Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

VG-saken og sånn

#1

Charlie sa for siden:

Fulgte ikke ordentlig med den gang da, og det ble vel aldri sagt noe spesifikt heller, men er det en lenke mellom Frithjof Jacobsen-saken i dag og Lisa Tønne?
La ikke noe brett på det den gangen, da virket det som om mannen på vift var hovedsaken, og hendelsen har blitt brukt i showet hennes, så da går det vel an å si det. Men er det to forskjellige damer det er snakk om? Eller en? :vetikke:

Irriterende når pikante detaljer man ikke har fått med seg sniker seg inn i samfunnsdebatter om politikk og medier. :gruble:


#2

Lykken sa for siden:

Hæ? Hva er linken mellom de to?


#3

Millen sa for siden:

Leste et sted han har en relasjon til en profilert ap- politiker. Husker ikke hvor jeg så det.


#4

LaBanga sa for siden:

Det er jo offentlig nå at han ønsker å innlede et forhold til Stortingsrepresentant Jette Christensen (Ap), og derfor har han sluttet i VG som politisk kommentator.
Men har han vært på vift tidligere med Lisa Tønne? Er det det du mener?


#5

-ea- sa for siden:

Jeg har lest sladder-SoMe, og ser at kommentar-trollene velger "å ta" singel kvinne og ikke gifte menn.


#6

Tallulah sa for siden:

Really? Dere syns dette er noe å sladre om? :himle:


#7

Charlie sa for siden:

For min egen del har jeg ikke hatt så stor interesse av det, men det blir tatt opp i en sammenheng hvor forholdet medier og politikk blir blandet inn, da kan det få en betydning likevel. Derfor lurte jeg på om det kunne være riktig at det var en sammenheng, og om noen på FP hadde historikken. Det blir sagt at det har vært varslet etpar ganger.

Per Sandberg kunne også være «noe å sladre om», men flere mente det var noen grenseganger å gå opp. Om det er personavhengig (eller partiavhengig) om man skal legge vekt på det, er en annen sak.


#8

Adrienne sa for siden:

Uten å gå nærmere inn på saken så har jeg merket meg akkurat det samme. Den gifte mannen får lite pes, den single damen han har innledet et forhold til blir hengt ut på diverse SoMe-plattformer. :gal:


#9

LaBanga sa for siden:

Det er så utrolig typisk at det er den single dama som får pes, mens den utro mannen går fri... :dåne:


#10

Lykken sa for siden:

Men hva har Lisa Tønne med denne saken å gjøre?


#11

LaBanga sa for siden:

Mannen til Lisa Tønne har visst også vært utro med Jette.


#12

Lykken sa for siden:

Aha. Både gift, utro mann og singel dame bør få pes. Må være leit for alle involverte at det skrives om i media, dog ikke til å unngå.


#13

LaBanga sa for siden:

Er det singel dames skyld at gift mann ikke klarer å holde seg trofast? Er det liksom opplest og vedtatt at det er den single dama som har lurt den stakkars gifte mannen opp i stry?



#15

-ea- sa for siden:

Du vet, menn har jo ikke egen vilje.... :snill:


#16

LaBanga sa for siden:

:rofl: Nei, stakkars.


#17

Lille meg sa for siden:

Nei, ikke hvis det er snakk om én mann. Men nå ser det jo ut til å være mer enn én gift mann som hun har hatt intim omgang med på relativt kort tid. Og jeg er så fordomsfull at jeg da begynner å tenke at hun kanskje skulle være litt mer tilbakeholden mot gifte menn?

Eller mener du at man kun ansvarlig for seg selv hvis man ikke har egen partner, og at man derfor kan legge seg etter den man måtte ønske?

Hva angår utro gifte menn så kan de - i likhet med utro gifte kvinner - få all den dritten de fortjener. Fysjom!


#18

LaBanga sa for siden:

Men hvorfor skal en gå utfra at selv om hun tiltrekker seg gifte menn, så er det fordi hun legger seg etter dem? Jeg har vært singel i snart ti år, og jeg har faktisk ikke tall på hvor mange gifte menn som har lagt seg etter meg. Og de flagger ikke akkurat at de er gifte, snarere tvert i mot, så har en etter hvert erfart at en på typiske nettsjekkesteder for single, må spørre folk om de er single... :dåne:


#19

-ea- sa for siden:

Man kan jo like gjerne snu på det - NB! generelt og ikke spesielt i denne saken - og lure på om dette er den første dama mannen er utro med.... Men den vinklingen ser man sjeldent, i forhold til alle de gangene man ser uttrykket "legger seg etter gifte menn". Som LaBanga sier, man trenger ikke legge seg etter, man får de nærmest kastet etter seg.


#20

Polyanna sa for siden:

Det er mange ting som gjør dette interessant langt utover sladderverdien.

