Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gruffetråden #3

#1

Floksa sa for siden:

Finner ingen ny tråd og den gamle er stengt!

I dag gruffer jeg over folk. Selvoppnevnte eksperter.
Som ubedt øser ut sin visdom.


#2

Anne C sa for siden:

Jeg gruffer litt over at mannen har dratt på jobbreise til Dubai. Det er et sånt "sjefs-etterjulebord", og de kunne dratt hvor som helst omtrent. Og så velger de Dubai. Det er bare fire uker siden sist julebord de hadde, med alle ansatte. Da dro de på tur med Kiel-båten. Ingen av destinasjonene frister, men begge turene gruffer jeg meg over. Den ene tre dager før jul og den andre til duste-Dubai.


#3

him sa for siden:

Jeg gruffer både over ei som oppfører seg dårlig og meg som faktisk lar meg treffe. Det er ingen som liker henne, så det burde (teori, teori, teori) være lett å bare la det prelle av, men nei. :gal: Det er både irriterende, gledesdrepende og rart. Rart fordi det treffer meg, mange ting som plager andre preller av meg som vann på gåsa. Men henne som ingen liker, men få virker til å bli plaget av, går rett inn.


#4

ming sa for siden:

At 18-åringen og 8-åringen ikke kan være i samme rom mer enn 5 minutter uten at det blir ufred. :koko: 18-åringen går fort inn i en foreldre-ish rolle, og det syns ikke 8-åringen er kult, så da smeller det. Juhu.


#5

Floksa sa for siden:

Bilen som skremte vettet av meg. Jeg er «langt» hjemmefra og plutselig ville ikke bilen starte. Nektet å akseptere nøkkelen.
Det vist seg å være rattlåsen som sto på. Så da gruffet jeg over at jeg ikke oppdaget det :knegg:


#6

Fuja sa for siden:

Is i trappen ned til garasjen i borettslaget... Jeg datt ned noen trinn, holdt meg heldigvis fast i gelenderet. Men litt forslått nå.


#7

gajamor sa for siden:

Ny regjering.


#8

star sa for siden:

Leddsmerter.


#9

Anne C sa for siden:

Jeg digger ikke at det er under 10 kuldegrader.


#10

Blondie sa for siden:

Ja! :gaah: De, i mine øyne, to verste partiene har nå makten! :dåne: Tipper jeg skal diskutere eggdonasjon i lunsjen igjen. :har KrF-kollega:


#11

Kirsebær sa for siden:

Kaldt. Ikke så mye ute, men her inne i leiligheten. :brrr:

Og den nye kjolen jeg har spart for å bruke en dag det passer (som var i dag), viser seg å være så uanstendig utringet/dypt skåret at jeg ikke ser at den kan brukes noe annet sted enn rett før sex. :sjokk:
Den er ihvertfall IKKE aktuell å bruke på jobb.

Den var ikke sånn i prøverommet. :trasser:


#12

Blondie sa for siden:

Spørs vel på jobben? :hehey:
Du kan ikke bruke singlet eller noe under?


#13

Kirsebær sa for siden:

:gruble:

Må teste ut når jeg kommer hjem igjen.


#14

Anne sa for siden:

Snø.


#15

Myria sa for siden:

At det er kaldt. Jeg hadde virkelig ikke lyst til å forlate den varme gode dyna mi i morges. :neiognei:


#16

Millen sa for siden:

At jeg er på etterskudd med piller og har vondt.


#17

My sa for siden:

Hodepine


#18

Syrinx sa for siden:

Ta den på og se hva dagen fører med seg. :nemlig:


#19

Chablis sa for siden:

18 minus irriterer meg, altfor kaldt.


#20

millact sa for siden:

En kollega som ødelegger hele arbeidsmiljøet og får lov å holde på.


#21

Millen sa for siden:

Kjeder meg og jeg er lei av å se TV, surfe på tlf og jeg orker ikke lese. Jeg MÅ ligge på sofaen så det er endel aktiviteter som utgår.
Forslag?


#22

Høst sa for siden:

Lydbok?


