Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Jeg skal sy skoleballkjoler....

#1

Lhi-My sa for siden:

Så er det min tur! Mine tvillingjenter (14 år) skal på nyttårsball på skolen om et par uker. De vil ikke ha noen typisk ballkjole og fnyser litt av Disneyprinsessekjolene. De har heller ikke funnet noe i nettbutikker og vil at jeg skal sy kjoler. Det er uproblematisk, jeg syr bunader og jeg syr også masse annet og har gjort det i 25 år, så jeg skal klare å sy kjoler. Men vi har visst like dårlig fantasi alle tre og finner liksom ikke ut av stoffer og muligheter. Jeg har foreslått å bruke mønsteret Jerseykjole med sving
idavictoria.no/produkt/papirmonster-jerseykjole/. De ønsker ensfargede kjoler(blå, grå eller svart) og de vil ha skjørt som strutter litt mer enn det vil gjøre med tynn jersey.

Jeg tror ikke jeg er den eneste som syr her inne, så kanskje noen kan hjelpe meg litt med stoffvalg og å gjøre denne kjolen litt festfin?

Jeg har kort tid på meg og må handle online og i norsk nettbutikk (og ikke Stoff og stil, de har for lang leveringstid).


#2

Harriet Vane sa for siden:

ko:ko har kjoler i tynn jersey som strutter. Der er trikset å ha to lag jerseyskjørt med tyll sydd i flere lag på det innerste og ligger litt nedenfor jerseyen. (Så tyllen kommer mellom de to jerseylagene)


#3

Fløyel sa for siden:

Jeg sydde om en ballkjole i desember. Jeg var ikke forberedt på hvilke mengder stoff det var på en ballkjole.

Men hva med å sy en helt enkel kjole i polyester/viskose med tyll i kjoledelen? Hvis du rynker tyllen så får du en ganske så fløffy kjole og det er her mengder med stoff kommer inn, jeg mener jeg målte 5 meter med tyll, mens "underkjolen" bare hadde 2,5 meter. Heldigvis sys disse kjolene på overlock.

Jenny Skavlan har en enkel, men flott kjole:

Jeg ville sydd underkjolen litt kortere, kanskje rett under kneet.

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=63729&amp;d=1546550672[/img]

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=63730&amp;d=1546550672[/img]

Mønster: www.jennyskavlan.com/syom/tyll-og-toys-skjort/ (hun har redesignet en gammel kjole, men du skjønner sikkert "tegningen")


#4

Lhi-My sa for siden:

Tusen takk! Ko-ko-kjolen falt i smak, så da blir det en mørk lilla og en mørkeblå ermeløs jerseykjole med sving i viskosejersey med underskjørt i svart tyll. Den ene jenta (hun som skal ha lilla kjole) vil ha et stoffbelte i livet i svart og med en diskret sløyfe bak. Den andre vil ha kjolen helt uten «dill». De skal få det som de vil.


#5

My sa for siden:

Det blir sikkert kjempefint! :jupp: Smart med tyll mellom to jerseylag forresten, så slipper man å få tyll innerst.

Prinsesseballkjoler er visst helt ut her også.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Mye mer behagelig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.