Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til ukemeny

#1

frukt sa for siden:

Jeg er matlei, og har bestemt meg for å lage noen menyer jeg kan veksle mellom slik at jeg slipper å tenke for mye på hva vi skal spise.
Har dere forslag til middager + lunsj på lørdag og søndag?
Bør være enkelt, og vi kan godt ha det samme to dager.

Mandag: Rester
Tirsdag: Kjøttboller/kjøttkaker
Onsdag: Plukkfisk
Torsdag: Rester
Fredag: Pizza
Lørdag: Grove pannekaker/vafler og Laksetaco
Søndag: Omelett og Gryterett

Mandag: Rester
Tirsdag: Fiskekaker/fiskepinner
Onsdag: Suppe
Torsdag: Rester
Fredag: Nachos
Lørdag: Grove pannekaker/vafler og Hamburger
Søndag: Omelett og Fiskegrateng

Mandag: Rester
Tirsdag: Spaghetti carbonara
Onsdag: Pai med røkelaks
Torsdag: Rester
Fredag: Pizza
Lørdag: ? ?
Søndag: ? og Kyllingfrikassé/Kyllinggryte

Lasagne, pizzahorn, ovnsbakt kylling og grønnsaker, lapskaus, stavmiksersuppe, fish pie, cottage pie, spaghetti bolognese, spaghetti carbonara, steik, andebryst, kyllinggryte, kyllingfrikassé, grøt, pai med røkelaks, risotto,


#2

Blå sa for siden:

Dette ser jo veldig godt ut. :D

Du har jo allerede ganske mye fisk her, men mine barn har alltid vært glade i fiskegrateng, så det kan være en variasjon fra plukkfisken kanskje.

Grønnsaker og kyllingfilet stekt i ovn med ris til er en enkel slager og da får du inn noe rent kjøtt også.


#3

My sa for siden:

Jeg synes Rema1000 sine egne ferdiglagde supper er gode, det har vi innimellom når det skal være lettvint. Pimper opp med litt mer fisk i fiskesuppen, eller biter av stekt kylling i thai-suppen (er de to suppene vi bruker mest, ungene er glad i disse), og en eller annen form for brød til. Blomkålsuppe har vi også forholdsvis ofte, men den lager jeg selv. Jeg synes fyldige supper funker både til helgelunsj og til hverdagsmiddag.

Anbefaler å bake noen grove ost- og skinkehorn, og/eller pizzasnurrer, og ha i fryseren, som du kan ta opp når dere vil ta lørdags- eller søndagslunsjen ute, eller når du ikke har energi til å smøre matpakker. Fint å ha med jentene på å lage horn, siden det er enkelt for dem å få til. Du kjevler leivene, og kutter opp i "pizzastykker", de legger på en osteskive og en skinkeskive, og ruller dem sammen. Dere gjør noe sammen, og du får noe enkelt å hive i matpakka i en og samme operasjon.


#4

Fakse sa for siden:

Jeg liker å lage det jeg kaller stavmiksersupper. Altså, kokte grønnsaker som stavmikses til puré sammen med en proteinkilde (linser/bønner/kikerter i andre supper) også brød til. Bruker ofte opp rester på den måten, har som regel alltid i poteter, løk og gulrot, også lager jeg både blomkålsuppe og brokkolisuppe på den måten. Kan gjerne smaksette med f.eks curry(mild så ungene spiser det) eller litt grønnsaksbuljong.


#5

frukt sa for siden:

Takk for gode tips. :)


#6

Blondie sa for siden:

Jeg er også på jakt etter tips, gjerne med oppskrifter! F.eks vegetar?


#7

Fakse sa for siden:

Anbefaler flyttesuppe på det varmeste, og forøvrig er det bare å lese på den bloggen jeg linker til, for der er det mye bra vegetarmat!



#9

Blå sa for siden:

Blondie:

Grønnsakskarbonader

Du rasper kålerabi, gulrøtter, rødbete, hvitost og pepperrot og blander det med hakket rødløk og sylteagurk, most kokt potet, egg og potetmel. Og steker som vanlige kaker. Helt nydelig. Litt jobb med all raspingen, men jeg har en kjøkkenmaskin som rasper og da går det fort.
Dette var fast vegetarkost i julen og fungerte som tilbehør til de som spiste kjøtt og alle likte det. Jeg tror at det er rødbeten og sylteagurken som gir det lille ekstra.


#10

Høst sa for siden:

God ide! Jeg har prøvd slike opplegg tidligere, men falt av, kanskje på tide å prøve igjen? Kan jeg stjele/låne denne for en av ukene? (Var så utrolig deilig med en ukemeny hvor jeg faktisk vet hva alt er/hvordan jeg skal lage det uten å lete etter/bruke oppskrift, kanskje jeg legger lista mi for høyt når jeg prøver på egenhånd? Er kanskje ikke mandager man skal satse på å lære seg å lage vårruller feks...:sparke: :lol: )


#11

frukt sa for siden:

Klart du kan. :jupp:
Det er veldig deilig å ha rn meny, og å ha handlet i det man trenger. Fatter ikke hvorfor jeg sluttet med det for det er jo bare stress uten.