#23

Høst sa for siden:

Jeg hoster. Hoster, hoster og hoster. Hva ER dette her - jeg blir altså ikke ferdig med det, selv om jeg ellers føler meg grei nok. Men jeg er møkksliten av å hoste!!!!


#24

veobra sa for siden:

Lydbok, hvis du ikke smitter så invitere en nabo på kaffe.


#25

Millen sa for siden:

Ikke smittsom, nyoperert.
Tenkte å invitere på kaffe/ te til uka. Skal være hjemme 3 uker....og bare ta det med ro.


#26

veobra sa for siden:

Gjør det! Alle forstår at nyopererte ikke kan fikse til noe, men trenger litt selskap. :klemme:


#27

star sa for siden:

Hekling, strikking, tegning, fargelegging, suduko, wordfeud, kabal?
Håper du kommer deg fort. :klemme:


#28

Billa sa for siden:

Foreldrene som er så opptatt av å finne riktige varer på Rema, at de ikke ser 3-åringen som lener seg ut av handlevogna og holder seg fast i en hylle. Vogna skled sakte men sikkert av gårde under føttene hans og ungen var på vei rett i flisene.


#29

star sa for siden:

Hadde tenkt å gruffe over blomsterbutikk som sender melding 15.30 og lurer på om jeg er hjemme for de har en blomst å levere. Den hørte jeg jo ikke fordi jeg drev på på kjøkkenet, men svarte ja en time senere og tenkte at det var jo for sent for i dag. Men nå kom de akkurat på døra.


#30

Floksa sa for siden:

At alle mennene i livet mitt er med i stor felles konsert. Vi har øvd og øvd.
Og nå er det premiere. Og jeg er på jobb :sukk:


#31

Anne C sa for siden:

Fotballaget til minsten gjorde det så bra på cupen i dag at vi må på cup i morgen også. Fint for unge, kjipt for meg som ikke synes fotball er noe gøy. Men vi behøver i alle fall ikke å møte opp 8.00 som i dag.


#32

millact sa for siden:

Hvordan endte det?


#33

GinaK sa for siden:

Skjønner deg. Det er drit kjedelig å være hjemme. Og særlig å ikke kunne gjøre noe. Har vært hjemme i to uker nå (brukket ankel) og blir litt sprø altså. Blir så urolig av dette. Har sett en serie, strikket og lest litt i bok men får ikke noe ro.
Gjør litt jobbeting, jeg da. Hysj. Sender mail, oppdaterer FBsiden vår, puncher inn i excel og lager grafer. Det er ihvertfall litt morsomt. Har en hel drøss som skal inn der og analyseres etter nytt år så det blir litt småpludring.

God bedring.


#34

Billa sa for siden:

Med at jeg rakk frem og bestemt ga beskjed til barnet om at jeg trodde det var lurest å sitte nede i vognen fremfor å stå oppreist.

Jeg blir så irritert over voksne som ikke tenker konsekvenser av det de gjør og tillater barna å gjøre - uavhengig av protester og trass. Seriøst, det kunne gått skikkelig galt!

Jeg synes også at det å forsøke å oppdra eller lære en 1,5-åring at "nei er nei", FORAN smågodthylla, er en skikkelig dårlig idé. Særlig med full butikk, sutrete barn og en storebror som nesten akkurat har drevet ekstremsport i avdelingen for hermetikk.


#35

kamp sa for siden:

Jeg er innlagt på lukket Psyk avdeling. Får et svært angst anfall hvor personalet bare sier vi snakkes om 1/2 time.

For å si det sånn.. jeg er ikke enig i behandlingen jeg får her.


#36

trøtt sa for siden:

Jeg har to unger som ser det som sin plikt å oppdra 10-åringen. Den ene av de burde virkelig vurdere sin egen oppførsel først. :fashion:

Og nå begynte jeg å le, gaah ble til fashion. :lol:


#37

Billa sa for siden:

Elever på internat som stjeler medelevers mat, bestikk, kjøkkenutstyr, klær, rideutstyr osv osv.

Jeg føler vi må erstatte hele tiden, og etter en full stock up i høst, mangler Storesøster nå nok en gang alle gafler og middagstallerkener. I tillegg til vaskemiddel og utstyr til hesten sin. Alle elevene må dessuten ha kjøleskap på rommet, for å være sikre på at ikke mat forsvinner. Og sitte foran vaskemaskinen og trommelen for å sikre at ingen tar tøyet.

