Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kidnappingssaken

#1

Cumulus sa for siden:

Har dere noen teorier?


#2

Millen sa for siden:

Nei.



#4

Mei sa for siden:

Ja opptil flere, men jeg tror det er mye vi ikke vet. Er i allefall mye som skurrer. Savner i tillegg mer info om ektemannens alibi og om han er helt utenfor mistanke.


#5

-ea- sa for siden:

Jeg håper det er mye vi ikke vet om denne saken. Veldig mystisk hele greia.
Hvis det stemmer at politiet har kjørt med hvite skilter på varebil som burde hatt grønne, så er det sikkert flere rare ting som har vært gjort, og som viser kidnappere at politiet er involvert.


#6

Simone sa for siden:

Eg trur i allefall ikkje ho lever lengre, uansett om det no er ei reell kidnapping eller om det er eit drap som er forsøkt kamuflert som kidnapping. Sikkert lurt å søke i vatnet ved huset. Men det er islagt no, så kanskje vanskelig.


#7

Nessie sa for siden:

:nemlig:


#8

noen sa for siden:

Jeg synes det er viktig å huske at hun som er forsvunnet har familie og venner, og spekulasjoner på nett er det siste de trenger. Det må være en forferdelig situasjonen for de som er glad i henne.


#9

annemede sa for siden:

Jeg synes saken er tragisk, og håper hun dukker opp hvert øyeblikk.


#10

-ea- sa for siden:

Enig med noen. Syns ikke vi skal spekulere for mye her.
Tv2 skal ha denne saken på Åsted Norge ikveld kl 21.40.


#11

polarjenta sa for siden:

Nei, ingen teorier og enig med de som sier at man ikke bør spekulere i denne saken.


#12

GinaK sa for siden:

Tar bort det jeg skrev... men håper det beste.


#13

vixen sa for siden:

Forferdelig sak og krysser fingrene for at de finner henne snart.


#14

Lille meg sa for siden:

Jeg syns dette er en helt forferdelig sak. I dag fikk jeg en skikkelig vekker av et radiointervju med en ekspert. Han sa at det fantes flere tilsvarende saker i utlandet hvor man hadde betalt ut løsepenger til feil person. Og at det derfor var ekstra viktig å få bevis for at en påstått kidnapper faktisk hadde offeret i sin varetekt.

Av alle sleske måter å skaffe seg penger ulovlig på!


#15

Timar sa for siden:

En forferdelig sak som jeg håper blir oppklart veldig snart.


#16

veobra sa for siden:

Jeg klarer ikke være så veldig optimistisk, men håper det beste.

Politiet sjekker vel ut alle mulig tenkelige og utenkelige versjoner her. Det må være så mye vi ikke vet at spekulasjoner bare blir tull.


#17

Carrera sa for siden:

Spekulasjoner holder jeg meg for god til. Håper etterforskningen og kveldens Åsted Norge gir resultater, slik at familien får svar.


#18

daffy sa for siden:

Håper saken blir løst og at det går bra. Jeg blir småkvalm av hele true crime sjangeren og håper riksmediene beliter seg med spekulasjoner og sensasjonsintervjuer.


#19

safran sa for siden:

Ja, jeg har teorier. Usikker på om jeg skal komme med dem her.
Lurer litt på hva som er vitsen med denne tråden når man ikke skal spekulere.


#20

skyfri sa for siden:

Jeg synes egentlig ikke det er nødvendig med tråder hvor man spekulerer i navngitte menneskers verste mareritt, som fortsatt pågår. :sorry:


#21

Fløyel sa for siden:

Hanne Kristin Rohde sa det godt under programmet Åsted Norge i dag når hun fikk spørsmålet om hvordan hun trodde familien hadde det. (idiotisk spørsmål i utgangspunktet, enhver bør skjønne hvilken unntakstilstand familien befinner seg i). Men igjen, Rohde er en strålende dame, syntes jeg, hun ba oss også tenke på hvordan den kidnappede har det, hva hun tenker, hvordan hun føler rundt dette at familien lever i uvisshet.

Så oppfordres vi til å bruke Google og andre digitaile hjelpemidler for å skru tiden tilbake 75 dager, jeg må innrømme at jeg sliter med å huske hvem som passerte meg bare i dag, på vei til jobb. Jeg legger ikke merke til slikt, gjør den menige mann i gata det? Hvis jeg ser noe mistenksomt går jeg bort med det samme, ellers "passerer" livet forbi meg kl 08 på morningen. Bør man bli mer bevisst? Legge igjen spor, slik at man kan søke tilbake? En vanskelig tanke, jeg syntes jeg er synlig nok.

