Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har noen her vært på Harry Potter-«museumet» i London?

#1

Noba sa for siden:

15 åringen er HP-fan og har på merkelig vis fått faren til å bestemme seg for at til 50-års dagen hans så skal vi til London og på HP-museumet. Jeg har googla litt og ser ut for meg at det som er greia er Warner Bros sitt studio utenfor London hvor man kan se kulissene osv. hvor filmene ble spilt inn? Klarer ikke finne noe eget HP-museum inne i London? Noen som har vært der og har tips? Ser ut som at man kan kjøpe (svindyre) billetter som inkluderer transport til Warner Bros eller man kan kjøpe billetter direkte fra Warner Bros og ordne selv med transport ut til Watford.#3

Blondie sa for siden:

Noba! :lykkelig: :elsker:

Eh, ja ... Hadde ikke noe svar, ble bare så glad for å se deg!


#4

Noba sa for siden:

Takk for tips om Kings Cross, da må vi få med oss det også. Har du vært på Warner Bros studioet?

Blondie: så hyggelig, nå ble JEG glad! Koselig å se deg også! :takker: :elsker:


#5

Tallulah sa for siden:

Vi har vært der (kjørte vanlig tog, og gratis shuttle fra stasjonen). Absolutt en flott opplevelse. Sett av en hel dag. :nikker:


#6

Blå sa for siden:

Vi har også vært der og det var kjempegøy. Jeg tror at det er rimeligere å ta tog og da kan du også bestemme hvor lenge du vil bli.


#7

oslo78 sa for siden:

Reis med vanlig offentlig transport! Ellers må jeg bare si at dere kan glede dere!!!!


#8

millact sa for siden:

Gjorde vi også. Lettvint og greit.


#9

Teofelia sa for siden:

Vi har vært der to ganger. Anbefales varmt!
Både ungene og de voksne storkoste oss. Jeg anbefaler offentlig transport. Det var helt greit å komme seg dit med toget.
Dere må bestille billetter i forkant, og det går en hel dag.


#10

Tjorven sa for siden:

Og så kan man delta på en Harry Potter-vandring med Strawberrytours i London. Knerten og jeg forsøkte oss i høst, men han var matforgiftet og måtte kaste inn håndkleet halvveis. Vi likte den delen vi var med på.


#11

Noba sa for siden:

Takk for svar! Skjønner vi kan glede oss. 😀 Det var ikke ledige billetter å kjøpe hos Warner Bros før i april (!) og vi skal dra i vinterferien. Ble derfor nødt til å booke fra et av de selskapene som formidler billetter med busstransport så det var litt synd. Men da kommer vi oss i alle fall dit - selv om det ble både dyrere og kortere tid.


#12

Skilpadda sa for siden:

Det var det vi også endte med å gjøre, Noba, av samme grunn. :) Hvis dere vil bruke lengre tid der enn det selskapet setter av, regner jeg med det bare er å droppe å gå til returbussen på det avtalte tidspunktet, og heller ta toget tilbake til byen. (Vi var ferdige på den planlagte tiden, men med mer entusiastiske barn hadde vi fort kunnet bruke en time eller to til.)


#13

Odelia sa for siden:

Hvor lang togtur unna London er dette? Vi vurderer å ta turen på avreisedagen hvor flyet hjem går kl. 20:45 (fra Gatwick). Er det langt å dra fra studioet og rett til Gatwick med offentlig transport?


#14

Teofelia sa for siden:

For å komme seg til Harry Potter-studio, tar man toget fra Euston station i London til Watford Junction. Det tar ca. 20 minutter. Studioet er på helt motsatt side av London i forhold til Gatwick. Det er ca. halvannen time med tog fra Watford Junction til Gatwick Airport.

Merk at billetter til studioet er utsolgt ut sommeren, så hvis dere ikke allerede har bestilt billetter og tenker å dra i sommerferien, så må dere bestille via et reisebyrå eller annet firma som formidler komplette pakkereiser, som inkluderer transport til og fra London. Det er selvsagt ikke noe problem å bare droppe returen, men greit å vite at slike pakketurer kan være mye dyrere enn å bare kjøpe billetter rett fra studioet.

Et studiobesøk tar i snill 3,5 timer (i følge nettsidene deres). Vi har brukt i alle fall fem timer, inkludert besøk i studiobutikken, men hvis dere får billetter til tidlig på dagen skal det være mulig å klare logistikken og rekke både studiobesøk og flyet på kvelden.


