Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Favorittgrønnsak?

#1

kamp sa for siden:

Hva er din favoritt grønnsak og hvordan tilbereder du den?


#2

daffy sa for siden:

Ferske rosenkål delt i to og stekt i meierismør og drysset med maldonsalt og kvernet pepper. :nam:


#3

Myria sa for siden:

Vanskelig å velge bare én, men aspargesbønner kommer høyt opp (må være ferske, ikke frosne). Jeg koker dem 2 minutter først og heller av vannet. Så smelter jeg smør og freser hvitløk raskt i smøret før jeg vender inn aspargesbønnene. Barna elsker det også. :jupp:
Og rødbeter, jeg elsker rødbeter nesten uansett hvordan de er tilberedt.


#4

Blå sa for siden:

Jeg tror også at asparges og rosenkål (begge deler stekt i smør) kommer på topp.

Men den mest anvendelige er kanskje blomkål, som jeg er veldig glad i. Enten lettkokt, eller ovnsbakt. Også nydelig ovnsbakt med en saus av olivenolje, chili, hvitløk og gurkemeie, sånn at den får litt sting.


#5

scilla sa for siden:

Hvitløk bruker jeg til nesten alt. Bortsett fra risgrøt.:nemlig:


#6

LilleT sa for siden:

Når det gjelder enkeltgrønnsaker generelt, er jeg enkel og velger gulrot eller brokkoli. Rå gulrot må jeg ha hver dag. Kokt brokkoli spiser jeg flere ganger i uka. Ellers er jeg veldig glad i ovnsbakte rotgrønnsaker, gjerne blande så mange ulike som mulig.


#7

Malama sa for siden:

Jeg er enkel, og liker rå gulrot og rå tomat veldig godt


#8

Eia sa for siden:

Jeg klarer ikke å velge. :gruble:

Ovnsbakte rotgrønnsaker, ratatouille (squash, aubergine, løk og tomater), salat med diverse innhold, spinat i diverse retter, stekt brokkoli med løk og hvitløk, ulike grønnsaker i ulike supper, etc. etc.

Det er sjelden kun en grønnsak ved måltidene våre.


#9

Kiwi sa for siden:

Vanskelig å velge bare én. Tror det må bli asparges. Dampkokt og servert med flaksalt og sitron skviset over. Eller som salat sammen med jordbær, med dressing av balsamicoeddik, olivenolje, hvitløk og flaksalt.

Hvis jeg skulle velge bare én grønnsak jeg skulle spise resten av livet, så må det bli gulrot. Den er god til alt; rå, smørstekt, kokt, i salat.


#10

My sa for siden:

Asparges, som enkeltstående grønnsak. Dampkokt, og avkjølt i iskaldt vann, med revet parmesan eller bare flaksalt på.

Ellers er jeg veldig glad i spinat som ingrediens sammen med pasta.


#11

Bergensis sa for siden:

Paprika blir heilt klart brukt mest i vårt hus.


#12

Shun sa for siden:

Sellerirot.
Som mos/stappe, suppe eller krydrede, ovnsbakte terninger. Og som en av gjengen i selskap med andre rotgrønnsaker.


#13

Syrinx sa for siden:

Aller best er nykål, den lille perioden det er tilgjengelig.


#14

oslo78 sa for siden:

Løk! Stekt, rå, karamellisert, stavmikset i sauser, osv!


#15

Tjorven sa for siden:

Spinat.

Stekes i panne med smør, hvitløk, salt og pepper. Utmerket tilbehør til biff.


#16

Unicorn sa for siden:

Definitivt rosenkål, men jeg er også glad i paprika, løk og blomkål. Og brokkoli. Grønnsaker er godt!


#17

Strutsen sa for siden:

Asparges og brokkoli. Og kål. Og vannkastanjer.


#18

Floksa sa for siden:

Da må jeg velge blomkål. Den er så anvendelig. Rå med dip. I salat. Stekt. Kokt og i mos.


#19

Lyppa sa for siden:

Veldig sesongbasert- Målselvnepe :) Spiser den rå.


#20

Blondie sa for siden:

Brokkoli og rosenkål. Spiser gjerne begge deler lett woket i panne, som tilbehør eller snacks.


#21

Lille meg sa for siden:

Åh, ja! Sellerirotmos! :nam:

Min oppskrift:
Skjær sellerirot i terninger og kok mør i fløte. Ta eventuelt i noen fedd med hvitløk. Hell av fløten. Ha i litt smør. Mos med stavmikser. Krydre med pepper. Dryss flaksalt over mosen når den er på tallerkenen. NAM NAM NAM!


#22

liefje sa for siden:

Ferske, tykke, hvite asparges i sesongen er en desidert favoritt. I tillegg elsker jeg sånne søte, kjøttfulle, uregelmessige tomater som så og si aldri er å få tak i Norge. Jeg fråtser i dem når jeg er på ferie i sydlige strøk. Små cocktailtomater er noen ganger et godt alternativ, men jeg er kresen her og synes mange tomater man får kjøpt i Norge er for vassne og har for lite smak.

Forøvrig er det vel knapt en grønnsak som jeg ikke liker og jeg ville heller kuttet kjøtt/fisk enn å kutte grønnsaker hvis jeg hadde måttet velge.


#23

tink sa for siden:

Jeg er veldig glad i rosenkål, men i praksis er det gulrøtter vi bruker mest av hjemme hos oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.