Tallulah sa for siden:
Om jeg skal lage tabbouleh, for eksempel. Hva kan jeg brukte i stedet for bulgur og som er glutenritt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Tallulah sa for siden:
Om jeg skal lage tabbouleh, for eksempel. Hva kan jeg brukte i stedet for bulgur og som er glutenritt?
Addison sa for siden:
Quinoa?
Tallulah sa for siden:
Ja, det kan jeg jo. Men det smaker og ser veldig annerledes ut. Hadde håpet å finnet et gryn som liknet mer.
frukt sa for siden:
Bokhvete? Det smaker jo nokså nøtteaktig da.
Myria sa for siden:
Jeg hadde også tenkt å foreslå bokhvete. :jupp: Ser også at noen bruker hirse (men da må man passe på å ikke bruke for mye vann slik at det blir grøt).
ElinM sa for siden:
Vi bruker av og til hirse når jeg ellers ville ha valgt couscous, men det får en litt mer grøtete konsistens. Smaker godt, litt nøtteaktig. Det finnes også såkalt glutenfri couscous, prøvd det en gang. Den var laget av mais og minnet meg egentlig bare om polenta (som er vanlig tilbehør i Norditalia, og som vi også spiser av og til).
apan sa for siden:
Jeg har ikke funnet noen god erstatning. Den glutenfrie couscousen likte ikke jenta vår.
Tallulah sa for siden:
Takk for tips, bokhvete skal jeg smake. Jeg trenger altså en erststning for bulgur, ikke couscous.
m^2 sa for siden:
Jeg bruker quinoa, men jeg erstatter jo både bulgur og couscous med det da...
Ellers bruker jeg ofte "blomkålris", altså finraspet blomkål - nuket i mikro i 8-10 minutter med en god klatt smør på, som erstatning for mer stivelsesholdig/glutenholdig tilbehør. Kunne det funket?
bokhvete har jeg overhodet ikke blitt venner med
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.