#15

millact sa for siden:

Samme gjorde vi. Mye rimeligere. Men HP billetter må kjøpes tidlig, svært populært. Verdt det.

Vi var der i rett over tre timer. Da var de fornøyde og syntes det holdt.


#16

Odelia sa for siden:

Tusen takk for svar! Vi drar ikke før langt uti desember, men det rakk faktisk å bli utsolgt på de klokkeslettene vi tenkte kunne være aktuelle på avreisedagen fra jeg la ut spørsmålet til vi bestilte i dag. Fant ut at det lot seg gjøre å ta besøket en av de andre dagene slik at vi unngår tidspress så da bestilte vi til den dagen i stedet. :)


#17

Hyacinth sa for siden:

Hvor lenge har man lov å være der, og hva koster disse billettene?


#18

millact sa for siden:

Du kan være hele dagen, Hyacinth. Vi bestilte på Warner Bros nettside. Tok tog til stedet og buss derfra. Var ikke så grusomt dyrt da.


#19

Hyacinth sa for siden:

Takk. Jeg mener å ha sett billetter til nesten 1500, da begynte jeg å revurdere besøket...

Leste noe om billetter til ulike klokkeslett, det var derfor jeg trodde at det var en tidsbegrensning.


#20

Tranquil sa for siden:

Innslipp til ulike klokkeslettt, men når du først er inne kan du være derså lenge du vil.


#21

Hyacinth sa for siden:

Ah. Gjelder å sikre seg morgenbilletter, da.


#22

Teofelia sa for siden:

Det er god tid, nesten uansett når man kommer. Jeg hadde vel helst ikke valgt de siste billettene, men ellers er det tid nok. :)#24

millact sa for siden:

Vi brukte tre timer der. Da var den ivrige HP fanen godt fornøyd.


#25

zinatara sa for siden:

Vi skal dit i høstferien. Fikk ikke de tidligste billettene, men tenker at det er fint å ha litt tid å få opp tenåringene og komme oss dit.


#26

Hyacinth sa for siden:

Hvor kjøpte du og hva betalte du?


#27

zinatara sa for siden:

Jeg bestilte på sidene til Warner Bros Studio. Vi kjøpte sånn familiebillett til 148 pund og tenker vi tar toget dit og så buss til studioet. Jeg så på de billettene som var inkludert buss fra London, men de var mye dyrere, vi fikk ikke familierabatt og vi måtte uansett ha reist fra der vi bor til der bussene går fra. Så jeg så ikke helt poenget med det.


#28

Hyacinth sa for siden:

Takk!


#29

Fløyel sa for siden:

Når det er utsolgt for billetter, hvor mye mennesker er det der da? Får man sett noe? Går man i subbe- og dyttekø?


#30

Stompa sa for siden:

På begynnelsen er det små arealer, men der er det begrenset med mennesker fordi de slipper folk inn i puljer og sluser dem videre til hovedområdet etter en viss tid før de neste pulje slipper til. Videre er det enorme områder, så det var ikke noe kø-følelse da vi var der (midt på sommeren, men for 5-6 år siden), bortsett fra litt ventetid for å få tatt bilde på kost ved green screen, og litt rundt modellen av Hogwarts.


#31

Teofelia sa for siden:

Det er nesten alltid utsolgt i sesongen, og det oppleves likevel ikke fullt eller trangt. De har ordnet logistikken kjempebra.


#32

Hyacinth sa for siden:

Det var, som forventet, utsolgt i høstferien. Snakker da om billetter fra Warner Bros.

Men det finnes andre måter å skaffe billetter på, hvis jeg har forstått det riktig?


#33

Hyacinth sa for siden:

Hahaha. Fant noen, med transport. Totalt 2861 kr. :haha: Glem det. Da dropper vi det.


#34

Hyacinth sa for siden:

Jeg stusser litt på en ting. Siden billettene fra Warner Bros er utsolgt, må vi evt kjøpe en sånn organisert tur med transport. Turen tar hos samtlige arrangører vi har sjekket ca 7 timer, hvorav 3 1/2-4 er på filmstudioet. Resten er transport. De har satt av to timer transport i hver ende. Det er da ikke så langt dit? Eller er det litt sånn charterturbussopplegg hvor man kjører innom ti hoteller?

Turen stater klokka 10 og inngang er kl 12. Det er lenge i buss, altså.

Er veldig usikker på om vi skal bruke både en hel dag og så mye penger på dette.


