Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lettvinn vegetarmiddag for nybegynnere

#1

apan sa for siden:

Storebror har foreslått 1 vegetar i uka, med fokus på bønner og linser. Mannen og jeg er positive. De to yngste mindre positive, men vi prøver dette.

Forslag til noe som kan egne seg? Bør være litt "snilt" slik at de to yngste henger med og tør å smake i det minste, evt at noe kan plukkes litt fra hverandre, tilbehøret spises eller lignende. Ikke for sterkt, og må være glutenfritt eller kunne gjøres glutenfritt.


#2

Bokormen sa for siden:

Det er kanskje et banalt forslag, men hva med salat i skåler (godt med bønner til), hvor alle plukker det de liker best, og eventuelt med tortillalefser eller pitabrød til? (Nå så jeg at dere trenger glutenfritt, men dere bruker kanskje slike produktet likevel? )

Grønnsakssupper, eller gryteretter med ris til?


#3

Blå sa for siden:

Disse er veldig gode:

www.veganeren.com/2011/09/kikert-karbonader/

Ellers er en enkel vegetarvariant å lage lasagne eller spaghettisaus og bare erstatte kjøttdeigen med linser. Særlig i lasagne synes jeg egentlig at det er bedre.


#4

Input sa for siden:

Samboeren min bruker ofte ost i ulike former. F.eks. kan paneer brukes i mange sauser, også de som ikke er indiske.


#5

apan sa for siden:

Ja, vi gjør allerede sånn ganske mye. Jeg tenker mest på noen nye mer typiske vegetarretter.


#6

Blå sa for siden:

Brokkolikaker er mine barn glade i.

Du koker brokkolien veldig lett og hakker den. Blandes med hakket purre, revet hvitost, potetmel og egg. Stekes som kjøttkaker. Det er litt vanskelig å få det til å henge sammen. Vi pleier å servere det med ris, yoghurtdressing og gjerne oppskåret tomat.


#7

Tallulah sa for siden:

Linsesuppe syns vi alle er veldig godt. Denne, f.eks. mengden krydder kan tilpasses. Serveres med godt brød.

Her er en annen variant.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker bønner og linser i alt det kan puttes bønner og linser i.

Kjøttsauser
Hjortegryte (i tillegg til kjøtt da)
Lasagne
Taco (i stedet for eller i tillegg til kjøtt), enchilladas etc.
Linsegryter
Ja, hva som helst, egentlig.

Noen ganger kamuflerer jeg litt av bønnene med å mose dem litt med et sånt potetstapperedskap.

Du kan forresten også ha hvite bønner i potetstappen.

Jeg er også veldig glad i puy-linser. Det liker jeg godt å blande med en eller annen form for vinaigrette og bruke som tilbehør. Godt til stekt torsk. :)


#9

Palmen sa for siden:

Liker dere indisk mat? I såfall er indisk saus (gjerne på glass) med kikerter eller blomkål en fantastisk "nybegynner" vegetarmiddag. Sammen med salat og naan vil de fleste barn og voksne like det. :)


#10

Che sa for siden:

daal er veldig godt.
www.godt.no/oppskrift/7475/top-chef-vinnerens-favoritt-indisk-daal
(bruker du linser på boks, så reduser væskemengden)

Ellers så har jeg hørt at Rema sin vegetar"kjøttdeig" er god.(Meatish) - så den kan jo være et godt utgangspunkt?

Ellers så er jo suppe et evig enkelt alternativ som kjøttfritt:)


#11

allium sa for siden:

Bolognesesaus med linser istedenfor kjøtt blir spist av alle her.


#12

GinaK sa for siden:

Hørtes godt ut. HAr du link til en oppskrift? :)


#13

rajraj sa for siden:

Buddha bowl. Kan lages i uttallige varianter. Jeg liker denne kombinasjonen veldig godt, den er i tillegg vegansk:

Sprøstekte kikerter
Ovnsbakte grønnsaker: Søtpotetbiter, rødløkbåter og brokkoli
Kokt ris
Digg dressing: Tahini, sitronsaft og sirup

Serveres i boller: Ris i bunn, grønnsaker legges i seksjoner, kikerter på toppen og dressingen settes på bordet så hver og en kan ta så mye man vil. Man kan erstatte dressignen med soyasaus også. Ikke like spennende, men kanskje kresne barn liker det bedre?


#14

frukt sa for siden:

Chili sin carne med ris og salat til.


#15

Niobe sa for siden:

Indisk linsegryte og meksikansk bønnegryte er gjengangere her.




#18

Hyacinth sa for siden:

Forøvrig synes jeg at helt vanlig lasagne der karbonadedeig byttes ut med revet søtpotet og ekstra masse løk er veldig, veldig godt.



#20

Robyn sa for siden:

Chili sin carne er barnevennlig i allefall. Jeg lager med kidneybønner og svarte bønner, og serverer med ris og tortillachips.


#21

Pamina sa for siden:

Falafel i pita er alltid populært her, innvandrerforretninger har falafelmix som smaker helt greit, eller så lager du det enkelt selv av kikerter.

Salat og raita til.


#22

Palmen sa for siden:

Denne ser bra ut: coop.no/mega/kjokkenhagen/gratinert-blomkal

Eller: (til familien)
Kok 1,5 blomkålhode i buketter. Sil av vannet.
I en panne: stek en løk i småbiter. Ha i blomkålbukettene. Hell over ett glass Saritas saus (feks tikka masala eller butter chicken) og gi det hele et oppkok.

Server med ris, salat og naan.

Om du bruker kikerter bruker du 2 (bår familie på 5 bruker 2 bokser) bokser kikerter som du surrer i panna sammen med løken før du har over sausen. Jeg syns forresten det er veldig godt med fersk rød paprika i også.


#23

Luftslottet sa for siden:

Helt vanlig tomatsuppe. :jupp:


#24

millact sa for siden:

Hva slags type linser da?


#25

millact sa for siden:

Oppskifter?


#26

IzziCreo sa for siden:

Denne linsesuppen fra Green Bonanza er veldig god.

Og så synes jeg blomkålris er utrolig godt som erstatning til pasta, poteter og ris. Det kan man ha til så mangt, men vil bare nevne det :jupp:


#27

frukt sa for siden:

Jeg lagde selleribiffer her om dagen. Veldig godt og enkelt. Fant oppskriften i siste utgaven av KK.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.