De bor i Lørenskog, et tett befolket sted, de bor ved Langvannet, hvor mange lufter ikke hunden sin der hver morgen eller tar seg en joggetur der? Hvor mange 1.000 biler kjører på RV159 på vei fra Romerike til Oslo? Det er som å lete i en høystakk, jeg håper det kommer en snarlig løsning her.


#22

Ine sa for siden:

Enig.


#23

Madicken sa for siden:

Nei. Men jeg håper de finner henne i noenlunde god behold, et håp finnes vel ennå.


#24

him sa for siden:

Tja, at heleren er like god som stjeleren? At de er like ille å late som man er kidnapper som å være det? Det var i alle fall en ny tanke.

Det jeg synes er mest interessant med selve saken er at det er flere eksperter som mener det er mørketall i kidnappingssaker i Norge.

Håper selvsagt på best mulig utfall i saken.


#25

My sa for siden:

Hjelpes ja, det har jeg tenkt mye på. Hvis jeg fikk vite at det hadde foregått noe kriminelt her rundt meg en random dato for ca 10 uker siden hadde jeg ikke hatt sjans til å huske hvor jeg var eller hvem jeg møtte, om jeg gikk forbi noen med lue, eller hvilke farger det var på bilene som stod parkert i gata.


#26

Isprinsessen sa for siden:

Nå er det et leserinnlegg i en avis, husker ikke, hvor en pårørende av tidligere kidnappingsoffer ønsker at det skulle vært betalt pengene som kidnapperne krevde.

Er det innenfor å diskutere om staten Norge burde eller ikke burde betale løsepenger i slike saker?


#27

annemede sa for siden:

Jeg tenker det er innafor å diskutere, men heller som egen sak.


#28

Lille meg sa for siden:

Jeg tenker at det ikke er noe å diskutere. Hvis man er i tvil om det er noe å diskutere, så bør man stille seg selv følgende spørsmål:

Vil det bli flere eller færre kidnappinger av at en rik stat som Norge viser at man på statsnivå er villige til å betale løsepenger?


#29

Isprinsessen sa for siden:

Nå er jeg ikke så veldig flink å formulere meg, men skal prøve. Det her tror jeg er en slik ting at som gruppe og for hele befolkningen så er svaret nei vi kan ikk e betale løsepenger, men så fort feks mitt barn hadde vært kidnappet ville jeg så inderlig at det skulle blitt betalt.


#30

Lille meg sa for siden:

Det er ikke fullt så enkelt. Rent logisk sett er det ingen grunn til å tro at bare fordi løsepenger blir betalt, så blir kidnappingsofferet levert tilbake i god behold.


#31

Isprinsessen sa for siden:

Det er sant, man har ingen garanti.


#32

Miss Norway sa for siden:

Jeg sjekket Google og fant ut at jeg var i Trondheim. Men ganske meningsløst egentlig, jeg VET jo at jeg ikke har vært i nærheten av Lørenskog på over ti år uansett...


#33

Lykken sa for siden:

Skal staten betale for en milliardær, mener du?


#34

him sa for siden:

Hvis staten betaler vil det jo være attraktivt å kidnappe "hvemsomhelst"

#35

Fløyel sa for siden:

Men si at tilsvarende hadde skjedd i Trondheim samme dag. Husker du om du passerte en mann på ca 180 cm, mørk bukse, mørk jakke, lue og mobil i hånden denne dagen?

Folk flest vet jo hvor de har vært, men hvem de passerte med en såpass "universal" beskrivelse, tør jeg faktisk påstå at de fleste ikke klarer å erindre etter 70-75 dager.


#36

Charlie sa for siden:

Ja, da må det være en knagg, i så fall. Mange av oss har vel faste sekvenser av ting vi gjør og ruter vi går, så det er fort å blande.


#37

Isprinsessen sa for siden:

Litt dårlig forklart og skulle hatt en lenke til leserinnlegget. Leserinnlegget var om en som hadde blitt kidnappet av IS og kravet var til norske myndigheter.


#38

-ea- sa for siden:

Drar opp denne igjen. Det har skjedd mye siden sist, uten at ihvertfall vi vanlige folk aner hva politiet har for slags teorier. Tidlig i sommer gikk politiet ut med at de endrer hypotese, til at dette er en drapssak med fingert kidnapping.

VG ser ut for å ha inside information som de slipper innimellom, de er f.eks. de eneste som har skrevet at familien betalte millioner i løsepenger i sommer, uten at dama dukket opp.

