januar.


#29

Maverick sa for siden:

Jeg skjønner poenget med gammel tradisjon og at før begynte jula på julaften og varte til uti januar, men da synes jeg barnehagen må velge. :nemlig: Enten opplegg i desember, eller i januar. :nemlig:


#30

Tjorven sa for siden:

Juletrefest har vært fast innslag hos alle mine arbeidsgivere. Da jeg hadde barn i rett alder ble jeg til alt overmål utpekt som juletrefestansvarlig, og bestilte klovn og pakket STORE godteposer.


#31

Blå sa for siden:

Jeg synes at juletrefest er hyggelig, jeg likte det som barn og jeg har delvis likt det som voksen, det kommer litt an på festen. Og at den ikke var for sent på en søndag for da var det bare stress med små barn.

I likhet med Chanett er jeg gammeldags og synes at julen starter på kvelden lille julaften og derfor godt kan vare litt lenger enn til 1. januar.

Jeg synes at det bør være fullstendig frivillig om man liker å gå på juletrefest eller ikke og tror ikke at barn går glipp av så mye om man dropper det. Jeg synes i hvert fall at det er unødvendig i barnehagen. Det tror jeg ikke at vår barnehage noensinne hadde. Jeg er vant til juletrefester i forbindelse med jobb, eventuelt organisasjoner. Og var en gang på juletrefest i vår lokale kirke. Men den var så dyr og så gjennomført dårlig organisert at der gikk vi aldri tilbake.


#32

Stompa sa for siden:

Jeg er vokst opp med juletrefest første søndag (lørdag?) i januar. Den markerte på mange måter slutten på jula. Dette var på jobben til pappa, for øvrig; ikke noe bedehus i sikte her. :knegg:

Nå for tida registrerer jeg at det arrangeres noen juletrefester i romjula, men det er ikke mange, og jeg har aldri vært borti noen senere enn første helga i januar - så langt inn i januar er ikke vanlig her.

Vi brukte å ha juletrefest på jobb da ungene mine var små, men det ble mindre og mindre oppslutning og etter hvert døde det ut. Jeg husker ikke helt når det var, men tror det var 27. eller 28. desember. :gruble:


#33

Strutsen sa for siden:

Vegansk alternativ. :nemlig:


#34

Input sa for siden:

Min 8-åring har aldri vært på juletrefest, tror ikke han hadde visst hva det er om noen hadde spurt. Speideren hans arrangerer i dag, men han er "dessverre" ikke kommet hjem fra ferie med faren sin.


#35

Lavender sa for siden:

Jeg har gode minner om juletrefest fra barndommen. Og har tradisjonell arbeidsgiver som bruker en formue på nisseorkester, nisse og gaver til barna. Jeg latet som ingenting ett år, det ble oppdaget i ettertid, så fornærmede barn. En hyggelig formiddag med kollegaer og pensjonister er det også.


#36

Billa sa for siden:

Når barna var mindre, tok faren dem med på juletrefest i losjen og i idrettslaget. Begge steder arrangerer fortsatt. Som med alt annet i forbindelse med julen, er det ment som et hyggelig tilbud - man kan jo bare droppe det?

Jeg orker ikke all sosialiseringen i julen, og dropper glatt både det ene og det andre.


#37

Nenne sa for siden:

Juletrefester var jo nesten høydepunktet med jula som barn. Sånn rett etter gavene omtrent.

Løpe i full fart rundt juletreet med ørten andre unger? JA!!! :D Godtepose? Jippi! :jippi: Gå rundt juletreet og synge sammen med mange? Høytidelig. :hjerter: Helt topp! :)

I dag skal jeg melde oss på juletrefesten her på huset (jobben) til helgen fordi min yngste niese og nevø så gjerne vil gå. Gutta boys blir med som barnevakter de også og klager ikke en gang.

Jula varer jo frem til 13. januar og hus og hjem er like fint julepyntet ennå. Klart vi kan ha fest! Vi tok ikke festen på forskudd i desember, men pyntet til jul 23. desember og sparte kakene til selve julen.


#38

Myria sa for siden:

Jeg ser ikke poenget jeg heller. Julestemningen er virkelig well and truly over nå når hverdagen er tilbake. Jeg er ikke vant til det fra egen barndom heller. Det er jo sikkert hyggelig og sånn og hvem sier vel nei til nisse og godteposer, men for meg blir det bare rart.


#39

My sa for siden:

:hjerter:

#40

Maverick sa for siden:

Her er deg altså da snakk om barnehagen som arrangør, og de har DEFINITIVT også tatt festen på forskudd fra og med 1. desember. :knegg:


#41

My sa for siden:

Barnehagen bør kunne velge. :nemlig: Arrangement før eller etter jul. Ikke begge deler.

