Storebror har foreslått 1 vegetar i uka, med fokus på bønner og linser. Mannen og jeg er positive. De to yngste mindre positive, men vi prøver dette.
Forslag til noe som kan egne seg? Bør være litt "snilt" slik at de to yngste henger med og tør å smake i det minste, evt at noe kan plukkes litt fra hverandre, tilbehøret spises eller lignende. Ikke for sterkt, og må være glutenfritt eller kunne gjøres glutenfritt.
Det er kanskje et banalt forslag, men hva med salat i skåler (godt med bønner til), hvor alle plukker det de liker best, og eventuelt med tortillalefser eller pitabrød til? (Nå så jeg at dere trenger glutenfritt, men dere bruker kanskje slike produktet likevel? )
Ellers er en enkel vegetarvariant å lage lasagne eller spaghettisaus og bare erstatte kjøttdeigen med linser. Særlig i lasagne synes jeg egentlig at det er bedre.
Du koker brokkolien veldig lett og hakker den. Blandes med hakket purre, revet hvitost, potetmel og egg. Stekes som kjøttkaker. Det er litt vanskelig å få det til å henge sammen. Vi pleier å servere det med ris, yoghurtdressing og gjerne oppskåret tomat.
Jeg bruker bønner og linser i alt det kan puttes bønner og linser i.
Kjøttsauser
Hjortegryte (i tillegg til kjøtt da)
Lasagne
Taco (i stedet for eller i tillegg til kjøtt), enchilladas etc.
Linsegryter
Ja, hva som helst, egentlig.
Noen ganger kamuflerer jeg litt av bønnene med å mose dem litt med et sånt potetstapperedskap.
Du kan forresten også ha hvite bønner i potetstappen.
Jeg er også veldig glad i puy-linser. Det liker jeg godt å blande med en eller annen form for vinaigrette og bruke som tilbehør. Godt til stekt torsk. :)
Liker dere indisk mat? I såfall er indisk saus (gjerne på glass) med kikerter eller blomkål en fantastisk "nybegynner" vegetarmiddag. Sammen med salat og naan vil de fleste barn og voksne like det. :)
Buddha bowl. Kan lages i uttallige varianter. Jeg liker denne kombinasjonen veldig godt, den er i tillegg vegansk:
Sprøstekte kikerter
Ovnsbakte grønnsaker: Søtpotetbiter, rødløkbåter og brokkoli
Kokt ris
Digg dressing: Tahini, sitronsaft og sirup
Serveres i boller: Ris i bunn, grønnsaker legges i seksjoner, kikerter på toppen og dressingen settes på bordet så hver og en kan ta så mye man vil. Man kan erstatte dressignen med soyasaus også. Ikke like spennende, men kanskje kresne barn liker det bedre?
Eller: (til familien)
Kok 1,5 blomkålhode i buketter. Sil av vannet.
I en panne: stek en løk i småbiter. Ha i blomkålbukettene. Hell over ett glass Saritas saus (feks tikka masala eller butter chicken) og gi det hele et oppkok.
Server med ris, salat og naan.
Om du bruker kikerter bruker du 2 (bår familie på 5 bruker 2 bokser) bokser kikerter som du surrer i panna sammen med løken før du har over sausen. Jeg syns forresten det er veldig godt med fersk rød paprika i også.