#35

Tallulah sa for siden:

Nei, det er i hovedsak fordi det er helvetes mye trafikk. Det tar MYE lenger tid å kjøre dit enn å ta tog. Det er nok litt tid som går med til henting også altså, og engelskmenn har virkelig ikke forstått konseptet effektivitet på sånne her ting.


#36

Skilpadda sa for siden:

Den biten av turen som er i London tar lang tid med buss, ja.


#37

Hyacinth sa for siden:

Ok, takk! Greit å vite.

Jeg er fremdeles i tenkeboksen. Synes det er sykt dyrt og vi vil miste en hel dag av deilige London. :knegg: Samtidig sier jo alle at dette er utrolig bra. Poden er Harry Potter-entusiast, men interessen har nok sunket i takt med alderen, altså. Han liker det fremdeles, men ikke på samme altoppslukende måte som da han var 11, liksom. Det er kanskje naturlig.


#38

millact sa for siden:

Det er mye annet jeg heller ville gjort. Så vil si det kommer an på hvor interessert han er.


#39

Hyacinth sa for siden:

Han er litt «samme for meg». Han er helt klart interessert, men han er også klar over prisen. Men jeg er også interessert. :knegg:


#40

Hyacinth sa for siden:

Har du forresten tips om ting å gjøre?
Vi er åpne for mye, og vi er veldig glade i å gå. Går milevis på byferier. Turist-ting vi ikke kommer til å gjøre er følgende: Madame Tussaud, London Eye, the Shard, Oxford street, ja, det var vel det. Kanskje også Camden. Ellers klar for det meste.#42

Tallulah sa for siden:

Tower med beefeater-guide er supermorsomt! Bare vær klar over at sjansen for at mor blir råflørtet med av en av de skjeggete mennene i snåle bukser er rimelig stor. :knegg:

Om dere ikke tar Harry Potter-greia kan dere jo ta en liten sånn guidet tur i London til Harry Potter-relaterte steder?


#43

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)

Harry Potter-tur i London har jeg hørt om. Var litt usikker på hvor bra det er, jeg var så veldig inne i den Warner Bros-greia at jeg nok bare tenkte på det som noe dårligere, men det trenger jo absolutt ikke være dårlig.

Tower har vi tenkt på. Der (altså inni) har jeg aldri vært. Både mann og barn er interessert i historie, men ingen av dem har sin spisskompetanse på akkurat engelsk historie. Men det kan jo være kjekt likevel.

Har blitt anbefalt Tower Bridge (og Sky Garden) i stedet for London Eye. Skal visst være overraskende fin utsikt. Jeg har nemlig høydeskrekk og setter meg ikke frivillig i et pariserhjul.

Har også tenke på London Dungeon. Men jeg vet ikke hva de tilbyr og hvor godt man bør kjenne til London-historie.

Takk for tips om British Museum. Det står egentlig på lista, men jeg har vært usikker fordi det er så mange gode museer. Jeg vet ikke helt om jeg er motivert for Ming-vaser og egyptisk historie egentlig... Hvilke andre museer synes dere er bra?

Vi har også tenkt på musikal. Poden skal spille Phantom of the Opera-konkurranse i november og har derfor et forhold til musikken. Jeg har ikke sett musikalen, men jeg har sett filmen (for hundre år siden) og synes vel historien er litt tynn. Er musikalen verdt å se?

Forøvrig blir det nok mye vandring, både gatelangs i ulike bydeler, parker og matmarkeder/mathaller i fleng på oss.


#44

Stompa sa for siden:

Tower er spennende for alle, uavhengig av om de har spisskompetanse. Og London Dungeon krever ingen forkunnskaper. Men man bør ikke være lettskremt, de går inn for å få folk til å skvette, bli redde osv. :knegg:

Hvor gammel er Poden? Den musikalen som har truffet mine best, er Book of Mormon. Den så vi i høstferien da de gikk i 10. Vi lo så vi hadde vondt i magen, hele gjengen.


#45

Hyacinth sa for siden:

Han er 15. Og ekstremt lettskremt. Da mener jeg virkelig ekstremt. Sier man bø, så hopper og hyler han. Til hele familiens underholdning. :knegg:


#46

Stompa sa for siden:

Da er det vel avgjørende om han liker å bli skremt. :knegg: Noen er jo helt livredde, men har det likevel gøy, mens andre bare blir satt ut og har det fælt. Er han av den sistnevnte typen, ville jeg droppet London Dungeon.