Beklager, men dette er gjennomgående, og jeg lurer virkelig på hvilke verdier og lærdom knyttet til mitt og ditt og egne økonomiske rammer slike barn har. Du kan jo ikke bare TA andres, selv om du har lyst på og lommepengen hjemmefra ikke strekker til....


#38

Blondie sa for siden:

I alle dager, Billa! :sjokk: Stjeles eiendeler på internatet? Må innrømme at det aldri har falt meg inn at det kan være en problemstilling. Skjønner veldig godt at det er frustrerende!


#39

Millen sa for siden:

Billa, hva sier ledelsen? Håper dere rapporterer inn alt som blir borte?


#40

Billa sa for siden:

Det stjeles over en lav sko. Altså, studentrommene er jo låst av beboer (må være det, hvis ikke forsvinner det ting derfra også...), men ellers på huset (fellesarealene) er det helt vilt. Ingenting er hellig, og jeg er så LEI :sukk: Storesøster hadde mer enn gjerne både lånt bort ting og gitt bort mat, hvis der var det om å gjøre - men å bare ta en frossenpizza, en kjele eller en bag, liksom. Det er bare så utrolig dårlig gjort - det er jo ikke sånn at lommepenger til dagligvarer flyter over hos Storesøster heller.

Styrer vet om det, og oppfordringen er bare å være over egne ting som en hauk.


#41

Millen sa for siden:

Det er jo altfor dårlig av styrer mener jeg... her må de jo gå inn med tiltak- kameraovervåking ( informere om det i forkant og se om det vil minske tyveriet). Tipper det er noen få elever som gjør det og ikke alle.


#42

Blånn sa for siden:

Kameraoveevåkning er ikke helt enkelt å få til. Her må det søkes tillatelse fra datatilsynet. Men at det må fjøres noe er jeg enig i. Det er ikke holdbart at det stjeles.


#43

My sa for siden:

Her fikk vi nettopp beskjed om at det har blitt stjålet en del fra skapene på ungdomsskolen, spesielt Svea-jakker har forsvunnet. Her har det blitt politianmeldt. Rett og slett.


#44

Anne C sa for siden:

Det er alt for kaldt!


#45

Stompa sa for siden:

Snøen laver ned! Ikke før har jeg måket, så må jeg måke igjen. Og hver gang jeg skal ut med bilen, må jeg beregne 15 minutter ekstra til kosting, skraping og at vifta skal få rutene isfrie på innsida. :gaah:


#46

Billa sa for siden:

Ja, å anmelde er jo helt sikkert det riktigste å gjøre. Men så er det noe med ressursbruken i alle ledd når det som forsvinner er IKEA-poser og vaskepulver, eller en ildfast form...

Jeg vet ikke helt hvordan hun skal løse dette, utover å sitte på vaskerommet mens maskinene går, vaske opp for hånd umiddelbart og merke alle egne ting på en måte som ikke kan klippes bort eller fjernes på annet vis. Dyre klær er no go uansett, stalltøy trenger heldigvis ikke være fancy.


#47

Snippa sa for siden:

Hos oss er det i barnehagen ting stjeles. Dresser, støvler, utesko, innesko, ulltøy, votter, skjerf og luer. Til nå i år har vi vært "heldige" og bare fått stjålet 2 skjerf, 3 par votter og et par goretex sko. Snakka med en far her ved henting forrige uke. Forrige sesong hadde dressen og skoene til sønnen deres forsvunnet første uka med kaldt vær på høsten. Da våren og varmen kom, hang plutselig en dag dressen der igjen.
Jeg er nå litt i tvil om hva jeg skal gjøre med votter. På den ene siden må jo 4-åringen ha varme votter. På den andre siden er det superkjipt at med en gang vi har nye votter, forsvinner de (vi navner både med navnet i sprittusj skrevet over hele yttersida og med lapper inni).


#48

Anne C sa for siden:

Hva er det som skjer med all stjeling? Det er mye av det på skolen vår også.