  • Christensen sitter i sentralstyret i ap og hadde en sentral og kontroversiell rolle i Giske-saken
  • under hele giskesaken så lakk ap som en sil, fra helt lukkede møter i små fora. Spesielt til vg
  • to vg-journalister skrev boken "alle skal ned" og den hadde påfallende detaljerte, sentrale kilder, både muntlige og svært mange skriftlige

Og så krydres det av at Hadia tajik nå er kjæreste med den dn-journalisten som drev mye av saken derfra.


#21

daffy sa for siden:

Hvilken "side" var Christensen i i Giskesaken forresten?


#22

Blondie sa for siden:

Dette må da være tidenes ikke-sak for alle andre enn hans (tidligere) arbeidsgiver?


#23

Candy Darling sa for siden:

Nei, det er jeg ikke enig i. Det er selvsagt interessant hvorvidt en profilert politisk kommentator har vært uhildet i sin dekning av er parti eller en representant.

Hvem andre hun har vært i privat relasjon med er helt uinteressant (bortsett fra at Tønnes navngitte outing den gangen er en ganske spesiell situasjon, mediemessig). Jeg ante ikke hvem hun var, for øvrig.


#24

007 sa for siden:

Men Tønne outet vel henne ikke? Jeg er rimelig sikker på at det var en annen kvinne i den saken.

Ellers er jeg enig med Polyanna her. Og verken dette eller Hadjas forhold er særlig bra for Ap.


#25

Turban Smukk sa for siden:

Hun hintet i alle fall veldig tydelig i podcasten, dette har senere blitt sensurert bort, men fornavnet sies på en måte helt på slutten og det ligger der fremdeles. Og jo, det er samme kvinnen.


#26

Polyanna sa for siden:

Tønne skiter jeg i, altså. I utgangspunktet tajik også, jeg har inntrykk av at det er relativt ryddig håndtert. Men fiffig, selvsagt.


#27

Candy Darling sa for siden:

Ja, jeg vet som sagt ikke, men husker saken. Og når man googler navnet til Christensen, kommer mannen til Tønne opp som topptreff. Igjen, uinteressant om de har hatt seg, men en spennende personvernsak om hvorvidt man kan fortelle hva som helst rundt sitt eget liv i sin egen podcast.


#28

Adrienne sa for siden:

Tønne har outet henne i podcasten sin, og har generelt sett brukt den kanalen til å ha en ganske fæl skittentøyvask. Men den er irrelevant i saken her, som burde handle om det Polyanna nevner, men som drukner i "hun har hatt seg med to gifte menn", som jo er helt hårreisende at skal ha fokus i denne saken.


#29

Gaia sa for siden:

Tja, jeg selv om saken i sosiale medier drukner i anklager om at hun er en "homewrecker". Så syns jeg ikke det er hovedfokus i de mer seriøse mediene. Poenget er at mannen måtte gå på dagen, og at det har versert rykter i lengre tid om at de har hatt et forhold.

Jeg syns det er interessant å se hvordan mediene spinner både dette forholdet og Tajiks forhold til en greie om at verken DN eller VG kan ha vært uhildet i Giske-saken, med undertone om at forholdene må ha vært etablert mens den saken pågikk. Det er ingen som tenker seg at forholdet kan ha vært et resultat av journalistisk kontakt i saken, som så har utviklet seg videre. :himle:

Jette Christensen var for øvrig en av Tajiks støttespillere. Og jeg syns dette lukter drittpakke fra Giske-leiren lang vei, og et forsøkt på å ta livet av Christensens (og Tajiks) politiske karrierer, som hevn for at de gikk etter Giske. (Velkjent taktikk fra hans side). Jeg skulle gjerne visst hvor tette bånd de har til folk i Giske-leiren, en del av de som roper høyest om hvor problematisk disse forholdene er. Faktum er at politikere og journalister er i seng med hverandre, både metaforisk og faktisk, på veldig mange områder. Politikere bruker journalistene til å fronte sine saker, og journalistene bruker politikerne til å grave frem juicy informasjon som kan føre til store oppslag. Det er ikke bare seksuelle forhold som er problematisk. Andre relasjoner kan føre til vel så tette og problematiske forhold, men det slås sjelden opp på samme måte som når det er sex involvert.


#30

Polyanna sa for siden:

Tajik og han DN-journalisten har, etter det jeg forstår, opptrådt relativt ryddig i denne saken, og jeg syns deres fortelling er plausibel. Og DN hadde vel eller ikke de der kildene som åpenbart satt i sentralstyret og/eller helt sentralt rundt toppledelsen, som VG hadde, gjennom hele prosessen i 2017 og 2018. DN hadde (og har) mer kilder rundt selve adferden til Trond Giske, hvis jeg husker det riktig. Ikke noe man trenger folk i toppledelsen for å få kunnskap om.

