Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bruker du food processoren til?

#1

Olifant sa for siden:

Jeg har visst kommet i skade for å ønske meg, og få, en food processor til jul.
Jeg vet at jeg ved gjentatte anledninger har tenkt at jeg gjerne skulle hatt en, men nå som den er i hus aner jeg virkelig ikke når dette behovet har oppstått?

Vær så snill, fortell meg at jeg trenger den og at jeg kommer til å bruke den masse! Og ikke minst, hva jeg kommer til å bruke den til. Mannen synes nemlig å mene at den bare kommer til å være til pynt langt inne i skapet.


#2

My sa for siden:

Rive ost og råkost. Først og fremst. Gulrot til gulrotkake. Har en liten hakkedel som hører til, den bruker jeg stadig vekk til å finhakke løk, hvitløk, ingefær, chilli o.l.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker den nesten aldri. Det er mer stress å vaske den og alle delene enn å kutte for hånd. Men hvis jeg skal rive store mengder gulrøtter hender det jeg tar den. Og den er jo grei hvis jeg skal lage falafler eller noe. Men det gidder jeg sjelden. Dessverre. Falafler er veldig godt.


#4

Myria sa for siden:

Kjøre brød til smuler, lage deig til scones, pai og annet som krever at mel og smør skal smuldres sammen, hjemmelaget peanøttsmør/annet nøttesmør, mose suppe, saus, salsa o.l. (man kan bruke blender, det gir en glattere saus, hvis man vil ha det litt grovere er food processor best), lage falafel, rive større mengder ost og grønnsaker, hakke nøtter og sjokolade, lage "nice cream" (iskrem av frosne bananer) osv. Jeg hadde definitivt savnet min.


#5

Selma sa for siden:

Min står i kjelleren og brukes aldri - glemmer at jeg har den faktisk


#6

kamp sa for siden:

Raspe grønnsake, lage blomkål ris, leverpostei, vegetar boller osv.. mye i bruk


#7

Retz sa for siden:

Jeg hadde pinnedyr i min. :p


#8

Simone sa for siden:

Bruker omtrent aldri min. Hadde lyst til å kvitte meg med den sidan den tar mykje skapplass, men mannen meiner at han har brukt den nokre gangar og at han kan komme til å få bruk for den igjen. Men han klarar ikkje å hugse kva han har brukt den til :knegg:


#9

Simone sa for siden:

Eg har brukt den til å lage Smoothie eit par gangar, men no har eg fått ein blender til jul som er greiare å bruke til det.


#10

Esme sa for siden:

Paideiger og majones mest.


#11

Erica sa for siden:

Lager paideig, rasper gulrot og andre grønnsaker hvis det skal raspes mye, lager bærsauser, kutter potetskiver (til feks bacalao), smoothie osv. Brukes ikke akkurat hver uke, men kanskje 1-2 ganger i måneden.


#12

Isolde sa for siden:

Brukte den aldri så har kvittet meg med den. Rasper med tupperware sin store rasp. Lettetr å vaske. Hsr stavmikser, enklere å vaske. Har også løkkutteren fra tuppeeware som brukes til å kutte chilli og løk sammen osv. Kostet mindre, tar mindre plass og lettere å vaske.


#13

Smash sa for siden:

Jeg bruker min jevnt, mest til grønnsaker som skal i supper kanskje, og gulrøtter til gulrotkake. Kjeks som skal knuses til ostekake. Syns det går raskt å vaske den, og savnet den veldig da vi ikke hadde det.


#14

Neket sa for siden:

Jeg bruker min mye. Paideiger, rasping, kutting, hummus. Jeg har sånn som man setter oppå Kenwooden, så den tar ikke mye ekstra plass i skapet. Hadde absolutt savnet den (og kjøpt ny) hvis den gikk i stykker.


#15

My sa for siden:

Den jeg har er en slik type som er kombinert foodprocessor, stavmikser, hakker, visp etc. Så man setter "håndtaket" til stavmikseren oppi lokket på foodprocessordelen, eller på hakkeren, eller man kan bruke stavmikseren på vanlig måte. Det er også en liten visp man kan montere på håndtaket, som er helt grei hvis man bare skal vispe litt krem og ikke gidder å dra fram kenwooden (som er mitt alternativ). Så jeg bruker en eller annen del av denne greia ganske ofte, men det er ikke foodprocessordelen jeg bruker mest. Den bruker jeg som sagt mest rivjernet på, når jeg skal rive såpass mye ost eller gulrot at jeg ikke gidder å gjøre det for hånd, ja, også knusing av kjeks, det hadde jeg glemt (baker så sjelden kaker som involverer kjekssmuler, siden jeg ikke liker disse kakene så godt, men har laget oreokake en gange eller to, og annen dessert som involverer kjekssmuler). Bruker hakkedelen og stavmikseren mye oftere. Men er veldig fornøyd med systemet, det å ha ett apparat som kan brukes på mange ulike måter.