For noen dager siden skrev de at hun kan ha blitt drept i hjemmet, og det er kanskje noe vi vanlige synserne har tenkt som mulighet hele tida.
www.vg.no/nyheter/meninger/i/Vbkz6r/politiet-kan-naerme-seg-en-loesning
Håper det stemmer at de nærmer seg en løsning, da. Og jeg er spent på hva svaret er i denne saken.


#39

-ea- sa for siden:

Idag er vel dagen for å dra opp denne tråden igjen?
Nå er ektemannen pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap, og det er kommet fram at politiet har drevet skjult etterforskning og har avlyttet han hemmelig i lengre tid.

Veksler mellom NRK og TV2-nyhetene her, og leser VG på nett innimellom.
Litt for god tid når man er permittert...


#40

annemede sa for siden:

Jeg fikk med meg det, så vidt.


#41

My sa for siden:

Er dette elefanten i rommet alle lot være (med rette selvsvagt) å peke på tidligere i tråden? Er det kosher å innrømme at man har tenkt den tanken nå? :sparke:


#42

Galathea sa for siden:

Ja, det må det vel være. Vi som har tenkt tanken har i aller høyeste grad statistikken på vår side.


#43

Lavender sa for siden:

Jeg tenker at det er det politiet har jobbet ut fra. Det er derfor de har holdt saken så varm i media, selv med lite nyhetsinnhold, aldri gitt saken fred. Ikke mange forsvinninger som får slik oppmerksomhet.


#44

millact sa for siden:

Tror det? Jeg har tenkt den tanken lenge. Men aner ikke hva motivet kan være.

Leser nå at hun ønsket seg ut av ekteskapet.


#45

sindrome sa for siden:

Kommentarfeltene har mange teorier om motivet kan jeg fortelle. Jeg har tenkt tanken, siden den som oftest utsetter kvinner for "slikt" er ektemann/samboer/kjæreste/eks. Samtidig har jeg virkelig håpet at det ikke skulle være sånn fordi det må være utrolig vanskelig for barna og øvrig familie. Det må være helt forferdelig å skulle forholde seg til en sånn situasjon.


#46

Milfrid sa for siden:

Jeg har sagt høyt flere ganger at jeg tror det er mannen. :fordomsfull mht menn når partner forsvinner eller blir drept:


#47

Fintdethei! sa for siden:

Jeg tror alle i Norge har tenkt tanken.


#48

My sa for siden:

Ja, det er vel statistikk like mye som fordommer. Men i hvert enkelt tilfelle kan det jo selvsagt være mange andre muligheter, som går på tvers av statistikkene. Hva jeg har sagt er en ting (under skravling med nære venner eller mannen, jeg går jo ikke på noen talerstoler eller blir intervjuet på tv i sakens anledning), men føler det blir noe annet å skrive det eksplisitt på nett, når det ikke er noen bevis eller man ikke egentlig har innblikk i saken. Det er vel derfor verken jeg eller noen andre har fått oss til å nevne det i tråden. Men de aller fleste har vel tenkt det.


#49

-ea- sa for siden:

Statistikken taler jo for at det som oftest er ektemannen, det må jo være lov å si det høyt.

Det er spesielt at de har drevet skjult etterforskning i denne saken:
www.vg.no/nyheter/innenriks/i/pL2A8X/tom-hagen-ble-hemmelig-etterforsket

Så sier politiet at det var ikke noen dramatisk pågripelse, når de sperret veien med blålys og stoppet han i morges. I stedet for å gjøre det i det stille på vei til bilen utafor huset eller utafor kontoret, f.eks. Men politiet og jeg har kanskje ulik definisjon av dramatikk.


#50

Timar sa for siden:

Jeg er så naiv at jeg ikke trodde at noen ville planlagt drap på egen partner, inkludert å involvere andre personer, og lage så mye ståhei om kidnapping og alternative årsaker. Hadde det ikke vært enklere å skille seg? Sannsynligheten for at man kommer unna noe slikt med både formue og rykte i god behold ville jo være minimal.

Jeg tok tydeligvis feil. Forsåvidt så er jeg litt lettet over at dette ikke har skjedd helt ut av det blå, av kyniske utledninger som har kidnappet en uskyldig dame for å presse ektemannen for penger.


#51

Millen sa for siden:

Jeg har sagt det hele tiden.


#52

Hyacinth sa for siden:

Du har jo statistikken på din side, så...