#49

Millen sa for siden:

Da er du frekk altså. Ref det med dressen.


#50

star sa for siden:

Stjeling av sko er visstnok vanlig i svømmehallen her. Minsten sine forsvant etter en ukes bruk før jul.

Irriterer meg ellers over død bil. Skjønner ikke helt hvorfor egentlig.


#51

Millen sa for siden:

Vi er heldige skjønner jeg, ingenting av ungene ting har noensinne blitt stjålet.


#52

Billa sa for siden:

Dette er nesten verre. I en barnehage er er det jo VOKSNE som stjeler på vegne av egne barn. At ungdom ikke har moralske grenser er kanskje litt mer forståelig, selv om begge deler er betenkelig. Ungene må jo etterhvert synes det er rart også?


#53

Snippa sa for siden:

Ja, ungene snakker masse om at alt blir borte i barnehagen. Det som er ekstra dumt, er jo at de på en måte lærer at når noe blir borte, så kjøper man bare nytt...


#54

Blondie sa for siden:

Herlighet. :what: Skjønner at vi lever i en beskyttet verden, det har aldri slått meg at utstyr kan bli stjålet av andre barn og foreldre.


#55

My sa for siden:

Vi har også heldigvis vært forskånet hittil. Jenta mi har lås på skapet sitt og har både jakker og andre ting i behold.


#56

Billa sa for siden:

Enig. Og når det mistes eller glemmes er jeg betydelig strengere i forhold til å erstatte. Men, når ting forsvinner fordi andre er langfingret, synes jeg det er vanskeligere å tenke at det er lærdom i å fryse på hendene eller spise suppe med gaffel - på slutten av året i fjor hadde hun faktisk bare 2 suppeboller igjen å bruke. Til alt. :rolleyes:


#57

millact sa for siden:

Ikke vi heller. Kun forsvunnet småting, men sikkert mistet.


#58

-ea- sa for siden:

Er det kun én person ansatt på den skolen, Billa? Vet lærerne om det? Har de et styre? Det høres helt hårreisende ut, og jeg blir fullstendig desillusjonert med tanke på framtida for dagens barn og ungdom.


#59

Bergensis sa for siden:

Holkeføre. :sur:

Tørt og bart til januar, så no skal vel det betalast med vekselvis sørpe og holkeføre til mars månad.


#60

Billa sa for siden:

Nei, dette er internatet hvor elevene/studentene bor i tilknytning til videregående (offentlig). Jeg tror det er vanskelig å gjøre noe helt konkret, utover at alle har eget kjøleskap og all mat og alt kjøkkenutstyr på rommene sine. Og slutter å bruke oppvaskmaskin og vaskemaskin uten at man er der selv for å passe på. Slike tjenester og fellesarealer er jo basert på tillit, og dessverre er rett og slett ikke alle denne tilliten verdig.


#61

Floksa sa for siden:

Jeg drog så hardt i en kalv som satt fast i fødselskanalen i går at jeg har blåmerker på begge sider av håndflaten og er bortimot lam i høyre skulder.
Kua var kjøpt drektig og faren til kalven var kjent for å gi store kalver. Dobbelt irriterende.


#62

Billa sa for siden:

Forkjølelsessår både på over- og underleppe har kommet over natta. Helt duckface :sukk:


#63

star sa for siden:

Info fra skolen på lapp i sekken. Hjelper meg fint lite når guttungen befinner seg hos x og jeg ikke aner om det er noe som haster eller ei.
Og nei, x informerer ikke. Vil tro han ikke vet at det er lapp i sekken engang. Og nei, jeg minner han ikke på det. Jeg øver på å ikke ta ansvar for hans ansvar.


#64

millact sa for siden:

Kan du ikke bare ringe sønnen din og be ham sjekke sekken når han kommer hjem?


#65

star sa for siden:

Sendte melding på mobilskole og fikk svar ganske kjapt. Poenget er at jeg har sagt vi må ha info begge plasser. Arket kan jo ha blitt sett av x og tatt ut av sekken, han har registrert det og ikke sagt noe til meg.


