Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan kan man melde fra til Google Maps?

#1

Pelen sa for siden:

Når man skal til våre hytte og bruker Google Maps så vil Google Maps at man kjører opp helt feil vei. I noen år har det vært bygget om så at man ikke kommer over til vår hytte (og mange andres) via denne veien. Man ser hytten, men må altså ned fra fjellet og opp igjen en annen vei og det blir 1,5 mils ekstra kjøring. Hvordan kan man fortelle Google Maps at de må markere denne veien som ikke kjørbar for biler så at de endrer dette på kartet?


#2

Tjorven sa for siden:

Interessant. Jeg følger tråden.

Jeg antar, understreker ANTAR, at Google bruker veinettverket som produseres av Statens vegvesen, og at det derfor er dit man må melde problemstillingen. fiksvegdata.opentns.org/


#3

Tjorven sa for siden:

Det du skal melde fra om heter "Feil i vegnett"



#5

Pelen sa for siden:

Det kan jeg gjøre! Jeg må bare sekke at Vegvesenet mener at man kan kjøre der det ikke er mulig.

#6

Mex sa for siden:

Fra Google:


#7

Mex sa for siden:

Det er en "Send feedback" knapp nederst til høyre der


#8

Addison sa for siden:

Dette gjorde jeg (sendte til Google) da vi fikk ny gateadresse for snart to år siden, ingenting har skjedd i kartet, folk, taxier, varer etc. kommer stadig feil.


#9

Pelen sa for siden:

Da har jeg i hvert fall meldt i fra til Statens vegvesen. SKal pørve Mex Google-måte. Takk så langt!


#10

Pelen sa for siden:

Da har jeg meldt ifra til Google også. Da får vi se hvor lang tid det tar før endringen gjøres.


#11

Tjorven sa for siden:

Men, men, men, men ... hvordan skal vi lære hva som faktisk fungerer når du har testet ut begge løsningene på en gang?

:gal:


#12

Tjorven sa for siden:

Altså; emoji-bruken er ment til mitt rare hode som henger sammen på denne måten.


#13

Pelen sa for siden:

Godt spørsmål. :nikker: Jeg får i hvert fall teste hver dag fremover for å se hvem som reagerer først. På Google fikk jeg følgende svar (serveren på jobb står i Sverige så derfor ble det på svensk):

#14

Tjorven sa for siden:

Men funker det i google nå? Jeg kan jo ikke teste siden jeg ikke vet nøyaktig hvor hytta de er.


#15

Matilda sa for siden:

Takket være denne tråden har jeg fått meldt inn endringer i husnummer på boligfeltet jeg bor. Kun til Google - andre kart er oppdatert. Endringa kom for flere år sida, og det gjelder mange hus, så det blir spennende å se om de faktisk gjør noe med det...


#16

Addison sa for siden:

Nå har jeg forsøkt en gang til, spennende.. Trodde Google hentet informasjon fra matrikkelen, dvs. det offentlige adresse/kartverket, det er nemlig det som er endret for såpass lenge siden.


#17

Tjorven sa for siden:

Jeg tror også at Google henter data fra matrikkelen, men dette gjelder adresser og boligomriss. Veinettet er et annet datasett og der har ikke matrikkelen noe å bidra med, og det er veinettet man bruker for å lage reiseruter.


#18

Pelen sa for siden:

Foreløpig så viser den fortsatt feil på Google.


#19

Addison sa for siden:

Hos oss har kommunene tatt hele vår gate og noen tilliggende adresser og gitt alle hus nytt nummer, noen (som oss) fikk også ny gate, basert på hvor utkjørsel er. Men Google oppgir fortsatt de gamle adressene. Jeg har gitt litt opp, kjenner jeg.


#20

Pelen sa for siden:

Om man sjekker Google nå så mener kartet at man kan kjøre rett over her.
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=63800&amp;stc=1&amp;d=1547557954[/img]

Men det kan man ikke, man må kjøre slik.
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=63801&amp;d=1547557931[/img]

Vår hytte ligger mer mot Lisetra, men Google Maps foreslår at om man skal dit så skal man kjøre veien opp mot Skavlen, hvilket er helt umulig. Da er det bare å kjøre nedover igjen og prøve å finne riktig vei opp.


