Eller, sjokk og sjokk, jeg har noen timer på meg, da.
Jeg har en frossen lasagne i frysen. Fant akkurat ut at jeg ikke gidder å lage middag i kveld, så jeg tok ut denne lasagnen i stedet. Men den er jo dypfryst, og jeg skjønner at den er nødt å tine i ovnen. (Den er ca 20*30 cm, relativt høy og ferdig stekt, det er rester fra en tidligere diger form.)
Men hvordan tiner jeg den? Den bør jo ikke stekes mer, så den kan ikke ha for høy temperatur. Samtidig må den bli varm tvers gjennom. Folie over, kanskje? Eller blir den bløt da? Hvor lenge tror vi den trenger?
Endret til 150 grader, jeg skulle begynne der. Ja, tar nok minst det, store sjanger for at det tar lenger tid. Jeg skulle slenge den inn nå og heller ta den ut for pause om jeg merker at det går raskere. Selv kjøleskapskald lasagne tar lang tid å varme.
Dette hjelper ikke deg, men fikk lyst til å fremsnakke kombinert mikro og komfyrovn. Den kan man sette på kombinert over/undervarme og mikrofunksjon, som gjør slike jobber til en lek. På 20 minutter ville den vært gjennomvarm, og allikevel føles stekt, ikke mikrovarmet.