Jeg er vant med at juletrefester er i regi av arbeidsplasser, menigheter, frivilligsentraler, grendelag, idrettslag og den slags. Ikke skole og barneahge, de gjør vel unna det meste før jul. Da jeg var barn tror jeg det var korpset som arrangerte juletrefest. Den eneste jeg har hatt med mine unger på har vært i regi av jobb. En midlertidig jobb jeg hadde bare ett år. Den jobben jeg har nå arrangerer ikke juletrefest.


#42

Neket sa for siden:

Her er det i helgen. Det er på skolen, arrangert av vellet/FAU. Før var det i romjula, men siden så mange er bortreist har de flytta det. Mine unger er heldigvis ikke interessert lenger. I fjor måtte jeg være med siden jeg satt i FAU, og juletrefest uten egne unger er jammen stusselige greier. :humre:


#43

Maverick sa for siden:

Skulle nettopp til å gruffe over at det er slike tilstander det blir når man slipper til hjemmeværende ettbarnsforeldre i FAU, men da skal jeg la være med det, Neket. :knegg:

(Jadajadajada, jeg vet godt at det hadde vært en generaliserende og uklok og ikke minst svært formærmende uttalelse som vitner om mangel på respekt og forståelse for andres livssituasjon, og jeg skammer meg allerede.)


#44

Neket sa for siden:

:knegg: Det må du gjerne gjøre, den juletrefesten var ikke min ide, for å si det sånn. Dessuiten har jeg to barn og jobb. :nemlig:

På siden: Vi hadde en gang en diskusjon i FAU om det var innafor eller ikke med TORO-kake når man måtte ha med kake på skolen. I kid you not. Du kan jo gjette hvilken side av diskusjonen jeg var på.


#45

ingling sa for siden:

Jeg er oppvokst med juletrefester og husker det som stor stas (unntatt tryllekunstnere og buktalere). Arbeidsgiveren min arrangerer det, og eldste synes det er gøy, så vi har vært et par ganger og skal i år også. Den er mistenkelig lik de jeg husker fra barndommen, bare med mye mer godteri. :humre: Barnehagen vår arrangerer også juletrefest, det vil si FAU gjør det, og det var forsåvidt hyggelig i fjor, men sånne arrangementer er generelt ikke optimale for hun som er barnehagebarn, så i år tror jeg vi dropper det, særlig siden det er på bursdagen hennes. Tenker det er helt innafor å droppe sånne ting i en travel hverdag, og såpass små barn som din har jo massevis av sjanser til å være med på sånt seinere og vil neppe savne det. Jeg hadde glatt droppet den på jobben også hvis det ikke passet.


#46

Maverick sa for siden:

:what:

:grineler:


#47

Frøydis sa for siden:

Jeg skjønner det ikke.


#48

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes det er så dumt og irriterende at jeg ikke finner ord, jeg bare freser. Juletrefest i januar hadde jeg aldri vært borti før jeg flyttet til Bergen og begynte å spille i et korps som arrangerte juletrefester for firmaer for å tjene penger. Jeg har altså sittet i nissekostyme 21. januar på Sotra med grønne plener, piskende regn og blomstrende trollhassel utenfor og en dryssende gran og matleie barn som ha hatt jul siden oktober.

Juletrefest i julen, altså en av juledagene, det er gøy! Og der jeg kommer fra var det skikkelig staselige juletrefester og de finnes fremdeles. Det er danseleker og mat på fat og topp stemning. Nå etter jul vil jeg bare rydde og komme i gang med å så chili.


#49

Maverick sa for siden:

Vurderer dog å ta med denne pollen til mine to FAU-er og foreslå juletreofringsfest i januar hvis vi virkelig vil ha litt spenn i kassa. :tamedgrillpølser:


#50

ingling sa for siden:

:dåne:


#51

Madicken sa for siden:

Jeg setter det avpyntede juletreet ut på verandaen etter nyttår, og pynter det med meiseboller og frukt. Altså en slags kombinasjon av fest og ofring, særlig siden katten elsker å ligge under januar-treet og bare vente...


#52

My sa for siden:

Høres fint ut Madicken! Jeg bærer det ned til veien, siden renholdsverket kjører rundt og samler inn gratis en av de første ukene etter nyttår.


#53

Maverick sa for siden:

Så smart! Det skal jeg gjøre. Det kommer treåringen til å se på som en verdig avskjed. :jupp:


#54

shute sa for siden:

Jeg vokste opp med juletrefest i romjula. Det er helt strålende.

Juletrefest etter jul, i januar, er bare snodig. Skulker med stil.


#55

Drømmedama sa for siden:

Elsket det som barn, hater det som voksen. Nå er heldigvis mine små blitt for store.
Men altså, det er da rimelig sært at barnehagen setter i gang dette?


