Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har hummerkraft ...

#1

Karamell sa for siden:

... og hummerskall i fryseren.

Jeg har fløte, creme fraiche, dill, gulrøtter, løk, hvitløk og purre. + litt steinbitfilet og litt hummerklørinnmat.

Kan dette bli en bra suppe? Og hvordan går jeg frem. Tenkte å frese/koke skallet for å lage enda mer smak?


#2

Maz sa for siden:

Her er det en oppskrift (litt ned på siden)


#3

Karamell sa for siden:

Ja, hvitvin skulle jeg vel hatt. :gruble:
Hummerkraften er fra kokevannet vi kokte hummerene i forrige helg. Den har masse dill i seg og er ganske salt.

Jeg tenkte å frese skallet sammen med litt tomatpuré, jeg tror vi har det...


#4

scilla sa for siden:

Høres ut som det kan bli en supergod suppe:jupp: - vil bare si at det er godt med en (litt stor) skvett med Cognac oppi der også, hvis du har.


#5

daffy sa for siden:

Cognac eller calvados går nok veldig bra, ja. Hovedmisjonen til hvitvinen er å bidra med syre for å balansere alt fettet i fløte/ creme fraishen. Så du kan erstatte vinen med cognac/ calvados/ hetvin/ sitron/ eller kanskje tilogmed med edikk i verste fall. Med de råvarene du lister opp blir nok suppen fantastisk god uansett. Lykke til!


#6

Karamell sa for siden:

Jeg har cognac, tror jeg. :stolt: Sitron også.


#7

apan sa for siden:

Beklager at jeg ikke kan hjelpe, stikker bare innom for å si at jeg blir så nervøs når jeg ser denne tråden på "nye innlegg", hver gang synes jeg det står "Jeg har hummerkreft". Det ser utrolig skummelt ut.

:blafre:



#9

Karamell sa for siden:

Glemte å ha oppi syre da. Hadde tenkt sitron eller Cocnac. Ja, ja.

Lurer på om jeg kan bruke resten av suppen til noe i morgen? Massevis igjen. Laget mye ja.

Serverte med nylaget grissini! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.