#66

Blondie sa for siden:

Gutta dine er så store at de bør kunne ta litt ansvar for dette selv, vel? Min 08-modell må hvertfall gjøre det.


#67

star sa for siden:

Det angår jo ikke minsten siden han ikke skal være med. Dessuten er han svært lite villig til å innrømme han har noe i sekken enda vi vet han har. Det jobbes det med. Han skyr alt som må leses som pesten.
Og som sagt, kan være han har gitt arket til x og da tatt for gitt at faren informerer meg. Men det er det lite sannsynlig at x gjør.
Og siden de fikk arket i forrige uke og de ikke skal til meg før i neste uke så kunne det fort blitt for sent for min del.


#68

Millen sa for siden:

Regjeringen.
Kjipe svar på blodprøver..


#69

star sa for siden:

:klemme: Millen.


#70

My sa for siden:

Vond og trist beskjed om at ei jeg kjenner har mistet mannen sin, en ungdom har mistet faren sin. Brått, uventet og (som alltid, når sånt skjer) meningsløst. :trist:


#71

Floksa sa for siden:

Dumme, dumme armen som ikke blir bra.


#72

Anne C sa for siden:

Gruffer over jobbgreier.


#73

P.K. sa for siden:

Byråkratgjeringen og mørkets fyrste. Seriøst - hvor er vi på vei?


#74

Millen sa for siden:

Utakknemlige drittunger som bare vil ha og ha og ikke gjøre en dritt for det selv. Når vi må ordne og fikse for nevnte utakknemlig unge.


#75

Myria sa for siden:

Ødelagt garasjeport. :mumle: Takk og lov for gode naboer som kom til unnsetning og holdt den oppe slik at jeg fikk ut bilen.


#76

Stompa sa for siden:

Gruffer over vinden som har dukket opp igjen og gjør at minus 6-7 grader ble helt ulidelig kaldt. :mumle:

Gruffer også litt over at jeg må kjøre til nabobyen (5 mil hver vei på dårlige veier) to ganger denne helga. Det er høyst frivillig egentlig, men akkurat nå angrer jeg på at jeg tok på meg sekretariatet på brytestevnet til naboklubben. :nemlig:


#77

Musemus sa for siden:

PostNord. Som kutta chatten angående en ødelagt pakke fordi hun tydeligvis ble sur. Gjør man sånn altså? Under kundeservice?


#78

Serena sa for siden:

Gruffer over snikende forkjølelse som jeg ikke har tid til:rolleyes:


#79

Millen sa for siden:

Formen som er god/ dårlig annenhver dag. Idag er en typisk dårlig dag.


#80

Elisabet sa for siden:

Skikkelig drittdag på jobb. Bare surr og rør.


#81

GinaK sa for siden:

Gruffer over dumme meg som klarte å gli på glatta og kjeder jo ræva av meg nå på 3.uka.
Og så fikk jeg grini meg til å få av gipsen på tirsdag. Har fått sånn gåsak - walker ortose - men jeg vet ikke helt om det var så lurt. Ville egentlig ha skinne men det fikk jeg ihvertfall ikke. Det er alt for spinkelt og særlig ute på dette føret..
Måtte snakke med en overlege og han var veldig i tvil om å ta av gipsen så tidlig men jeg var nok svært overbevisende.
Eldstemann sier at jeg er på god vei til å bli Ironman. haha.

Jeg sov helt ræva av å ha på gips og nå sover jeg jo like dårlig for nå er det INGEN støtte og jeg er nok livredd for at det skal gjøre vondt i den så jeg våkner ørtogfjørti ganger. Har hatt hodepine siden så jeg spenner meg nok hele tiden. Men sånn er det når man skal ha vilja si. :cool:
Går fremover da og jeg kan tråkke ned litt. Men kjenner det jo på kvelden og natta. Det går jo fremover.


#82

Lavender sa for siden:

I lands grump.
Vi kjøpte sommerens flybilletter i fjor høst. Sist uke sendte SAS mail uten innledning eller forklaring på hvorfor vårt direktefly hjem er kansellert, og at vi har nye billetter med mellomlanding neste dag, uten prisreduksjon for å ha byttet oss til en mye rimeligere hjemreise. Jeg kansellerte.