Jeg har lagt lista altfor høyt utallige ganger så nå legger jeg den kjempelavt. :knegg:


#12

frukt sa for siden:

Engelsk fish pie og cottage pie er jo også noe som man kan lage stor porsjon av.
Jeg har forresten en svineknoke i fryseren, hva kan jeg lage av den? Lapskaus?


#13

Unicorn sa for siden:

Ukesmenyen her bærer preg av at ungene er sære i kosten og noen dager må middagen lages kjapt.
Mandag: Risgrøt til barna, omelett til meg
Tirsdag: Fiskekaker
Onsdag: Tomatsuppe
Torsdag: Pølse og pommes frites (standard middag når jeg ikke er hjemme)
Fredag: Spaghetti og kjøttdeig
Lørdag: Pannekaker og taco
Søndag: Kjøttkaker


#14

Bayone sa for siden:

Lapskaus eller kjøttsuppe er godt av svineknoke.

Så er jeg enig med andre ang. Rema sine ferdige supper, de er fyldige og gode. Piffes opp med kyllingbiter eller ekstra fisk.


#15

frukt sa for siden:

Da blir det lapskaus. Det er noe jeg aldri blir lei av. Sikkert fordi det er så lett å spise. :knegg:

Har dere tips til en god søndagsmiddag? Da har jeg jo faktisk tid til å lage mat så det kan godt være litt mer avansert.


#16

amo sa for siden:

Kyllinggryte el. Lag stor posrjon slik at du har middag til mandagen? Jeg synes mandager er greiere dager når jeg kommer hjem fra jobb og har ferdig middag.......:sparke:


#17

frukt sa for siden:

God ide. :jupp:


#18

Sissel sa for siden:

Lasagne er greit å lage og ha i fryseren. Ta den opp dagen før og sett rett i ovnen når du kommer hjem. Lag salat mens den steker.


#19

oslo78 sa for siden:

Jeg lager nesten alltid steik eller andebryst eller noe sånt på søndager og lager s mye at jeg har til mandagen!


#20

millact sa for siden:

Ja, sikkert. Lag en stor gryte en søndag så har du rester mandag.


#21

millact sa for siden:

Kjøttkaker. Lag dobbel porsjon og spis på mandag og.
Lasagne
Fårikål om dere liker det


#22

Blondie sa for siden:

Så mange fine tips! Den veganerbloggen hadde mange gode varianter,


#23

LilleLeo sa for siden:

Mannen min nevnte i går at man kan lage matmenyer i Office (tror jeg det var) og så kan den lage random ukesmenyer alt etter hvilke behov man setter opp. Det høres helt genialt ut og er akkurat det jeg trenger, så det skal legges ned en del tid i. Han er ikke hjemme for øyeblikket, så får ikke spurt hvilket program det var.


#24

Høst sa for siden:

Det finnes templates for excel hvor man kan lagre oppskrifter, lage ukesmenyer, få ut handlelister osv....

templates.office.com/en-US/Weekly-Meal-Planner-TM16400504



#26

Lyppa sa for siden:

Har ikke lest svarene du har fått, men tipser om å ha kokt fisk til middag dagen før du lager plukkfisk. Kok ekstra mye, så lager du plukkfisk av restene :)


#27

iselin sa for siden:

Wok - nudler, grønnsaker og laks/svinekjøtt/bogskinke
Fiskekakeburger, med potetbåter fra ovnen
Panert fisk med råkostsalat
Grønnsakssuppe med pølser/kjøttboller


#28

Isolde sa for siden:

Vi prøver oss på ukesmenyer innimellom men det vlir ofte vanskelig med en mann som reiser plutselig og et barn som er veldig særspist og et barn som er rimelig kresent og meg som er slankeoperert. Håpløst rett og slett.

Mannen er den eneste relativt enkle. Han som er særspist spiser 4-5 middagsretter og bare tilberedt på spesielle måter. Minstemann elsker potet og grønnsaker, laks og pølser. Ingen av de spiser reint kjøtt.

Denne uken har jeg vært alene med ungene hele uken, da kjøpte jeg en liten bit salma på mandag som jeg brukte til pokebowl da. Tirsdag stekte jeg 1/3 del av den mens jeg kokte en potet i mikroen(tupperware sin damper er genial til lage mat raskt opp til 2-4 personer) litt rømme og agurk. Resten av laksen fikk minstemann stekt over litt grov pasta på onsdag da vi hadde noe han ikke spiste da.

Vi må nok gå igjennom middagene med ungene igjen og finne ut av hva de liker nå og se om vi kan finne en meny som fungerer litt.

For meg er det å hive boen poteter i en høyde, grønnsaker i en og kjøtt eller fisk i en og så 12min i mikroen en reddning når jeg ofte må lage flere middager i små mengder. Elsker derfor den damperen. Siden den damper og har metall i siden blir ikke maten kokt av mikro strålene men dampen så det smaker godt.


#29

Pegasus sa for siden:

Vi var flinke til å ha ukesmeny er en periode, og da var det suppe mandag, fisk tirsdag + torsdag, salat onsdag. Fredag og lørdag lagde vi noe på kvelden, oftest taco, pizza eller kyllingvinger.
Og søndag ble det en eller annen kjøttmiddag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.