Jeg har spist rugsprø med Coops spekeskinke, kremost med urter fra Tine med skiver av eple på toppen i ukesvis og er fortsatt ikke lei. Det er så godt. Men det hadde vært fint med inspirasjon.
Fullkornsbriks med majones, vellagret Norvegia, kokt skinke, agurk og paprika har jeg spist mye av i det siste. Og så er jeg fremdeles ikke lei Dijonsennep, sylte og rødbeter etter julen.
Kommer an på tid på døgnet. Brunost på morgenen, makrell i tomat til lunsj (de gangene jeg spiser brødmat), blåmuggost på kvelden. Begge deler på knekkebrød.
Kokt skinke (eller, som Myria påpeker, sylte nå som det fortsatt går an å få tak i) og dijonsennep. Blåmuggost (evt. med litt honning og valnøtter på toppen). Kremost og røkt laks. Nyåpnet makrell i tomat.
Det er stort sett bare til lunsj på jobben jeg spiser brødmat, og der har vi veldig mye godt pålegg. Jeg spiser gjerne italiensk salami med Østavind-ost og paprika, eller blåmuggost med avocado. Noen ganger et knekkebrød med brie og solbærsyltetøy (eller eple- og tindvedsyltetøy) til «dessert».
Er så lei brødmat, at eg og poden har delvis gått over til lomper med pålegg til kvelds. Da er det kremost, litt grønsaker (salat, paprika, løk, alt etter kva me har i kjøleskapet) og spekeskinke eller røykt ørret.
Om eg må ete brød, så er det brunost, stort sett. Eller salami og ost. Nugatti om me har med oss niste på dagstur med idrettslaget.
Ost og hamburgerrygg. Har vel spist det i 2 år nå tenker jeg, sjelden det er noe annet. Før det gikk jeg vel for bare hamburgerrygg.
Bytter på brødskiver og knekkebrød. Jeg synes brødskiver er fantastisk godt, og elsker nistemat. :hjerter: (Vet at det kan høres ironisk ut, men det er sant.)
Hjemme går det for øyeblikket i rista skive med ovnsbakt postei og agurk, ost med paprika eller appelsinmarmelade. På jobb spiser jeg polarbrød med salami. Det pleier å gå litt i perioder hva jeg spiser, innimellom har jeg dille på sandwich med ost, skinke, salat, tomat og majones, eller avokado, tomat, rødløk og fetaost. Om sommeren spiser jeg rista skive med spekeskinke, salat, jordbær, brie og pepper, men i fjor gikk det også i sandwich med ruccola, bacon, brie og solbærsyltetøy. Hvis jeg er hjemme en dag lager jeg sånt til lunsj, men som oftest lander jeg på de litt enklere variantene nevnt først, gitt.
Norvegia med agurk og paprika.
Jeg prøver å spise kjøttfritt på brødskiva i hverdagen, og tåler ikke fisk, skalldyr og produkter med egg i (ferdigkjøpte) og ikke liker jeg søtt pålegg.
Flaks at jeg aldri blir lei Norvegia da. :knegg:
Biffsalami og viltpølse fra Toten Kjøtt. Den lokale Rema1000 forsøkte å kutte ut disse produktene, men jeg sendte en klage (sikkert mange med meg), nå er de heldigvis tilbake igjen.
Har spist litt mindre brød det siste året men spiser vanligvis gulost på hver eneste gang jeg spiser brødskive eller rundstykke. Har holdt på med det siden jeg var 17 så det begynner å bli noen år.
Til lunch har jeg knekkebrød og klemmer på et par sikksakker med baconost eller makrell i tomat. Er ganske kjedelig på hverdagsmatpakken.
Kremost med urter + skinke er en fast traver. Jeg elsker også alt av ost og spiser mye ymse gulost.
På jobb har jeg blitt hekta på knekkebrød med tubeost mager med jalapeno, med epleskiver oppå.
Jeg blir skikkelig matlei av middagsmat, og kan ikke en gang spise det samme til middag to dager på rad(Bør helst gå i allefall en måned), men når det gjelder knekkebrød med ost, så blir jeg aldri lei.
Blir aldri lei fårepølse med agurk. Har spist det helt siden barndommen. Det vil ikke si at jeg spiser det hver dag, men kommer alltid tilbake til det.
Proteinbrød med fersk makrell i tomat. Eller kaviar og hvitost (dvs fyldig Norvegia på ikkebergensk.) Eller fersk leverpostei og agurk. Eller røkelaks, kremost, tomat og rødløk.
Jeg spiser sjelden brød, men spiser knekkebrød til kvelds. Forsøker å vende meg av med å spise blåmuggost med fikenmarmelade hver eneste kveld ettersom jeg har en mistanke om at det er en av synderne bak ekstrakiloene mine. :rolleyes:
Ettersom jeg sliter med å få i meg nok D-vitamin, blir det ellers mye fiskepålegg (makrell i tomat og sild i ulike varianter), kokt egg og leverpostei.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.