Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan sjokk-tine frossen lasagne?

#1

Hyacinth sa for siden:

Eller, sjokk og sjokk, jeg har noen timer på meg, da.

Jeg har en frossen lasagne i frysen. Fant akkurat ut at jeg ikke gidder å lage middag i kveld, så jeg tok ut denne lasagnen i stedet. Men den er jo dypfryst, og jeg skjønner at den er nødt å tine i ovnen. (Den er ca 20*30 cm, relativt høy og ferdig stekt, det er rester fra en tidligere diger form.)

Men hvordan tiner jeg den? Den bør jo ikke stekes mer, så den kan ikke ha for høy temperatur. Samtidig må den bli varm tvers gjennom. Folie over, kanskje? Eller blir den bløt da? Hvor lenge tror vi den trenger?

Planlegger å spise ca 19.


#2

Pelen sa for siden:

Folie over og maks 150 grader. Ta ev bort folien helt i slutten. Den tiner og blir varm til 19, trir jeg.


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk! Hvor lang tid tipper du det tar? En time? Gjetter vilt.


#4

Pelen sa for siden:

Endret til 150 grader, jeg skulle begynne der. Ja, tar nok minst det, store sjanger for at det tar lenger tid. Jeg skulle slenge den inn nå og heller ta den ut for pause om jeg merker at det går raskere. Selv kjøleskapskald lasagne tar lang tid å varme.


#5

Hyacinth sa for siden:

Takk! Da prøver jeg det. :)


#6

Erica sa for siden:

Dette hjelper ikke deg, men fikk lyst til å fremsnakke kombinert mikro og komfyrovn. Den kan man sette på kombinert over/undervarme og mikrofunksjon, som gjør slike jobber til en lek. På 20 minutter ville den vært gjennomvarm, og allikevel føles stekt, ikke mikrovarmet.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde en gang en avansert mikro som også var ovn, faktisk.

Måtte skru opp til 170 nå, den er iskald ennå...


#8

Nextlife sa for siden:

Ta en kniv og stikk litt i den, da blir den ventilert og varm luft kommer kjappere letter til midt inne i den enn i en uperforert kompakt klump.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.