#56

C3PO sa for siden:

Jeg har måttet pine meg gjennom mange juletrefester siden jeg fikk barn. Som regel har det vært både i barnehagens regi og på jobben til mannen. I tillegg har vi, som katolske, Hellig trekongersfest, som er egentlig samme opplegg, med enda større godteripose. Barna syntes at det var såpass stas med jobbfesten at det ble et tema da han skiftet jobb i fjor. Vi ble lovet at det var byens beste juletrefest, så det blir spennende å se hva vi møter til helgen.


#57

Kaija sa for siden:

Her har vi fremdeles julefutt igjen, og jeg tar med jentungen på juletrefest i morgen. Julestart er ikke før advent er over, og varer til st. Knut, 20. dag jul. At en del ikke klarer å vente med jul til jula faktisk er der, betyr ikke at hele verden trenger å flytte jula for å tilpasse seg.


#58

Maverick sa for siden:

Repeterer enda en gang jeg, at nå er det altså da noen som HAR startet med jul fra allerede 1. desember, som arrangerer juletrefest den 16. januar. :jupp:


#59

Agent Scully sa for siden:

Mitt nyttårsforsett er at jeg aldri mer skal gå på juletrefest.


#60

Maverick sa for siden:

:knegg:


#61

oslo78 sa for siden:

Sønnen min har bursdag i morgen, ja. Står midt oppe i baking av kanelsnurrer og laging av iskake nå og takker meg selv for at vi kun feirer med kjernefamilien i vår familie. Enda et selskap nå hadde jeg rett og slett ikke taklet!


#62

Malama sa for siden:

Juletrefest i januar er nå i det minste faktisk i rett tid, vi var på juletrefest (hbelt uten nisse og og godteriposer, så det er ikke ekte juletrefest engang) på skolen før jul. Det er bare en eller annen historieløs person som kaller juleaslutning/julefest for 1-4 klasse for juletrefest. Juletrefest skjer nemlig i jula, men da etter god gammeldags at jula begynner juladten og varer uti janaur. Juletrefest er etter jul.

Jeg er jo av den gamle skolen som ikke kaster ut juletreet før nå til helga eller evt neste helg, og synes juletrefest i janaur er helt rett. Oppvokst med det også, men mine barn har ikke vært på juletrefest siden vi flyttet for 6 år siden, barnehagen til eldste hadde juletrefest i januar men vi har ikke hatt noen invitasjon til jueltrefest siden vi flyttet. Savner dem på et vis jeg. (til tross for at januar er heftig jobb tid.)

Men altså, juletrefester skal være i januar. Men er vel en mer eller mindre utdødd rase. Jeg hadde dog absolutt tatt med meg flokken om det var arrangert en. Men, du kan fint avstå og gå med hevet hode likevel. Selvsagt :)


#63

Dali sa for siden:

Har vokst opp med juletrefest i januar, men har bare deltatt på en eller to i voksen alder med egne barn. Ikke interessert, for å si det sånn.


#64

Dali sa for siden:

Ja og så dette også. To bursdagsbarn i juleferien medfører minst tre feiringer, og det er ikke plass til mer fest etter kommende helg. :knegg:


#65

Malama sa for siden:

Bursdagabarn i jula her også, så det blir vel barneselskap på nyåret fremover. Hun er bare tre enda så hun har ikke venneselskap i år, det har vi begynt med når de var 4.

Jada, hun kan jo feire sin 6 års dag sammen med gutten borti veien som hun da går i klasse med, når han feirer 7 års dagen sin. Kanskje like greit vi ikke skal presse inn en juletrefest også den helga.


#66

Charlie sa for siden:

Enig med Nenne i at juletrefest som barn var FANTASTISK og med Malama i at juletrefest er etter jul, og januar er riktig tid. Først skal treet vises, siden skal det spises.

Minner meg om denne teksten, som er ganske gammel og ganske kul:

Højt fra træets grønne top
Tekst: Peter Faber, 1848
Melodi: E. Horneman

Højt fra træets grønne top
stråler juleglansen,
spillemand, spil lystigt op,
nu begynder dansen.
Læg nu smukt din hånd i min,
ikke rør' ved den rosin!
Først skal træet vises,
siden skal det spises.

Se, børnlil, nu går det godt,
I forstår at trave,
lad den lille Sine blot
få sin julegave.
Løs kun selv det røde bånd!
Hvor du ryster på din hånd!
Når du strammer garnet,
kvæler du jo barnet.

Peter har den gren så kær,
hvorpå trommen hænger,
hver gang han den kommer nær,
vil han ikke længer.
Hvad du ønsker, skal du få,
når jeg blot kan stole på,
at du ej vil tromme,
før min sang er omme.

Anna hun har ingen ro,
før hun får sin pakke:
fire alen merino
til en vinterfrakke.
Barn, du bli'r mig alt for dyr,
men da du så propert syr,
sparer vi det atter
ikke sandt, min datter?

