Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ville du prioritert vindu på badet eller ikke?

#1

trøtt sa for siden:

Vi pusser opp og er usikre på om vi skal ha vindu eller ikke på badet. Det blir ikke et veldig stort bad og vinduet gjør at det kan bli litt vanskeligere å innrede.

Jeg tror jeg vil ha vindu, mannen vil egentlig ikke, men lar meg bestemme.

Hva ville dere gjort?
Fordeler og ulemper med vindu på bad?


#2

007 sa for siden:

Vindu om jeg kunne velge.
Jeg synes det er mørkt og trangt og litt klaustrofobisk på små bad uten vindu.


#3

meisje sa for siden:

Jeg hadde helt klart valgt med vindu. Jeg ønsker mulighet til å ta på sminke i dagslys. Vet at jeg er ekstra glad i dagslys på bad, for jeg ville valgt størst mulig vindu i tillegg.

Ulempe er vel innsyn noe man kan løse med matt glass.


#4

Neket sa for siden:

Jeg har ikke på det badet jeg bruker mest. Savner det ikke egentlig. Fordeler er vel lys og lufting? Jeg tror jeg hadde prioritert funksjonalitet over vindu.


#5

Elise sa for siden:

Ja, vindu!


#6

amylin sa for siden:

Skulle til å si vindu, men så kom jeg på at jeg har hatt baderom uten vindu mesteparten av livet. Kun et lite vindu det ene stedet jeg bodde i 6 år. Jeg overlever definitivt uten vindu, og om det blir bedre plass og lettere å innrede, hadde jeg nok gått for uten vindu.


#7

Storm sa for siden:

Er ikke så viktig for meg med vindu på badet. Jeg har vindu på mitt og der er jo stort sett persiennene nede alltid og så god ventilasjon at vinduet sjeldent er åpent.


#8

veobra sa for siden:

Jeg har ikke hatt vindu på badet siden jeg bodde hjemme, det vinduetvar lite. Jeg har ikke noe forhold til eller ønske om vindu på badet. Jeg hadde ikke prioritert det hvis det gjorde det vanskelig å innrede.


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg har heller ikke hatt vindu på badet siden jeg flyttet hjemmefra som 19-åringen og har ikke tenkt over at jeg savner det.


#10

Stompa sa for siden:

Jeg har stort vindu på badet og hater det. Halvt vindu høyt oppe kunne jeg levd godt med, det hadde virkelig holdt mtp både lys og ventilasjon.


#11

LaBanga sa for siden:

Jeg hadde et stort normalt vindu på det største badet i gamlehuset, og det var jo greit med dagslyset, men irriterende at jeg alltid måtte ha gardinene nede pga innsyn.

Jeg valgte derimot å sette inn et lite loftsvindu på det minste badet i 2. etasje da jeg bygget huset jeg har nå. Siden det er skråtak. Det gir jo ikke noe innsyn og gjør at badet virker litt større og mye lysere. Så det er jeg fornøyd med. Så tenker at fint med vindu på badet hvis det plasseres slik at en ikke får innsyn, eller har frosta vinduer.


#12

IzziCreo sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg er rette å spørre siden jeg drømmer om bad som dette :knegg:

Men ja, absolutt, vindu om du kan. Det trenger ikke være stort (selv om jeg synes det er fantastisk). Det viktigste er at det passer på badet, uten å være til hinder for andre ting man trenger. Men et smalt og høyt vindu kan man ofte få plass til :jupp:


#13

Carrera sa for siden:

Helt klart vindu. Bruksrom uten vindu er klaustrofobiske, pluss at det er veldig kjekt å kunne lufte ut på et bad.

Vi har et smalt vindu, med film på, så vi ser ikke ut, men vi får inn dagslys, OG vi kan lufte.


#14

trøtt sa for siden:

Vi har vindu på det ene badet vårt nå og jeg synes det er veldig fint å få luftet ut når noen har vært på do. :sparke:

Det blir i tilfelle et lite vindu med film på så det blir ikke mye dagslys.


#15

Normy sa for siden:

Vindu, ja. Både for lys og luft.


#16

Toffskij sa for siden:

Jeg har klart meg fint uten vindu på badet de siste 24 årene.


#17

Blondie sa for siden:

For meg er bad uten vindu totalt dealbreaker, så jeg ville helt klart satt det inn.


#18

Myria sa for siden:

Vi har vindu på begge badene og setter veldig pris på det. Begge stedene vi har bodd tidligere hadde vi ikke det, og selv om det selvsagt var helt ok så er det lysere og mer trivelig med vindu rett og slett. Det gjør noe med et rom å ha tilgang til dagslys/sol og ikke minst kan man lufte. Man klarer seg jo uten, men hvis du kan ha det uten at det går ut over innredningen ville jeg valgt vindu.


#19

løve70 sa for siden:

Jeg ville hatt vindu dersom det var mulig uten å ødelegge for mye.


#20

Lavender sa for siden:

Jeg insisterte på vindu til vårt lille lange smale bad, selv om rørleggeren fnyste. Jeg liker det lille lyset det gir, og mulighet for utlufting.


#21

Drømmedama sa for siden:

Jeg ville absolutt gått for vindu, selv om det ville gjort det vanskeligere å innrede badet.


