Jeg fikk matprodukter fra arbeidsgiveren min til jul - fin-fint, da altså, men i år er det snakk om trøffelbonanza - olje, sennep, balsamiko, honning og noe mer - alt med trøffel.
Nå må jeg innrømme at jeg ikke helt har blitt fortrolig med denne trøffelsmaken - lukten av gammel søppel ødelegger alt....Jeg har gjort noen halvhjertede forsøk - mens om sagt: ikke overbevist.
har prøvd det på både pasta og pizza - så kanskje jeg er en av de som ikke liker det? Ja, honning med trøffel vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med....
Jeg liker generelt trøffelgreier, men trøffelhonning synes jeg er litt OTT, ja. :p
Veldig god og enkel bruk av trøffelolje (og gjerne litt trøffelsalt om du har) er å blande i crème fraiche og bruke som dip til grønnsaker eller salt potetgull.
Jeg er som deg, takler ikke smaken. Vet at jeg har fått trøffelmat som skal smake storveis, men jeg kan bare ikke forholde meg til det. Det var rart å oppdage at jeg ikke klarer en smak, for alt går i denne grisen.
Det er unektelig en ganske distinkt smak, så jeg har forståelse for at ikke alle liker det. Jeg elsker trøffel, og det gjør den relativt kresne sønnen min også.
Jeg elsker trøfler, men det virker som om du ikke gjør det. Da bør du heller pakke pent inn og gi bort hvis du ikke har åpnet alt. Eller gi bort åpnede produkter til gode venner. Vi fikk noe før jul vi også, og jeg ble overbegeistret
Noen liker ikke trøffellukt eller -smak, jeg er en av dem. Jeg tror ikke jeg kan "trene" meg opp til å like det heller. Jeg heller mot at du gir det videre til noen som elsker trøfler.
Gi det videre. Det gjorde jeg med min trøffelolje. Jeg syns trøfler i stor grad lukter og smaker dårlig ånde. En eneste gang har jeg fått det og likt det, og det var skivet trøffel over en pastarett. Der ga det rette umamismaken. Men ellers? Brekker meg. Ser ikke noe poeng i å lære meg opp til å like noe som tross alt, i den store sammenhengen, er lett å unngå. På bellkurven er trøffelen godt over høyden nå, tipper den blir erstattet av noe annet snart.
Joda, sushi (eller burgere) er også en klassiker, men trenden med sushi har definitivt gått over. Og det tror jeg med trøfler også. Ikke at de forsvinner, men at den voldsomme alt-må-ha-trøffelsmak-for-vi-er-så-dekadente har definitivt nådd toppen og vel så det. Så kan de som virkelig liker det fortsette med det.
Ville kanskje latt noen som liker trøffler smake? Jeg har i alle fall fått mat som har vært dårlig (ikke som i farlig, men med forringet smak). Og hvis det er korrekt smak - gi vekk. Feil smak - kast.
Jeg har liten erfaring, har trøffelolje og bruker den som jeg ville brukt pepper og salt, litt for å sette smak. Bruker det i eggerøre.