Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lasagne uten kjøtt, hva bruker jeg da?

#1

Drømmedama sa for siden:

Skal lage lasagne til middagsgjestene, greit nok, har en supergod kjøttsaus som jeg har laget mange ganger. To av gjestene er imidlertid vegetarianere og da tenker jeg å lage egen form til dem hvor kjøttet er byttet ut med ettellerannet, resten av oppskriften lik. Men hva funker som erstatning for karbonadedeig? Tips anyone?


#2

daffy sa for siden:

Har ikke Rema en veggis "kjøttdeig" i sortimentet? Det vil sikkert fungere fint.


#3

Pøblis sa for siden:

Jeg lager tomatsaus og har i ekstra grønnsaker. “Min veggis er ikke så glad i kjøtterstatningger. Jeg skal lage veggie-lasagna i dag, og kommer til å lage ekstra ostesaus fordi jeg har mye osterester. Jeg lager tomatsaus med løk, hvitløk og masse krydder og så bruker jeg spinat mellom lagene.


#4

Niobe sa for siden:

Linser eller bønner synes jeg fungerer best. Barna synes hakkede kidneybeans minner mest om kjøttdeig i sånn retter.


#5

LaBanga sa for siden:

Jeg har en søster som ikke spiser kjøtt, og hjemmelaget lasagne er en rett jeg ofte lager når vi har familieselskaper. Så da pleier jeg å lage to versjoner. En med kjøttdeig/karbonadedeig og en hvor jeg hiver oppi mer grønnsaker i tomatsausen. Det varierer litt hva jeg bruker, men det går i gulrøtter, aubergine (som jeg skjærer i store siver og steker lett i panna og som jeg legger mellom lagene), squash, sjampinjong/sopp... Ofte blir den lasagnen mer smaksrik en den vanlige med kjøttdeig. :humre: Det hører med at jeg lager skikkelig ostesaus til også da, gjerne med fløte og hvor jeg smelter god ost oppi.


#6

Input sa for siden:

Vi bruker ikke noe erstatning, bare biter av grønnsaker. Gjerne gulrot, løk, tomater og blomkål. Men om du vil bruke noe, finnes det vegetarfarser som er ment å erstatte kjøttdeig i alle vanlige butikker.



#8

Hyacinth sa for siden:

Lasagne er en sånn rett hvor man nesten ikke trenger kjøtt, synes jeg. Jeg rasper ofte masse løk, søtpotet og gulrot, gjerne også sellerirot, i food processor, og så surrer jeg dette og tilsetter tomat, og lager sausen på samme måte som en kjøttsaus. Røde linser funker også godt, men er slett ikke nødvendig. Men husk mye hvitløk. :)

Jeg liker mye og tykk bechamelsaus. Bruker kyllingfond i tillegg til melk, og sennep også. Siden det er ost i den, har jeg kun saus på toppen, ikke ren ost. Synes det er mye bedre.


#9

Polyanna sa for siden:

Jeg brukte mye sopp da jeg var vegetarianer. Var ikke så glad i bønner.

Men en tomatsaus med hakket (først brent for å få av skinnet), en boks bønner og en neve frossen spinat tror jeg blir knallgodt. i tillegg til løk og hvitløk og gulrot og det man ellers har i, selvsagt, blir knallgodt.

Kanskje du ikke engang trenger å lage to versjoner - den vegatariske kan bli like god som den med kjøtt. :)


#10

veobra sa for siden:

Jeg har mange ganger spist lasagne med laks og spinat. Det er skikkelig godt. De bruker cottage cheese istedenfor eller i tillegg til hvit saus. Nå ble jeg litt usikker på om det blir nok væske på den måten. Men godt er det i alle fall. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.