Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nikon 80D eller Canon 400D? (jada, igjen...)

#1

mehmet sa for siden:

Vårt "gamle" Canon 300D er ødelagt, så vi må kjøpe nytt speilreflekskamera. Vi har drøyd beslutningen lenge nå, for i og med at vi ikke har ekstra linser så kan vi jo prøve Nikon denne gangen... Valget står vel da mellom Canon 400D og Nikon 80D, såvidt jeg kan lese av utallige tester på nettet. Nå vi snart bestemme oss om vi skal få tatt bilder i jula. :rolleyes:

Ingen av oss er mer enn hobbyfotografer, men vi liker å ta (mange) bilder. Vi kommer nok til å kjøpe en zoomlinse også, når bare det første valget er gjort.

Er Nikon 80D verdt de 2000 kronene mer enn Canon 400D? Hvorfor?

Bør vi kjøpe kit? Det er flere ulike kit for begge disse kameraene på fotovideo.no, hvilket bør vi i såfall velge?


#2

Miss Norway sa for siden:

Jeg ville holdt meg til Canon jeg da, men jeg er mindre kyndig enn deg. Men det er noe praktisk med det... samme programvare, kabler, layout... Og så har de GODE produkter.


#3

mehmet sa for siden:

Veeel, jeg vil ikke akkurat kalle meg kyndig. :p
Om jeg kjøper et Nikon-kit så får jeg jo med nye kabler ++ ? Jeg har jo ikke akkurat vært misfornøyd med 300D, men nå holdt jeg på 400D i dag, og det har mye mindre grep. Men det var lett, og det er jo en fordel. De hadde ikke D80 på fotobutikken jeg var på, men jeg skal svippe innom Expert en dag i uka og teste grepet på det også.


#4

SmarteSmelt sa for siden:

Jeg tror ikke et Canon eos 400d legger begrensninger på en vanlig "hobbyfotograf". (I den grad det er mulig å definere noe sånt da...) Det er et godt kamerahus.

Så lenge ikke kamerahuset, men fotografen selv setter begrensninger på bildets kvalitet, så tror jeg ikke det er den helt store forskjellen for dere.
Dette er hva jeg tror, men så klart Nikon 80 konkurrerer jo mot 40d og ikke 400d fra Canon, så det er så klart et bedre kamera.

Mhp Kit så spørs det jo hvilke tilleggsobjektiv dere planlegger å kjøpe.
Har dere tenkt å kjøpe bedre zoomobjektiv, er det ikke nødvendig å kjøpe et Kit med et objektiv med stor brennvidde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.