Jeg har visst kommet i skade for å ønske meg, og få, en food processor til jul.
Jeg vet at jeg ved gjentatte anledninger har tenkt at jeg gjerne skulle hatt en, men nå som den er i hus aner jeg virkelig ikke når dette behovet har oppstått?
Vær så snill, fortell meg at jeg trenger den og at jeg kommer til å bruke den masse! Og ikke minst, hva jeg kommer til å bruke den til. Mannen synes nemlig å mene at den bare kommer til å være til pynt langt inne i skapet.
Rive ost og råkost. Først og fremst. Gulrot til gulrotkake. Har en liten hakkedel som hører til, den bruker jeg stadig vekk til å finhakke løk, hvitløk, ingefær, chilli o.l.
Jeg bruker den nesten aldri. Det er mer stress å vaske den og alle delene enn å kutte for hånd. Men hvis jeg skal rive store mengder gulrøtter hender det jeg tar den. Og den er jo grei hvis jeg skal lage falafler eller noe. Men det gidder jeg sjelden. Dessverre. Falafler er veldig godt.
Kjøre brød til smuler, lage deig til scones, pai og annet som krever at mel og smør skal smuldres sammen, hjemmelaget peanøttsmør/annet nøttesmør, mose suppe, saus, salsa o.l. (man kan bruke blender, det gir en glattere saus, hvis man vil ha det litt grovere er food processor best), lage falafel, rive større mengder ost og grønnsaker, hakke nøtter og sjokolade, lage "nice cream" (iskrem av frosne bananer) osv. Jeg hadde definitivt savnet min.
Bruker omtrent aldri min. Hadde lyst til å kvitte meg med den sidan den tar mykje skapplass, men mannen meiner at han har brukt den nokre gangar og at han kan komme til å få bruk for den igjen. Men han klarar ikkje å hugse kva han har brukt den til :knegg:
Lager paideig, rasper gulrot og andre grønnsaker hvis det skal raspes mye, lager bærsauser, kutter potetskiver (til feks bacalao), smoothie osv. Brukes ikke akkurat hver uke, men kanskje 1-2 ganger i måneden.
Brukte den aldri så har kvittet meg med den. Rasper med tupperware sin store rasp. Lettetr å vaske. Hsr stavmikser, enklere å vaske. Har også løkkutteren fra tuppeeware som brukes til å kutte chilli og løk sammen osv. Kostet mindre, tar mindre plass og lettere å vaske.
Jeg bruker min jevnt, mest til grønnsaker som skal i supper kanskje, og gulrøtter til gulrotkake. Kjeks som skal knuses til ostekake. Syns det går raskt å vaske den, og savnet den veldig da vi ikke hadde det.
Jeg bruker min mye. Paideiger, rasping, kutting, hummus. Jeg har sånn som man setter oppå Kenwooden, så den tar ikke så mye ekstra plass i skapet. Hadde absolutt savnet den (og kjøpt ny) hvis den gikk i stykker.
Den jeg har er en slik type som er kombinert foodprocessor, stavmikser, hakker, visp etc. Så man setter "håndtaket" til stavmikseren oppi lokket på foodprocessordelen, eller på hakkeren, eller man kan bruke stavmikseren på vanlig måte. Det er også en liten visp man kan montere på håndtaket, som er helt grei hvis man bare skal vispe litt krem og ikke gidder å dra fram kenwooden (som er mitt alternativ). Så jeg bruker en eller annen del av denne greia ganske ofte, men det er ikke foodprocessordelen jeg bruker mest. Den bruker jeg som sagt mest rivjernet på, når jeg skal rive såpass mye ost eller gulrot at jeg ikke gidder å gjøre det for hånd, ja, også knusing av kjeks, det hadde jeg glemt (baker så sjelden kaker som involverer kjekssmuler, siden jeg ikke liker disse kakene så godt, men har laget oreokake en gange eller to, og annen dessert som involverer kjekssmuler). Bruker hakkedelen og stavmikseren mye oftere. Men er veldig fornøyd med systemet, det å ha ett apparat som kan brukes på mange ulike måter.
Jeg har ikke, men har lurt veldig på å skaffe meg det. Det jeg trenger den til er å knuse Oreo-kjeks til bunnen på Oreo-kake og blande med smør. Ellers finner det noe mer lettvint måte å gjøre det på? :undrer:
Nei, skriver da heller ikke mos. Pico de gallo et hakket tomat, løk og chili, men ikke spesielt store biter nei. Og hakking kan man bruke en foodprosessor til.
Pico de gallo skal være hakket ja, ikke most som vanlig salsa. Man får det jo ganske chunky med food processor, men selv hakker jeg det for hånd (selv om det er et ork) fordi jeg synes det blir litt for most i food processor. Men det er jo smak og behag. :jupp:
:humre: De fleste har ulike hakke-, rive- og røre-redskaper.
Jeg liker ikke store biter med løk og chili, men tomatene går som oftest for hånd. Ellers blir de mos.
Til guacamole bruker jeg hakkeren for å finhakke løk, hvitløk, chilli og eventuelle korianderblad, sammen med den ene avocadoen. Så moser jeg den andre avocadoen oppi med gaffel etterpå, for å få litt grovere konsistens.
Jeg bruker den ikke så ofte etter at jeg fikk stavmikser (den bruker jeg derimot masse). Men jeg bruker den til å raspe ost og lage paideig, i alle fall. Hummus og falafel har jeg også brukt den til, men det lager jeg ikke så ofte. Jeg bruker den ikke til pisking, til det har jeg håndmikser eller Kenwoodmikser.
Vi har ikke hatt på mange år, og utfra det som skisseres her viser det seg at jeg ikke savner en heller
Jeg har stavmikser, og det er kjekt av og til, jeg har håndmikser med stativ til små deiger og kenwood til store, og den har blender til smoothie. Ost og gulrot raspes på en enkel, manuell sak fra ikea, og selv dengang vi hadde den skulle det raspes MYE før det var verd den ekstra vaskejobben, så i praksis skjer det jo egentlig ikke.
Jeg har så langt brukt den til å rive gulrot til muffins, og til å hakke mandler. Har ikke brukt den mer enn en håndfull ganger på to år så det er jammen bra jeg fikk den, og ikke kjøpte den selv. :knegg:
Jeg savner food processor. Har på hytta og den er mye bedre å bruke til smoothie, strawberry daiquiri, sorbet og andre ting med frossne bær eller is. I blender må man ha så mye væske for å få det til.
Bruker den også til å lage fiskekaker, farse, hummus, male nøtter, male havregryn osv.