Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Næringsinnhold i kraft?

#1

Floksa sa for siden:

Jeg koker kraft på gamlemåten og er veldig glad i kraft. Både som base men også med litt tomatpuré og drikke bar.
Men jeg prøver å finne kaloriinnhold?
Detvhar vist seg å være vanskelig. Det vil selvsagt variere med mengden fett. Men ca tall bør vel finnes?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Hvis du koker kraft på grønnsaker og kjøtt/bein som ikke stivner er det 40 - 50 kcal pr. 2,5 dl. Hvis kraften stivner er det mer kollagen i og høyere kaloriinnhold, ca dobbelt så mye. Ikke noe å bekymre seg for, så lenge du holder saltnivået nede.
Jeg forutsetter at dette er skummet kraft.


#3

Floksa sa for siden:

Det er ikke skummet kraft og den koker i 2-3 dager. Den er stiv som gelé når den er kald. Og den er uten grønnsaker.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Du bør skumme den, den blir bedre da og det ekle hvite vil du ikke ha.


#5

Floksa sa for siden:

:knegg:
Jo det vil jeg. Men den koker aldri så den skummer faktisk ikke.


#6

Daisy sa for siden:

Vanskelig med kaloriene, men akk så bra for kroppen din at du får i deg kraft som du lager på denne måten!!


#7

Floksa sa for siden:

Ja det er virkelig helsekost. Bruker som base i gryter og supper.
Blir både utrolig godt og sunt.


#8

Daisy sa for siden:

Ja helt nydelig på alle måter. Gjør det samme selv.


#9

Taien sa for siden:

Helt på siden av det du spør om, men kan jeg spør om hva du har oppi og hvordan du koker det, når du koker det så lenge? ønsker å lage god kraftbase selv


#10

Floksa sa for siden:

Jeg fyller gryta med margbein fra grasfôra storfe. Så heller jeg på noen dl edikk (bruker ei 12l gryte) og fyller opp med kald vann. Det får stå over natta før jeg setter gryta i stekovnen (med eddikvannet) på 85-90 grader. Der står den å syder MED lokk i ca to dager. Kan koke samme beina to ganger. Da er de så porøse at de kan klemmes i stykker.


#11

Polyanna sa for siden:

Hva er det som er sunt med det? (Oppriktig nysgjerrig)

Vil ellers tro at kaloriene fra fett vil være ca like mye som det fettet som var på beina, når du koker det sånn. Da blir kaloriinnholdet (for det er det du spør om, ikke næringsinnhold, sant?), være antall gram fett ganger 10, er det vel.


#12

Floksa sa for siden:

Kollagen. www.ullevalkiropraktor.no/kjottkraft/

www.kraftmamma.no/lag-kjottkraft/

www.dn.no/d2/mat/oppskrifter/matproduksjon/buljong/kjottkaffen/1-1-5316638
paleo.no/hvordan-koke-kraft/

Kaloriinnhold ja.


#13

Tallulah sa for siden:

Fra DN. På løkka et det en egen kraftcafe, forresten. De påstår massive helsegevinster.

Ellers applauderer jeg å bruke hele dyret, og om helseeffektene ikke akkurat er magiske, er jo skikkelig hjemmelaget kraft veldig godt.


#14

Pøblis sa for siden:

Jeg synes også det er veldig bra å utnytte hele dyret, og om ikke kraft er noe supermiddel, så er det veldig godt, og utgangspunktet for veldig mye god mat. Pho og ramen er feks ingenting uten en god, lankokt kraft.


#15

Floksa sa for siden:

Kollagen er ikke tull altså. Men vanlig kraft inneholder vel knapt kollagen. Boljong liksom :knegg:
Det er jo ikke magi, men sund og god mat som har positive effekter på kroppen. Fordi den inneholder næringsstoffer vi trenger og som ikke finnes så mange andre steder.


#16

Candy Darling sa for siden:

Hm. Jeg finner ikke en eneste medisinsk referanse på at å spise collagen er spesielt helsebringende på noe vis, fra en kilde jeg stoler på. Men kraft er jo godt, så klart.

Nå er jeg nysgjerrig, så jeg må søke litt ordentlig.


#17

Nextlife sa for siden:

Jeg tror den største helsebringende effekten er selve kraftkokingen, det er noe terapeutisk ved å gjøre den prosessen. :nemlig:


#18

Floksa sa for siden:

Tenkt mer på det som å spise fem om dagen av grønnsaker. Ikke som kreftmedisin :jupp:


#19

Candy Darling sa for siden:

Ja, som sagt, heia kraft for smakens del. Men jeg blir som en fuglehund som får stand når det påstås at noe er supermat, og alle som skriver om det er uvitenskapelige. :knegg: Og det er lite belegg for at det gjør noe annet enn å spise kjøttet og grønnsakene i seg selv, altså. Vi får i oss aminosyrene og produserer vår egen kollagen på den måten.


#20

Floksa sa for siden:

For all del.
Jeg lurte bare på kaloriinnholdet. For jeg synes det er utrolig godt.
Og at det er ren, sund mat kan vel neppe benektes.


#21

Floksa sa for siden:

Det lukter deilig kraft i hele huset i mange dager. Og i ovnen står gryta og tryller fram en vidunderlig smak.


#22

Nextlife sa for siden:

Ja. :hjerter:
Bruner du ikke beina før koking? Det gjør jeg, av ren gammel vane, men har mange ganger tenkt å prøve uten å brune først.


#23

Floksa sa for siden:

Nei jeg gjør ikke det. Men ser at mange gjør det. Tenkte å prøve, men da må jeg huske det :lol:


#24

Harriet Vane sa for siden:

Jeg koker kraft først og fremst fordi det er godt, dernest fordi man bør bruke hele dyret. Ingen annen grunn. Har vokst opp med hjemmelaget kraft på glade økologiske dyr og har god hud og blankt hår. Men det er null kausalitet involvert. :knegg:


#25

mkj sa for siden:

Det meste av "supermat" og "trendmat" er vel sunt, men at det slettes ikke er utrolig sunt og den eneste riktige løsningen.

Jeg koker alt for lite kraft, det blir liksom ikke til, så jeg er en som bruker buljong og fond.


#26

kamp sa for siden:

Jeg har Slow cooker og lager kraft i den. Genial sak!


#27

Daisy sa for siden:

Jeg undervurderer ikke nytten i en god kraftbasert suppe. I gamle dager spiste tjenestefolk dette, mens herskapet spiste kjøttet. Jeg tror det er noe i "har du vondt i magen, så gå til per i hagen, sett deg på en stein, og gnag så på et bein" hehe


#28

Tallulah sa for siden:

Nå døde gjerne arbeidsfolk ganske tidlig i gamle dager da, så jeg ville ikke tatt deres kosthold som noe sannhetsvitne for hva som er sunt eller ikke.


#29

Candy Darling sa for siden:

Jepp. Og har jeg vondt i magen, så foretrekker jeg omeprazol. :knegg:


#30

Daisy sa for siden:

Neida ikke noen sannhetsvitner fra min kant. Jeg bare filosoferte litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.