#47

Hyacinth sa for siden:

Huff. :knegg: Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk på egne vegne også. :knegg:


#48

Stompa sa for siden:

Det er ikke skummelt-skummelt, altså. Det er bare mye effekter som skal få folk til å skvette, av typen benker som plutselig beveger seg mens man sitter på dem, dører som smeller igjen og sånt. I tillegg er det en del av skuespillerne som roper og hoier, og mange henvender seg direkte til publikum og drar dem med. Artig, hvis ungen er rette typen, småkjipt hvis man ikke er det. Voksne bør takle det greit, mener jeg.


#49

Hyacinth sa for siden:

Høres litt morsomt ut. Og skummelt. :knegg:


#50

Noba sa for siden:

Vi var og for sein for Warner Bros billetter og bestilte med en operatør på tross av prisen. Vi skulle jo til London for å dra på HP, så jeg måtte la det stå til selv om det ble dyrt (ca 3000 for oss 4 for billetter og buss t/r). Jeg synes ikke bussturen var så ille. Det var helt passe med tid der ute og vi alle likte det veldig godt, selv han på 12 som kun er interessert i gaming...

The Sky var helt greit, men en del kø der også og veldig mye folk. Jeg har tatt London Eye to ganger og likte det bedre på tross av køøøøøøøøøøøøøer.

Av andre ting, så er jeg veldig glad i Greenwich, særlig på lørdager. I sommerhalvåret er det fint å ta båt fra Westminister, ellers så er det og gøy å ta Docklands tog fra Banks. I Greenwich kan man besøke Cutty Sark, 0-meridianen og et koselig lite marked (på lørdager). www.visitlondon.com/things-to-do/london-areas/greenwich/top-10-things-to-do-in-greenwich


#51

millact sa for siden:

Eldste var 8 da vi var på London Dungeon. Hun syntes det var utrolig gøy og snakker enda om det, seks år senere.

Vi liker også å gå i London. Det er jo slik man får sett ting. Jeg har sett Phantom i Orlando og syntes det var flott. Nydelig musikk.


#52

millact sa for siden:

Hvis han liker fotball går det an å kjøpe billetter til en stadion og få omvisning.

Mine likte båttur fra London Eye.


#53

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Vi var i Greenwich sist vi var i London. Fikk med oss markedet også.

Har lurt litt på Windsor. Er det noe, mon tro?


#54

millact sa for siden:

Primark har pleid å ha mye rimelig HP ting.


#55

Hyacinth sa for siden:

Er Victoria & Albert museum et spennende sted å besøke?

Hva med å ta med en ikke mer enn gjennomsnittlig kunstinteressert 15-åring på Tate Modern? Eller National Portrait Gallery?


#56

Novla sa for siden:

Både NPG (min favoritt!) og V&A er supert, men ville jeg tatt med en passe interessert 15-åring dit? Njaa... :knegg: Men V&A ligger jo praktisk talt vegg i vegg med Science Museum og Natural History Museum, som jeg vil tro er mer interessant for ham, og kan jo evt. kombineres med V&A.

Tate Modern er kanskje ikke så dumt, de kan jo ha litt mer spenstige ting (de har f.eks. denne akkurat nå). Og siden du nevner matmarkeder; det er nydelig å spasere langs South Bank mellom Tate og Borough Market.

Ang. Sky Garden har jeg aldri opplevd kø der, men det er nok fordi jeg alltid har vært der grytidlig for å spise frokost og se på soloppgangen - anbefales!


#57

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Selger de frokost på Sky Garden, eller mente du at man bør være der om
morgenen?

Naturhistorisk museum har jeg vurdert, er det mer interessant for ungdommen, altså?


#58

Blå sa for siden:

Naturhistorisk museum er veldig gøy. Det og Tower er kanskje det jeg vil anbefale aller mest i London.

British museum er bra, men veldig overveldende. Det vi har gjort der er å velge en eller to ting vi vil se og så gå direkte til det, for ellers bare virrer vi og blir trette.

Science museum er også morsomt.


#59

Hyacinth sa for siden:

Takk!
Da vurderer jeg Naturhistorisk og V&A, jeg tror også de ligger i nærheten av hotellet vårt. Tar vi Tower i tillegg, droppes BM denne gang.

Jeg har en slags sperre mot å oppholde meg innendørs på ferie, så jeg har aldri prioritert museer. Et og annet galleri har jeg besøkt, og noen butikker også, selv om jeg misliker det. Det eneste som er greit å gjøre innendørs er å spise, men da skal maten være verdt det, og jeg leter alltid etter lunsjsteder med utendørsservering.