#22

Skilpadda sa for siden:

Jeg også, bare 30. :jupp:


#23

Luvi sa for siden:

Jeg har bad med bare et bittelite vindu, hadde fint klart meg uten det også da det kun fungerer til lufting. Jeg har vel egentlig aldri hatt noe særlig til vindu på mine bad og hadde heller valgt muligheten for bedre innredning fremfor et vindu.


#24

Xian sa for siden:

Etter at jeg flyttet hjemmefra for nesten 30 år siden, har jeg kun hatt 4-5 år med vindu i badeværelse. Har sverget flere ganger på at neste gang jeg flytter, er vindu på badet et must, men dette er svært uvanlig i leiligheter sentralt i Oslo, så det blir vel nye 30 år uten. :mumle:

Hadde helt klart valgt det, om det var mulig.


#25

Hyacinth sa for siden:

Det er jo en vanesak, tror jeg. Eller som med for eksempel induksjon, når man har fått det, skjønner man ikke hvordan man klarte seg uten.

Jeg har vokst opp uten vindu, og det var ikke vindu i mine to første boliger. Her vi bor nå (de siste ti årene) er det et langt og smalt vindu høyt på langveggen. Og jeg elsker det. Det er nesten det beste med hele badet. Skjønner ikke at jeg klarte meg uten. Vi har vifte også, men det kan ikke sammenlignes.

Vi har ikke innsyn. Men vi har likevel frostet folie, og det er jeg fornøyd med.


#26

-ea- sa for siden:

Vindu hvis det er mulig, ikke for dagslys (er f.eks. mørkt i ukesvis nå, så "dagslys" finnes ikke uansett), men for å kunne lufte. Men vil ikke ha vindu som gir innsyn.

Forrige leilighet hadde jeg bittelite vindu som var mest for luft og ikke for lys, derimot kunne jeg sitte på do med døra åpen og se gjennom stua og ha utsikt over halve byen. :humre: Do med utsikt har jeg dessverre ikke nå lengre.


#27

frukt sa for siden:

Har ikke vindu, og savner det ikke.
Syntes egentlig det var mest upraktisk der jeg bodde i England hvor det var vindu på badet. Der skinte nemlig solen rett inn på formiddagen så det ble innmari lyst. :knegg:


#28

Kaprifol sa for siden:

Jeg ville ikke prioritert vindu.
Derimot ville jeg prioritert en god avtrekksvifte og god lampe ved speil.


#29

Candy Darling sa for siden:

:meelopers:


#30

liefje sa for siden:

Jeg husker at det ikke var vindu på badet i en leilighet som vi leide. Det var stort bad og masse lys, men altså ikke noe vindu. Da denne leiligheten skulle selges, var det flere av de potensielle kjøperne som var innom som syntes at manglende vindu var no-go og droppet videre interesse av den grunn. Det kan også være noe å tenke på, uavhengig av hva dere selv ønsker.

Jeg foretrekker vindu selv, men kan leve med at det ikke er vindu.


#31

Mikkeline sa for siden:

Jeg har faktisk aldri hatt vindu på badet verken i egeneide hus/leiligheter eller barndomshjem. Har aldri tenkt på det som et savn.

Om man har null innsikt og fantastisk utsikt er det jo sikkert veldig bra med vindu.


#32

trøtt sa for siden:

Takk for svar. :blomster:

Jeg har konkludert med at jeg føler det er noe som mangler på bad uten vindu. Det blir vindu på det nye badet.


#33

Lyppa sa for siden:

For meg er det helt uaktuelt å ikke ha vindu på badet. Jeg liker å lufte etter dusjing eller at noen har vært på do der inne, i tillegg vil jeg ha det lille dagslyset som kommer inn.


#34

Hyacinth sa for siden:

Vårt vindu er nesten alltid åpent, bortsett fra om natten. Jeg liker frisk luft inn og damp og lukt ut.


#35

Charlie sa for siden:

Har vindu og liker det ikke. Fordi det er kaldt, blir damp til kondens på glasset, vannet renner, treverket blir vått og det blir svartsopp. Ekkelt.


#36

trøtt sa for siden:

Da har du for dårlig lufting på badet.


#37

Charlie sa for siden:

Det kan godt være, men det er vifte med luftfuktighetsautomatikk som står på lavest mulig luftfuktighet som slår seg på ganske raskt etter at en dusj starter.
Når damp treffer en stor, kald flate, så kondenserer det. Når flere skal dusje fortløpende på morgenen blir det damp. Særlig med ungdom som lar vannet renne. Kan sette inn en byggtørke. Eller framsnakke klutvask. :knegg:


#38

Hyacinth sa for siden:

Vi har også ungdommer som damper mye, og vi har vifte. Men nettopp derfor synes jeg det er gull med vindu som kan åpnes. :)


#39

millact sa for siden:

Har et lite vindu på det ene badet. Det andre badet har ikke vindu. Foretrekker vindu.


#40

Lyppa sa for siden:

Enig. Vi har også vifte, men synes det er mye bedre å lufte med vinduet. Jeg pleier å åpne det mens jeg dusjer, og lukke det når jeg skal tørke meg. Da er mye av dampen ute av rommet allerede, selv om det fortsatt er varmt der inne.


#41

Hyacinth sa for siden:

Helt enig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.