#21

Tjorven sa for siden:

Da har jeg testet, og det er fremdeles feil. Men tilbakemeldingen fra Google er jo at det kan ta opptil 24 timer, så vi får teste igjen i morgen.


#22

Tjorven sa for siden:

Jeg tror fremdeles at de bruker veinettverket til Statens vegvesen, men at de legger inn "brudd i veilenken" når brukere rapporterer inn feil av denne typen.


#23

Pelen sa for siden:

Ja, det burde være naturlig. Jeg har google maps i bilen og den er veldig oppdatert på hvordan tilstandene er på veien, køer er markert på kartet og den beregner om veien raskt om det er litt tregt/kø/stopp osv.

#24

Tjorven sa for siden:

Vi klarte å unngå køen fra h'#&% da vi skulle hjem fra juleferie ved hjelp av google. På grunn av en kollisjon på Berger, så stod køen nesten helt opp til Kløfta. Vi kjørte av ved Kløfta, og selv om vi måtte kjøre i 60 km/t så kjørte vi tidvis parallelt med E6 og så at der stod det helt stille. Jeg følte meg relativt fornøyd med å ha hatt et årvåkent blikk på google da.

Men google henter info fra der det faktisk kjører bilen. Hvis det ligger inne at det går en vei på tvers over til deres hytte, så tror den at det er en vei. At den aldri får noe data fra biler som kjører på denne veien kunne jo like gjerne skyldes at veien er i lite bruk. Mens realiteten er at det ikke er noen (kjørbar) vei.


#25

Elise sa for siden:

Ah, der fikk jeg lagt inn en liten frustrasjon til Google Maps jeg og. :glis: Kan kanskje ikke ha for store forhåpninger vedr oppdatering, men da har jeg iallfall gjort mitt. :jupp:


#26

Tjorven sa for siden:

Det er fremdeles ikke endret.


#27

My sa for siden:

Google-kartet har fortsatt inntegnet fylkesgrense mellom Nord- og Sør-Trøndelag, som ble slått sammen til ett fylke for over et år sida. Så ikke ha for store forhåpninger.


#28

Majka sa for siden:

Regner med at det er ganske strenge rutiner for å endre. Og det er bra med tanke på de som melder inn "feil" for å ramme andre, eller bli kvitt trafikk utenfor egen dør.


#29

Matilda sa for siden:

Feilen jeg har meldt inn har vært feil i minst fem år, så jeg har ingen tru på ar de fikser det på ei stund ennå. :humre:


#30

Pelen sa for siden:

Jeg har fått enda en mail om at de ska se nærmere på saken.


#31

Fersken sa for siden:

Google maps har ført meg til de morsomste steder og stop. Jeg brukte den til å se hvilke gate som var lettest å kjøre i en bydel jeg ikke var så godt kjent. I fjellet under adressen jeg skulle til går det en tunnel som er hovedvei til en annen bydel. Gjett hvor google mente at jeg var framme ved adressen? Jo, midt i tunnelen rett under huset. :skratte:


#32

-ea- sa for siden:

Hihi, Fersken, jeg bor oppå en tunnel og hvis jeg skal se på gata mi på google maps så vips! er jeg nedi svarte tunnelen. :humre:


#33

My sa for siden:

Samme her. Ramler rett nedi ei rundkjøring inne i en tunnel hvis man går forbi huset vårt i Google Street view.

#34

gajamor sa for siden:

Min erfaring er at gule sider er vesentlig bedre enn Google på hytteveier (n=2).


#35

Pelen sa for siden:

Statesn veievesen har svart følgende:

Fra Google har jeg også fått ny tilbakemelding fra, men det er ikke noe endret der enda.


#36

Matilda sa for siden:

Jeg har fått rapport fra Google der de sider at de har endra min innmeldte feil, eller vil gjøre det innen 24 timer. Det har de ikke gjort. :knegg:


#37

Elise sa for siden:

Nå fikk jeg også rapport, og wow, de har fått til masse flotte endringer! Dette var helt supert. Kan kanskje få riktige veibeskrivelser fremover nå. :jupp: Fikk ikke så store forhåpninger etter deres siste innlegg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.