Ja, jeg vet jeg er rar. :knegg: Jeg vet ikke hvorfor jeg er sånn. Til gjengjeld har jeg ikke så store krav så lenge jeg oppholder meg utendørs...


#60

Noba sa for siden:

Jeg har vært i Windsor og likte det kjempegodt. Synes det var spennende å gå rundt inne i slottet (?) og kjenner fortsatt litt på skuffelsen over å måtte ta innover meg hvilke sinnsvake tjuvradder engelskmenn har vært.... Men ser for meg min sønn hadde fått en reaksjon av typen «du og de gamle husan din, mamma» om jeg hadde tatt med han dit, så litt usikker på hva en tenårig ville tenkt om å dra dit.

#61

Hyacinth sa for siden:

Han får bare være med. :knegg:


#62

millact sa for siden:

Min venninne hadde med seg barna militærskipet. Husker ikke navn. Det hadde vært bra.


#63

Hyacinth sa for siden:

Sikkert HMS Belfast? Tror det ligger fast, som et museum, på sørsiden av Themsen. Like ved Borough Market, hvis jeg ikke tar feil.


#64

millact sa for siden:

Ja, kunne det vært noe?


#65

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kan det nok. Nå har vi en ganske lang liste etterhvert. :knegg:


#66

millact sa for siden:

De hadde spist på Zizzi St Katherines Dock. Italiensk. Hadde vært godt.


#67

Hyacinth sa for siden:

Det er så mange gode spisesteder i London at jeg vet ikke hvor vi skal begynne. Guttungen er en smule kresen. (Han er ikke i slekt med meg...)

Har sett på menyene til Hakkasan. Hvorfor skriver de ikke priser? :undrer:


#68

Candy Darling sa for siden:

Det er relativt høyt priset. Ikke gourmetdyrt, men omtrent som søster Ling-Ling i Norge, vil jeg tro? Veldig god mat, da.


#69

Hyacinth sa for siden:

Har ikke hørt om Ling-Ling. Hvordan «relativt høyt» er det snakk om?
Edit: Fant hjemmesiden.


#70

Nenne sa for siden:

:sparke: Jeg er 51 og like stor entusiast. Det MÅ ikke slutte.

Favorittkoppen min har, for øvrig, teksten: "Post-Potter depression" på den.


#71

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

Jeg forstår deg godt, altså!


#72

Novla sa for siden:

De selger frokost der, ja. Vi pleier å spise på Darwin Brasserie - fint sted og god mat (jeg bestiller alltid bord for å være på den sikre siden, men det har ikke vært i nærheten av fullt når vi har vært der i 7-8-tiden, så neppe noe must). Man kan også få en kaffekopp og noe enkelt å bite i i baren i etasjen under.

Om man bør være der om morgenen har jeg ikke noen sterk formening om, men jeg synes det er nydelig å se London i morgenlys :elsker:, og det er veldig lite folk der, så det er rolig og fin stemning.


#73

Tjorven sa for siden:

Selv min svært fjortisaktige fjortis syntes naturhistorisk var bra. Hun var med fordi lillebror (11 år) så gjerne ville, og helt imot egen vilje så ble storesøster faktisk fascinert hun også. Så mye at hun klarte å innrømme det. Og på tross av at hun startet besøket med svært tydelig nedovermunn.#75

Teofelia sa for siden:

Naturhistorisk museum er fantastisk! :hjerter:


#76

Hyacinth sa for siden:

Det er veldig kjekt å høre! Jeg tror vi prioriterer kun ett museum denne gang, og da blir det nok dette. Det ligger rett over veien fra hotellet også, jeg visste ikke at det var såpass nært. Veldig praktisk.


#77

Hyacinth sa for siden:

Angående Hakkasan:

Har forstått det slik at det er en restaurantkjede. Har hele kjeden Michelin-stjerne? :undrer: Det høres litt spesielt ut..? Eller er det forskjell på restaurantene, både på mat og pris?


#78

Elise sa for siden:

Hvor ung i alder tror du man kan være for å like den? Bør man vite noe om historien på forhånd? (Mine er 14 og 12)

#79

Tjorven sa for siden:

Nå har jeg bare sett den norske versjonen, men min (straks) 12-åring hadde kommet til å dø av kleinhet. Det er en del vovet humor. 14-åringen hadde nok også syntes det hadde vært litt flaut sammen med oss, men hadde sett humoren og ledd godt.