Braun Multiquick heter vel det systemet jeg har.


#16

Isa sa for siden:

Jeg har ikke, men har lurt veldig på å skaffe meg det. Det jeg trenger den til er å knuse Oreo-kjeks til bunnen på Oreo-kake og blande med smør. Ellers finner det noe mer lettvint måte å gjøre det på? :undrer:


#17

Tallulah sa for siden:

Hummus, guacamole, pico de gallo og andre rører, paideig, små pizzadeiger, stivpisket egg, rive ost og grønnsaker, hakke nøtter. Blant annet.


#18

Myria sa for siden:

Du kan ha kjeksene i en pose og slå dem i hjel med en kjevle.


#19

Isa sa for siden:

Det er det jeg gjør i dag. Men synes det blir så klissete


#20

Hyacinth sa for siden:

Pico de gallo? Skal det være en slags mos? Jeg vet ikke, men jeg innbilte meg at det er store biter med tomat og løk, jeg pleier iallfall å gjøre det.

Guacamole lager jeg med gaffel, jeg liker at den er grov i konsistensen.


#21

Myria sa for siden:

Ja, food processor er ganske praktisk til sånt. Du kan kanskje knuse kjeksene rett i bollen hvis du har et egnet støtredskap.


#22

Tallulah sa for siden:

Nei, skriver da heller ikke mos. Pico de gallo et hakket tomat, løk og chili, men ikke spesielt store biter nei. Og hakking kan man bruke en foodprosessor til.


#23

Hyacinth sa for siden:

Å. Skjønner. Jeg har litt liten erfaring med bruk av food processor. :knegg:


#24

Myria sa for siden:

Pico de gallo skal være hakket ja, ikke most som vanlig salsa. Man får det jo ganske chunky med food processor, men selv hakker jeg det for hånd (selv om det er et ork) fordi jeg synes det blir litt for most i food processor. Men det er jo smak og behag. :jupp:


#25

Tallulah sa for siden:

:humre: De fleste har ulike hakke-, rive- og røre-redskaper.
Jeg liker ikke store biter med løk og chili, men tomatene går som oftest for hånd. Ellers blir de mos.


#26

Hyacinth sa for siden:

Hehe. Ja, min også. Men hvis jeg setter inn kniven, så føler jeg (med min begrensede erfaring) at ting blir til mos på et blunk.


#27

My sa for siden:

Til guacamole bruker jeg hakkeren for å finhakke løk, hvitløk, chilli og eventuelle korianderblad, sammen med den ene avocadoen. Så moser jeg den andre avocadoen oppi med gaffel etterpå, for å få litt grovere konsistens.

#28

Skilpadda sa for siden:

Jeg bruker den ikke så ofte etter at jeg fikk stavmikser (den bruker jeg derimot masse). Men jeg bruker den til å raspe ost og lage paideig, i alle fall. Hummus og falafel har jeg også brukt den til, men det lager jeg ikke så ofte. Jeg bruker den ikke til pisking, til det har jeg håndmikser eller Kenwoodmikser.


#29

Cumulus sa for siden:

Alt av baking. Jeg er veldig glad i den. Krem pisker jeg med stavmikser. Og smothie lager jeg med blender.


#30

Malama sa for siden:

Vi har ikke hatt på mange år, og utfra det som skisseres her viser det seg at jeg ikke savner en heller

Jeg har stavmikser, og det er kjekt av og til, jeg har håndmikser med stativ til små deiger og kenwood til store, og den har blender til smoothie. Ost og gulrot raspes på en enkel, manuell sak fra ikea, og selv dengang vi hadde den skulle det raspes MYE før det var verd den ekstra vaskejobben, så i praksis skjer det jo egentlig ikke.

Så sparer jeg den skapplassen. Fin tråd :)


#31

frukt sa for siden:

Jeg har så langt brukt den til å rive gulrot til muffins, og til å hakke mandler. Har ikke brukt den mer enn en håndfull ganger på to år så det er jammen bra jeg fikk den, og ikke kjøpte den selv. :knegg:


#32

trøtt sa for siden:

Jeg savner food processor. Har på hytta og den er mye bedre å bruke til smoothie, strawberry daiquiri, sorbet og andre ting med frossne bær eller is. I blender må man ha så mye væske for å få det til.
Bruker den også til å lage fiskekaker, farse, hummus, male nøtter, male havregryn osv.


#33

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke, men mamma har og hun bruker den stort sett kun til å lage fiskekaker med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.