Endret reisemål, sparte 5000,-, fine flytider. Men i dag kom mail, riktignok med beklagelse, retur med ankomst Gardermoen midnatt. :mad:.

Gina,
Jeg kjøpte myk elastisk støtte på apotek til bruk om natten. Og gikk en vinter i joggesko halvt åpen med ortosen oppi. God bedring.


#83

Hjertensfryd sa for siden:

Dritlei av elveblest som ikkje gjer seg. Vondt er det og. Generelt lei av å vera sjuk.


#84

Syrinx sa for siden:

Vondt. Jeg har vondt i hele kroppen, hele tiden. Føler meg som en middels kvikk 80-åring.


#85

Myria sa for siden:

Folk som oser tøymyknerlukt. :gal:


#86

-ea- sa for siden:

Folk som har tilgang til felles epost og videresender fjorten dager gamle eposter uten å se pilsymbolet som indikerer at disse er videresendt eller sjekker sendt-mappa som ville vist det. Jaja, godt de hadde tenkt å rydde da.


#87

Pelen sa for siden:

Jeg skjønner frustrasjonen.

Tips: Bruk kategorier og ha navnene på de som har tilgang til fellesmailen som kategorier og marker med kategori så snart noen har tatt casen. I Outlook, klikk på Visning og Vis som diskusjoner så at man lett ser at noen har svart.


#88

Mamari sa for siden:

Enig - grusomt!


#89

Fintdethei! sa for siden:

Flyvertinner som har tømt en halv flaske med parfyme over seg.


#90

Anne C sa for siden:

Hater snø og kø. I den rekkefølgen.


#91

Floksa sa for siden:

Høyrearmen. Som fortsatt er tilnærmet ubrukelig.


#92

Billa sa for siden:

Folk. Som i sin iver etter å dele ting med andre, ikke gjør en vurdering av mottakers sårbarhet når man sprer videre en versjon av sannheten som ikke har med seg hele bildet. Det hjelper faktisk INGEN.


#93

Lavender sa for siden:

To 5. klasse FAU som jeg har 17. Mai ansvaret med. Virker som om de kun ser frem til heder, ære og champagne. Men dette er faktisk jobb, som det må settes av tid til. Og ikke minst, svare på mail.


#94

Millen sa for siden:

Kroppen som ikke blir bedre...


#95

Fersken sa for siden:

Hallux Valgus. Plutselig har den bestemt seg for å gjøre vondt også. Har hatt det i årevis uten plager (annet enn at jeg må ha litt breiere sko), men nå verker det som besatt bare jeg ser litt hardt på den. :mumle:


#96

Neket sa for siden:

Au Fersken, sånn har jeg også. Min har oppført seg pent i det siste, men hver gang jeg sjanser på fine sko med høye heler angrer jeg i ukesvis etterpå. Kjipe greier.

Har du vurdert operasjon? Jeg har slått det fra meg siden det ikke er noen garantier, og jeg har ikke tid til å humpe rundt på krykker i ukesvis, men jeg kjenner flere som har fått gode resultater (og noen som det ikke hjalp for i det hele tatt).


#97

Fersken sa for siden:

Jeg har ikke nevnt den for legen en gang siden jeg ikke har vært plaget. Men må nok ta en tur til legen og høre hva som kan gjøres.


#98

Myria sa for siden:

Når alt man strikket hele kvelden, og var så fornøyd med, viser seg å være feil og må rekkes opp. :mumle:


#99

Pappalille sa for siden:

Astma som nekter å være grei. Bah.


#100

Nera sa for siden:

Eksemet til sønnen som har galoppert i det siste, selvsagt ETTER oppfølgingstime hos barnelege. Heldigvis fikk vi hastetime i går, men da tror jeg det verste allerede var i ferd med å snu. Men vi fikk nye, sterkere steroider og resept på annen kløestillende, så forhåpentligvis vil det hjelpe litt.

Hovedgruffet mitt er at det er MYE mer utfordrende å flytte fra en enebolig til en annen med to barn, enn det i sin tid var å flytte fra rekkehus til enebolig med toåring. Ungene. Har. Så. Mange. Ting. :gaah:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.