#80

Tjorven sa for siden:

Da bor dere svært nær Science Museum også. Som definitivt også er verdt et besøk hvis dere orker litt mer museum.


#81

Hyacinth sa for siden:

Guttungen har nevnt det. Science ligger vel like bak naturhistorisk. Vi må se det an, jeg er i utgangspunktet et utendørsmenneske...#83

Stompa sa for siden:

Mye underbuksehumor, ja - tror nok det i beste fall går over hodet på 12-åringen, og kan bli kleint for en 14-åring. Mine var visst ferdige med 10. da vi så den (jeg går i surr i feriene våre), og jeg tror ikke den hadde vært like vellykket to år tidligere.


#84

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!
Vi reiser i uke 41, så det er en uke til. :) Vi rekker det nok akkurat ikke.


#85

Blå sa for siden:

Vi så Book of Mormon i fjor. Da hadde lillesøster nettopp fylt 15, gikk i 10. Hun likte den, men jeg tror at det var akkurat på grensen aldersmessig. I tillegg til at engelsk er et morsmål for henne og hun har bedre forutsetninger for å få med seg tekstene enn mange andre på hennes alder.

Den er veldig morsom. Men også veldig, veldig drøy. Mannen sa til meg etterpå at "de gikk ganske nær grensen" og jeg svarte at "de tråkket over den hele tiden, men det var så morsomt at det gikk bra".


#86

Elise sa for siden:

Ok, takk for svar, både Stompa og Tjorven. Har veldig lyst til å se den selv, har hørt mye bra. :jupp:


#87

Høst sa for siden:

Hva med Imperial war museum? Hvim man liker slikt? Vi er veldig fan, men vi liker det meste av museum...:knegg: British museum er mye mer enn mingvaser og slikt altså, men det er svært, og tar masse tid hvis man skal se alt. det er gratis, men de kjører spesielle utstillinger i deler av museet som gjerne koster inngangspenger. Tate er fantastisk. Ett stykke forbi Tate om jeg husker riktig er The golden hinde som kan være gøy om man liker slikt; en.wikipedia.org/wiki/Golden_Hind


#88

Hyacinth sa for siden:

Jeg har både kuppet tråden og sporet fullstendig av :flau: , men jeg var nå så godt i gang.

Så da lurer jeg på: Jeg har aldri vært i (på?) Hampstead Heath. Er det verdt å dra dit?


#89

millact sa for siden:

Min svigerinne sin far er derfra tror jeg. De har vært der en del og synes det er fint der.


#90

Hyacinth sa for siden:

Har hørt det er fint å rusle oppover Primrose Hill og til HH, men det er vel flest og fremst boligstrøk, tenker jeg.


#91

Candy Darling sa for siden:

Er det ikke dit man pleide å dra hvis man skulle elope? :hjerter:

#barbaracartlandist


#92

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke?


#93

Candy Darling sa for siden:

Altså Hamstead Heath. Ganske sikker på det.


#94

Hyacinth sa for siden:

Du har sikkert rett, men jeg har ikke noe forhold til Barbara Cartland.


#95

Stompa sa for siden:

Var ikke det Gretna Green? Det var i hvert fall dit Lydia i P&P sa at hun skulle med Mr. Wickham. :jupp:


#96

Novla sa for siden:

Gretna Green, jo. :nikker: Siden det er i Skottland gjaldt andre regler for giftemål der; neppe mye vits i å stikke til Hampstead Heath, sånn sett. ;)


#97

Skilpadda sa for siden:

Gretna Green er rett over grensen til Skottland, ja, så det gir mer mening. :knegg:


#98

Tallulah sa for siden:

Dette er mitt eneste forhold til Hampstead Heath. :knegg: :bidrar:

www.youtube.com/watch?v=P8JEm4d6Wu4

And let me dream of making mad love to my girl on the heath
Tearing off tights with my teeth


#99

Hyacinth sa for siden:

Har fått for meg at det er vakkert der, ser liksom for meg Hyde Park ganger hundre med fin utsikt over byen. :knegg: Men det er mulig det er fantasi.. Og så innbiller jeg meg at det er fantastisk å rusle oppover Primrose Hill på veien dit, og se på alle de stilige kjendis-rekkehusene med masse piper og pastellfarger...


#100

Candy Darling sa for siden:

Ah, ja, kanskje HH var bare skysstasjonen der de prektige jentene angret seg og gjemte seg gråtende på rommet til helten kom og reddet dem. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.