Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fant en larve (ikke bille) i ny melpose

#1

Polyanna sa for siden:

Hentet en ny, uåpnet melpose i boden nå, og sølte litt mel på benken. Så så jeg det jeg først trodde var en liten bit stekt kjøttdeig, til den begynte å røre på seg. :skremt: Altså en larve på mellom en halv og en cm, brungrå.

Kastet pakken og hentet ny, fra en sånn plastpakket 4-pk, og siktet det nøye før jeg brukte det. Ingen nye funn.

Den så ikke ut som ting jeg finner når jeg googler, der er det biller eller små, hvite larver.

Matboden vår er jo utstyrt for apokalypsen, så vi har en del div typer mel der. Jeg tenkte å fryse det, bør jeg sanerer boden ellers også? :skremt: (stor og fylt med alt mulig). Og hva ER det?!?


#2

Teofelia sa for siden:

Aner ikke, men :skremt:
Sympati!


#3

Lille meg sa for siden:

Det er ikke en brun pelsbille-larve som tilfeldigvis lå på kjøkkenet og fikk mel over seg, da?


#4

Charlie sa for siden:

Iflg min kontakt i møllebransjen blir ikke noe mel malt så fint at ikke et egg kan få blitt med. Korn og mel er et biologisk materiale, og det kan følge med endel av naturen. Det kan også forekomme smitte i butikk, feks. Er det en stor flerpakk som nettopp er åpnet, kommer det kanskje hele veien fra mølla eller før. Har plastforpakningen vært åpen feks i kjeller kan det være hvasomhelst.

Det er vel ikke «farlig», tror jeg (?). Det er ekkelt, men også proteintilskudd :knegg: Matforskningens store greie er jo hvordan vi kan finne nye kilder til mat, og insekter og denslags er kjempeinteressant :jupp:

Hvis du ikke er overbevist... potensielt kan det være smitte i alle pakkene i den felles plastinnpakningen, men er det kun en larve i posen din, kan det være en ensom sjel. Du kan jo fryse det, om du føler deg bedre med det. Hadde skadedyr på felleskjøkken i studenttiden, så alt av mel og gryn hos oss blir pakket i plastpose eller lagt på glass/boks en og en pose ved innkjøp. Men kjøper ikke flerpakk mel, hadde kanskje gjort det som deg, i så fall, bare satt det i boden.


#5

Erica sa for siden:

Jeg stresser ikke med slikt jeg. Kaster den posen det kom fra, kikker kjapt over om dette er et utbredt problem i skuffen den lå (har enda ikke skjedd). Thats it. Farlig er det vel neppe, bare litt ekkelt.


#6

Anda sa for siden:

Yuack. :grøsser:

Ring en avis! Pek! Se sjokkert ut også!

(Har altså ikke peiling. Da jeg spiste proteiner jeg fant i müsli-pakken på hytta for noen år siden, endte vi med å kaste alt som ikke var pakket lufttett, samt støvsuge og vaske alle skuffer og skap.)


#7

Inagh sa for siden:

Det er nok larven av en melmøll som har sneket seg med melet ditt. Helt ufarlig, men like fullt dødsekkelt.

For å si det slik, aldri har vi hatt reinere kjøkken enn den gangen i 2015, da mannen åpna skuffen hvor vi oppbevarer mel og fant en hel liten koloni med slike melormer. Vi heiv ut alt av åpna poser med tørrvarer, (jepp, hysterik, men lell, da! :skremt: )støvsugde veldig grundig og skura hele kjøkkenet til slutt. Det viste seg at Møllerens hadde hatt store problemer med en ladning mel rundt denne tiden, vi var ikke de enste som var blitt invadert, for å si det slik.



#9

Polyanna sa for siden:

Omg. :skremt:

Men den lignet ikke, den larven var mye mørkere.


#10

C3PO sa for siden:

Når jeg finner uting ved en produkt, kontakter jeg produsenten. Greit å si fra, synes jeg, slik at det ikke skjer igjen. Det hender at man må sende produkten i retur. Det hender også at man får erstatningsvare.


#11

nokon sa for siden:

Vi har hatt problemer med larver frå majorstubiller i tørrvarer. Dei flyg, så det er ikkje så mykje å gjere for å unngå dei, anna enn å fjerne tilholdssted og fryse ned ting dei har slått seg ned i.


#12

Lille meg sa for siden:

"Majorstuebille" = brun pelsbille

Omtrent alle i Oslo har disse billene i større eller mindre grad. Jeg så at en artikkel påstod at hvis du ikke har billen, så er det fordi du ikke har lett godt nok. :p De spiser støv og kunne således vært et godt bidrag i mitt hjem. Dessverre spiser de også ull, silke og pels.

Men den larven du fant havnet kanskje i søpla, Polyanna, slik at vi ikke kan artsbestemme den? :blafre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.