Jeg vet ikke jeg. Men jeg fatter ikke hva slags motiv han evt måtte ha. De hadde jo vært gift i hundre år og var «gamle». Ofte er jo motivet sjalusi. Jeg vet ikke jeg.


#53

Millen sa for siden:

Dette.


#54

Timar sa for siden:

I følge svært usikre kilder ( :knegg: ) så hadde begge nye kjærester, og Elisabeth hadde virket ekstra glad de siste dagene, så kanskje hun hadde bestemt seg for skilsmisse?


#55

apan sa for siden:

Dette er statistisk sett ikke veldig overraskende nei. Og selv om det sikkert er MULIG; har det hele tiden vært LITT vanskelig å se for seg en organisert kidnapping ut av det blå på Lørenskog, jeg må si det.

Nå får vi se da. Han er ikke dømt ennå.


#56

Chablis sa for siden:

Det står at hun ønsket seg ut av ekteskapet .


#57

C3PO sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg ikke tenkte i de banene, og det burde jeg. Jeg kjenner godt til statistikken.


#58

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte faktisk heller ikke i de banene. For meg har det framstått som om polititet har fokusert på helt andre ting enn dette. (Ut fra media å dømme.) Jeg håper jo at saken får en rask oppklaring, for alles skyld. Og jeg håper at løsningen ikke er i nærheten av den type scenario som lenge ble antatt. Det virker skummelt og merkelig.

Jeg kan riktignok ikke fatte at noen kan synes at det framstår som en god ide å gjøre dette, og så attpåtil tro at man kan slippe unna med det.


#59

Bluen sa for siden:

Enig.


#60

løve70 sa for siden:

Det tror jeg også :nemlig: Ihvertfall de aller, aller fleste.


#61

Addison sa for siden:

En stor tragedie for familien og alle nær dem. :nemlig:


#62

Fløyel sa for siden:

Man skal jo ikke spekulere, en ting er ektemannen, jeg tenker på barn, barnebarn, venner. Men "alle" har vel tenkt sitt.


#63

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg syns det er veldig viktig at den (semi-)offentlige samtalen ikke blir for preget av spekulasjon før det har kommet en arrestasjon slik som nå. Jeg, som de fleste andre har jo selvsagt tenkt i disse baner. Og jeg har tenkt at politiets offentlige kommunikasjon har båret preg av at de har ønsket at han skulle tilstå eller gå i baret på annet vis, for den har vært litt snål.


#64

-ea- sa for siden:

Ja, jeg syns heller vi kan ha politi og etterforskning som tema, enn familien som er berørt.
Og så media da. Ser ut som det er tette bånd mellom VG og politiet. Var det ikke VG som gikk ut med at de hadde visst om saken de første ti hemmelige ukene, før politiet gikk ut med det? Og nå var VG de første til å melde om arrestasjonen imorges. Med en journalist som tilfeldigvis eller "tilfeldigvis" var der da det skjedde.

Regner med at politiet har samlet så mye beviser at det holder i en rettssak, når de nå har arrestert mannen. Blir interessant å følge med videre, om de anholder flere snart.


#65

safran sa for siden:

Dette har jeg ventet på. Dessverre.


#66

Charlie sa for siden:

Har tenkt tanken fra dag1, og har tenkt det samme som Lavender, at jevnlige presseutspill har vært for at den som har gjort det stadig skal bli påminnet. Dvs en som leser norske aviser..

Etter dagens oppdateringer på ektepaktene opp igjennom, må jeg si det må være sjelden noen så til de grader sikrer seg selv hele tiden, og går så langt at ektefellen til og med fratas sin del av felles bolig.

Så motivet er vel det politiet hele tiden har hatt som en sentral teori. Follow the money.

Det var vel ganske mange som kjente saken de første ukene, både familie og naboer, etter det de har sagt. Som fikk taushetsplikt av politiet, men som godt kan ha snakket med hverandre, om ikke utenforstående.


#67

daffy sa for siden:

Jeg syns det er et kvalitetstegn på dette forumet at vi ikke spekulerte åpent i det de fleste stusset ved. Tragisk sak på alle måter.

Men er det ikke litt barnslig av politiet å sperre av veien og hoie inn med masse blålys i pågripelsen? Det virker unødvendig dramatiserende.


#68

Charlie sa for siden:

Antar det er en form for taktisk vurdering bak. Å legge så mye ressurser i det, er formodentlig begrunnet. Da kunne de sikre både hjemmet, jobben og bilen, ville jeg tro? Og at han ikke kunne gi signal til evt. medhjelpere??