Denne fane, ny og god,
giver jeg til Henrik,
du er stærk, og du har mod,
du skal være fænrik.
Hvor han svinger fanen kækt!
Børn, I skylder ham respekt!
Vid, det er en ære
dannebrog at bære.

Træets allerbedste zir
skal min William have,
på det blanke guldpapir
må du gerne gnave.
Vær forsigtig og giv agt,
indenfor er noget lagt,
som du ej må kramme,
det er til din amme.

O, hvor den er blød og rar,
sikken dejlig hue,
den skal sikre bedstefa'r
imod frost og snue.
Lotte hun kan være stolt,
tænk jer, hun har garnet holdt;
det kan Hanne ikke,
hun kan bare strikke!

Børn, nu er jeg blevet træt,
og I får ej mere,
moder er i køkkenet,
nu skal hun traktere.
Derfor får hun denne pung,
løft engang, hvor den er tung!
Julen varer længe,
koster mange penge.


#67

Floksa sa for siden:

Haha. Nå snøftet jeg nettopp (oppvarmet Fjordland) grøt ut av nesa. Jeg trodde sånne bare fantest på film.


#68

Anne C sa for siden:

Jeg vokste opp med juletrefester etter jul, men har ikke opplevd det med egene barn.


#69

polarjenta sa for siden:

Mener du at de har hatt flere fester der foreldrene er med, eller snakker du om vanlige juleforberedelser i desember? I den barnehagen jeg hadde unger i sist så var det foreldrene som arrangerte juletrefest, siden jeg har både mor og ansatt så planla jeg desember for ungene i barnehagen og jeg var på juletrefest. Som regel ble sistnevnte arrangert etter jul fordi desember er full av andre avslutninger både skole og fritidsaktiviteter. Jeg syns det er helt greit med juletrefest, men er glad jeg slipper flere. Så at det skulle være en på mandag, men det har jeg ikke informert ungene om:p


#70

Carrera sa for siden:

For meg er det et godt bardomsminne med jutetrefester i januar. En fin avsluttning på ei jul som for et barn ble altfor kort. Og har hele veien sett poenget, for ingen hadde jo tid før jul, for da var det fullt opp hjemme.

Etter å ha fått egne barn, så er det vel kun noen få år med eldsta at vi var på juletrefest, da i regi av bestefarens jobb. Døde sakte men sikkert ut det også, dessverre.


#71

Karamell sa for siden:

Barnehagen bør velge! Min barnehage har lysfest i januar, ute. Arrangert av FAU. Med islykter. Det kan de bare glemme å få til i dette vårlige været. (med mindre vi bruker fryserne).

Når det er sagt er jeg også vant med juletrefester fra barndommen i januar (Bergen) og både mannens og svigermors jobb hadde januartrefester i her i Trondheim da guttene var små. Glad jeg slipper nå!


#72

him sa for siden:

Synes tidspunktet er helt greit, men julen har jo dreid seg fra å starte 24.desember til å starte 1.søndag i advent, så det kan jo bli en laaaang feiring. Selv er jeg nok for gammel okke som til juletrefester.

Imponerende stamnia på de folkene! :humre: Er vel julegrøt du spiser! Ikke 20 dags jul enda :)

#73

Nenne sa for siden:

Den 16. januar er for seint! 20. dag jul må jula ryddes ut ellers blir det fattigdom i huset iåret som kommer.


#74

Pøblis sa for siden:

:julemania: VI skal på juletrefest i dag. :kneggnisse:


#75

LilleT sa for siden:

Jeg husker at jeg var på flere juletrefester hvert år da jeg var barn. Kan ikke huske at jeg syntes det var spesielt stas, men sikkert helt greit. På den tiden var juletrefestene gjerne i midten av januar. Da startet vi gjerne julemarkeringa mye senere, og holdt på lenger på jula enn vi gjør i dag. Juletrefestene ble derfor en slags markering av at jula var slutt. Jeg husker at vi markerte "høsting" av juletreet før vi kastet det ut hjemme også. Vi puttet godteri i julekurvene og gikk rundt det og sang for siste gang før vi spiste søtsakene og treet ble kastet ut.

I dag er det uaktuelt å ha treet noe særlig lenger enn til 1. januar, og jeg føler meg skikkelig ferdig med jul på det tidspunktet. Juletrefester etter at jeg selv fikk barn har jeg syntes har vært et mareritt, men jeg tror for så vidt ungene synes det er ok.


#76

Matilda sa for siden:

Juletrefesten her var ikke denne helga, den er neste. Jeg tenkte å forbigå hele i stillhet, men siden sjuåringen var i fyr og flamme, så der var det bare å melde på hele familien... :knegg: Vi droppa klasseavslutningene deres i desember, så det er vel karma.


#77

Maverick sa for siden:

Karma er en bitch. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.