Det uheldige her, for VGs del, er jo at journalisten har satt dem i en situasjon der man kan reise helt legitime spørsmål rundt deres uhildethet og deres kildebruk.


#31

Polyanna sa for siden:

Og ja, kanskje er det en drittpakke, men SNAKK om å stille seg lagelig til for hugg! :gal:


#32

daffy sa for siden:

Enig. Det er noe Sandberg/Letnes-aktig over historien. Profesjonalitet, integritet og risikovurdering smelter jo rundt mannen når han blir forelsket. Rent menneskelig er det jo litt søtt, men betyr også at det er helt betimelig å gå kildekritisk til verks på VGs kommentararbeid det siste året. Journalister har stor makt. Den skal vi forvente at de forvalter på en etisk forsvarlig måte.


#33

Gaia sa for siden:

Jeg er selvfølgelig helt enig i at journalistene skal forvalte sin makt på en etisk måte, og at det er viktig at redaktørene er kjent med relasjoner som kan påvirke den enkelte journalists uhildethet i en sak.

Og så syns jeg det er interessant at dette males som noe problematisk for VG. Det er jo ikke VG som er problemet, siden jeg forutsetter at de har redaktører som er i stand til å tenke sjæl. For AP, derimot er dette en kjempeproblematisk sak, siden det ikke er noen tvil om hvem som nå er hovedmistenkt for å stå for alle de juicy lekkasjene fra interne møter. Greia er jo at det lakk i begge retninger, og jeg tviler på at det bare var denne relasjonen som førte til lekkasjer.

Det er en god grunn til at Tajik gikk ut og informerte om forholdet (og han sa opp jobben) i det det var noe mer en bare en flirt. Det samme gjorde hun for øvrig da hun begynte å date høyrepolitikeren Stefan Heggelund. Sånn jeg kjenner henne, så er hun rimelig røddig når det kommer til alt det er viktig at folk skal vite om ift hennes relasjoner, selv om hun egentlig er kjempeprivat.

Jeg syns det er veldig interessant at Christensen fremstilles som en "honningfelle", når det i vel så stor grad kan påstås at det er Jacobsen som har lokket henne utpå, og muligens lurt henne til å dele informasjon hun så absolutt ikke burde ha delt med VGs politiske kommentator.


#34

daffy sa for siden:

Jeg er ikke uenig, Gaia. Det er selvfølgelig riktig at det er kjempeproblematisk andre veien for AP også. Jeg tror ikke en av disse to er honningfelle for den andre. De kan like gjerne være likeverdige honningfeller for hverandre. He he.

Gitt at de har hatt et tett personlig forhold siden våren 2018 uten å informere sine respektive sjefer, og det har ført til lekkasjer for AP og til en slagside for VGs kommentarer - så har de ført sine arbeidsgivere inn i en tillitskrise overfor sine velgere/ kunder.

Jeg burde skrevet: "profesjonalitet, integritet og risikovurdering smelter jo rundt det forelskede paret."


#35

Bluen sa for siden:

:knegg:




#38

Polyanna sa for siden:

:humre: Det var denne som kom opp i hodet mitt da jeg leste denne saken.


#39

annemede sa for siden:

Jeg hørte på en podcast på NRK i dag, og jeg kjenner at jeg blir litt irritert.
Jeg er rivende uenig med Bollestad politisk, men synes det er uheldig, og frekt å si at de tenker på boller når de ser henne for hun er rund som en bolle. Hva med Hoksrud da liksom, var ikke han rund, og hva med han og mat da?
:gaah: Hvorfor er det kvinnes kropper som kommenteres, og ikke menns?


#40

LaBanga sa for siden:

Hvilken podcast var det?


#41

Pelen sa for siden:

Tusvik & Tønne regner jeg med.


#42

annemede sa for siden:

Jeg tror det var satiriks, og det skulle kanskje være morsomt, men det ble bare plumt.


#43

Pøblis sa for siden:

Tusvik & Tønne driver da virkelig ikke med bodyshaming av andre kvinner?


#44

annemede sa for siden:

Ikke de nei, heldigvis.


#45

Pelen sa for siden:

Jeg leste nok feil, jeg oppfattet at hun outet damen som hadde vært utro med mannen sin og meg kjent så er det den podcasten hun har.

#46

-ea- sa for siden:

Her tror jeg det kom en ny sak inn, som ikke hadde noe å gjøre med opprinnelig trådtema.


#47

Bluen sa for siden:

Fort gjort, med en såpass presis overskrift. :humre:


#48

-ea- sa for siden:

Trostesanger ville forresten autocorrect foreslå da jeg skrev trådtema. Same same.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.