Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste vårruller

#1

IzziCreo sa for siden:

Ja, jeg vil gjerne vite hva du fyller dine beste vårruller med :hjerter: Etter vi har fått oss airfryer, så blir det langt mer vårruller her i huset enn tidligere. De blir jo utrolig gode og sprø - uten å friteres i fett. Til nå har vi kun brukt vårrullene fra Mat På Bordet. Veldig gode, men variasjon trengs.

Så hva fyller du de med? :blafre:


#2

Floksa sa for siden:

Jeg fyller de med det jeg har for hånden. Finkuttede grønnsaker (her funker vel alt som kan varmebehandles, kål, gulrot, squash, køl, paprika etc) og kjøttdeig. Vi spiser ikke kylling så bruker enten fra storfe eller svin. Det funker veldig greit.


#3

Isolde sa for siden:

Bruker ikke kål stort sett. Nudler og grønnsaker. Kjøttdeig og krydderblanding med østersaus og buljong full av smak og MSG kjøpt på asiatisk butikk.

Bruker dette som grunn oppskrift men driver å endrer litt hele tiden. Bruker skjeldent kylling.

600 g kyllingkjøttdeig
300 g gulrot
200 g kål (hodekål)
1 pk glassnudler (80g)
100 g bønnespirer
1 egg
1 pk vårrull papir (40 stk)
olje til frityrsteking

Krydder blanding
4 ss østerssaus
5 ts Thai buljongpulver (ca. 20g)
1/2 ts sukker
1/2 ts malt pepper


#4

Karamell sa for siden:

Jeg har en oppskrift fra en kollega fra kina.

Det var glassnudler, kyllingkjøttdeig, gulrot, purre og erter.


#5

Señora sa for siden:

kål, gulrot, glassnudler, kjøttdeig, løk, sopp, tacokrydder ;-) evt. andre grønnsaker. Bland alt sammen i en gryte og smak til med favorittkrydderet deres.

Kan bruke hvilke krydder som helst.


#6

Karamell sa for siden:

For meg hører oystersaus med.


#7

Myria sa for siden:

Jeg bruker kylling, glassnudler, vårløk, hvitløk, ingefær, kinakål eller kål, gulrot, paprika, squash, chili, frisk koriander, salt, pepper og litt søt chilisaus.


#8

frukt sa for siden:

Tørkede reker er godt i vårruller.



#10

Nima sa for siden:

Samme som Isolde ser jeg :)

Svinekjøttdeig kan brukes også


#11

IzziCreo sa for siden:

Takk for supre tips :blomster:


#12

Karamell sa for siden:

Jeg lurer på om NRK mat leser her. :skeptisk: Jeg så nettopp vårrullene til Lise Finckenhagen lagt ut på Instagram (nrkmat).


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg liker aller best ruller som ikke er friyrstekt, men da får du jo ikke brukt den nye dingsen din. :humre:

Det jeg har inni da er crispisalat, glassnudler, reker, gulrotstaver, også varierer jeg med koriander, mynte og thai-basilikum.


#14

GinaK sa for siden:

Er sånn Air fryer fin altså? Jeg hater egentlig sånne dingser men googlet det nå og det ser veldig fristende ut med alt det deilige man kan bruke den til.

De gangene jeg har laget vårruller så har jeg bare ringlet litt olje over og stekt de i ovn. Tør ikke å bruke olje i gryte. Men de ble veldig gode, husker ikke hvor crispy de var da... sikkert ikke så veldig.
Dere andre, steker dere vårruller i olje eller bruker dere stekovnen? :cool:


#15

Karamell sa for siden:

Steker i olje i kasserolle, men lager det uhyre sjelden da.


#16

Nessie sa for siden:

Vurderer Air fryer her også, mest fordi det tydeligvis funker på glutenfrie vårruller, der det kun brukes rispapir. Da går det ikke så bra med frityr. Men når jeg lager vanlige vårruller bruker jeg og stekeovn.


#17

Myria sa for siden:

Jeg frityrsteker, jeg synes de blir best da.


#18

Bloppy sa for siden:

Men det er jo akkurat det som er poenget med en air-fryer. Den friterer med luft og ikke olje. Vi fikk en til jul, og har bare testet et par ganger med pommes. Ble fantastisk sprø og gode uten en dråpe olje.


#19

Tallulah sa for siden:

Jeg skjønner hva en airfryer gjør, men jeg liker dem best ferske. Altså ikke sprøstekt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.