Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ingefærøl

#1

GinaK sa for siden:

Jeg var på fest for noen uker siden og fikk smake. Nam, det var kjempedeilig.
Den jeg fikk smake, var en med bart på. Husker ikke hva den heter og orker ikke å hinke meg bort... siden jeg går på krykker.

Men var innom Kiwi og så at de også faktisk hadde denne typen. Og de hadde etpar typer til.

Liker dere det? Smaker alle så-og-si det samme eller er det verdt å prøve ulike merker?
Det er steikdyrt da, koster 37 for denne typen med bart. De hadde en flaske som var på 500ml. Kuul flaske da. :p Kanskje smake på de ulike.....


#2

Maverick sa for siden:

Ingefærøl er kjempegodt. Veldig god tørstedrikke om sommeren, både med og uten alkohol. :knegg: Utmerket til sushi!


#3

Frøydis sa for siden:

Jeg elsker Crabbies! Men som du sier så er det dyrt.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg digger ingefærøl, men prisen gjør jo at det er litt luksusdrikke.


#5

GinaK sa for siden:

Men atte, smaker de veldig forskjellig?
Søkte opp ingefærøl på Kolonial og Meny nå og der koster den Crabbies 56 og 55. På Kiwi kostet den 52,-

Ser at den jeg mener heter Ginger Joe.
Litt forskjell på priser. Fikk tips om å kjøpe på grensen. Hun mente at de var halv pris.


#6

Frøydis sa for siden:

Ja, i Sverige er det nesten halv pris.


#7

Tallulah sa for siden:

Ja, de smaker ulikt. Jeg syns ofte de med alkohol er litt for søte, jeg liker dem så sterke at de brenner i munnen. :knegg:


#8

Syrinx sa for siden:

Mack sin original ingefærøl er av de bedre med alkohol.

Uten alkohol foretrekker jeg Luscombe eller en jeg kjøper på Rema (0,4-flaske med hipster på korka) som jeg enten drikker som den er, evt med is/lime/mynte eller jeg lager Moscow Mule.


#9

Normy sa for siden:

Du får prøve litt forskjellig for å finne dine favoritter, men jeg er enig med deg; Ginger Joe er veldig god! Og så liker jeg Roscoe Ginger beer. Mac sin er jeg ikke så glad i. Men smaken er jo som baken. Ser TV2 har sine favoritter:
www.tv2.no/a/9486639/


#10

Che sa for siden:

Jeg foretrekker crabbies. Med isbiter og lime. Jeg liker og veldig godt en fra polet som jeg ikke husker navnet på.

Om prisforskjell, så vil jeg anta at det er forskjell på flaskestørrelse. Crabbies finnes i allefall i både 0,33 og 0,5 flaske. - og det er en god del billigere i Sverige


#11

Esme sa for siden:

Det beste er å lage det selv, da kan man helt regulere hvor brennende det skal være, hvor mye surt det skal smake og tildels også hvor mye alkohold det skal være.

Denne oppskriften har jeg jobbet meg frem til:

Først lage ingefærsirup:
For hver 2. Spiseskje med raspet fersk ingefærrot: (tar utgangspunkt i ingefærrrotmengden fordi det er litt vanskelig å beregne fra de røttene man kjøper, så kjøper en del røtter som er litt store og skraper av ytterskallet med en teskje og rasper. Så måler jeg opp hvor mye jeg har og tilsvarende sukker til. Jeg lager typisk 12-15 L om gangen så jeg kjøper inn 4-5 kg sukker for en stor porsjon)
1 cup sukker (ca 2.5 dl)
1/2 cup vann (ca 1.25 dl)

Raspet ingefærrot, sukker og vann blandes i en kasserolle. Varmes opp til sukkeret er godt oppløst. Ikke koke, men nesten. Stå i 1 time og trekke etterpå. Sile vekk ingefærraspet.
Sett til ca 1.5-2spsk sitronsaft. Smak det til. Blir best med presset sitronsaft fra ferske sitroner
Ingefærsirupen kan man lage i store porsjoner, og oppbevare til senere bruk.

Man kan med dette enten lage alkoholfri ingefærdrikk med å blande denne porsjonen med ingefærsirup med 1 l kullsyrevann, det er kjempegodt.

Eller lage ingefærøl:

Bland denne ingefærsirupporsjonen (av 2 spsk ingefærrot, ca 1 dl sirup) med 1 l kaldt vann på en flaske eller et gjæringskar. Ha i 1 kryddmål med tørrgjær for hver 4-5 L med væske, helst fibergjær eller champagnegjær pr porsjon (får kjøpt cidergjær/champagnegjær på bryggebutikker). Brødgjær er ikke så godt, men går visstnok bra.

La stå på varmt sted i noen dager, husk å lette på trykket på korken to ganger om dag. Ferdig etter 2-3-4 dager. Da kan det helles på fine flasker og settes i kjøleskapet. Holdbarhet et par uker.

Ingefærølet blir ikke så søtt som ingefærbrygget/brusen, mye av sukkeret har gått over til alkohol.


#12

Lavender sa for siden:

Liker det, er vokst opp med EC Dahls ingefærøl til festmiddag.


#13

Polyanna sa for siden:

Jeg har liksom forbundet det med "brun, ekkel smak" og aldri tenkt på at det kunne være godt, men jeg elsker jo ingefær, så fåglarna veit hvorfor jeg har tenkt sånn! :dåne:


#14

Nera sa for siden:

Jeg tenker på ingefærøl som ekstremt sirupssøtt, men det er kanskje fordommer? Jeg elsker ingefær, så jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har testet ingefærøl, men jeg liker ikke søte drikker, og det er en jungel, så jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte.


#15

Benzo sa for siden:

Ser at Sodastream har ginger ale, noen som har smakt den?


#16

Tallulah sa for siden:

Jo, jeg syns ingefærøl er veldig søtt, og av en eller annen grunn er de med alkohol søtest. Men man får mange ingefærølbruser som er mer sterke enn søte. Disse kan man selvsagt bruke i drinker. Godt med vodka (Moscow Mule), eller med gin og litt peppermynte. :nam:

På helsekost får man ofte en ingefærdrikk som er SUPER-sterk, men jeg husker ikke hva den heter nå. Litersflaske. Den er god å blande ut med drinker, eller med farris.

Det er bare å prøve seg fram, det gjør jeg! Jeg greier knapt å gå forbi en ingefærøl jeg ikke har smakt før uten å teste. :knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.