Ville trodd de lett kunne bedt ham komme til en samtale, om så var.


#69

Billa sa for siden:

Det var vel snakk om å pågripe plutselig for å unngå bevisforspillelse (kvitte seg med mobil osv). Jeg ble ikke overrasket utifra det vi vet om partnerdrap osv. Mer overrasket, egentlig, over at politiet har brukt så lang tid - han hadde midler nok til å få hjelp av andre.


#70

Fløyel sa for siden:

Jeg har en del venner som bor i nærheten av dette området, og det har vært mye "bygdesnakk", (taushetsplikten er vel så som så) det var mye i starten og det har tatt seg opp igjen i dag, mange nikker megetsigende - "Han var sånn og slik", jeg er glad media har holdt seg unna dette, saken er tragisk nok som den er.


#71

Lorien sa for siden:

Dette var virkelig ingen bombe. It’s always the husband. Alltid.


#72

Input sa for siden:

Barnslig faktisk? Det syntes jeg var et interessant valg av ord. På hvilken måte mener du dette var barnslig?


#73

Ellisiv sa for siden:

Neida. Det kan også være butleren. :jupp:


#74

sindrome sa for siden:

Men hvordan kan motivet være penger når han jo har "alt" som særeie? Det skjønner ikke jeg.


#75

annemede sa for siden:

Han ønsket kanskje skilsmisse, og unnet henne ingenting?


#76

Tallulah sa for siden:

Fordi flere advokater sier at avtalen de inngikk ikke holder vann. Også ser man jo unektelig bedre ut for omverdenen som sørgende ektemann enn som bitter fraskilt som ikke unner kona noe.


#77

sindrome sa for siden:

Ok. I den artikkelen jeg leste så sto det at det ville være vanskelig å sette den til side. Husker ikke hvor jeg leste den.


#78

sindrome sa for siden:

Mulig, men gitt at han er skyldig, så får han ikke så mye glede av det som hun ikke har fått med seg heller.


#79

zinatara sa for siden:

Jeg tenker at denne kontrakten får ham til å fremstå som en svært kontrollerende mann og at motivet kanskje heller er at han var i ferd med å miste denne kontrollen enn det var et økonomisk motivert. Men bare spekulasjoner fra min side.


#80

Milfrid sa for siden:

Leste noe om at det var beskrevet i detalj hva som skulle betales ved en oppussing, så jeg tenker at han må være en rimelig spesiell mann. De har vært sammen siden nitten pil og bue og han var så oppsatt på å beholde alle penger selv at da hunner arvet hus etter foreldrene så fikk han satt deres felles hjem som særeie for seg selv. :gal: I mitt hode er man virkelig ikke riktig skrudd sammen da. Da er man usedvanlig gnien. Eller livredd for å bli forlatt, type «går du fra meg, blir du lutfattig».


#81

Zulu sa for siden:

Det tenker jeg også. :nikker:


#82

Blondie sa for siden:

Hagen får min eksmann til å fremstå som raus. :sparke:

Jeg synes dette er en svært trist utvikling av saken og er litt himmelfallen over at det har tatt halvannet år å bygge opp nok bevis til en siktelse.


#83

Heilo sa for siden:

Ektepakten og endringen i den er virkelig ikke noe god karakterskussmål nei. Er det vanlig at slike dokumenter er offentlige? Kan hvem som helst få innsyn i andre menneskers ektepakter? Eller dreier det seg om noe som er lekket til pressen? Spør på generelt grunnlag, det er ganske inngripende innsyn i personlige forhold synes jeg.


#84

mammaugla sa for siden:

Fra Brønnøysundregistrene:
En tinglyst ektepakt er offentlig tilgjengelig, og det er mulig å bestille kopi av den.
www.brreg.no/ektepakt/ektepaktveileder/ektepaktveileder-ma-vi-tinglyse-ektepakten/

Men om denne er tinglyst eller ikke vet jeg ikke.


#85

Timar sa for siden:

Det er tinglyst to ektepakter for ekteparet, begge i forrige århundre. Det kan i tillegg finnes ikke-tinglyste ektepakter som gjør disse to helt eller delvis ugyldige.


#86

Bloppy sa for siden:

Jeg tror ikke man kan lese innholdet i en tinglyst ektepakt sånn helt uten videre. Men det finnes et register som sier noe om at det finnes en tinglyst ektepakt.


#87

sindrome sa for siden:

Jeg er enig. Men at han også tror at han kan komme seg unna? Dårlig business case spør du meg....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.