Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Airfryer- er det noe man må ha?

#1

Nenne sa for siden:

Erfaringer?


#2

IzziCreo sa for siden:

Vi kjøpte Philips Airfryer XXL i slutten av oktober, og rett og slett digger den. Vi bruker den nesten hver dag til alt fra kjøttboller, kyllingbryst og til fries. Vi kjøpte den største da vi kan steke en del kylling i den. Den blir utrolig saftig og med crispy skinn. Den funker ikke like bra på hjemmelagde fries synes vi, men vi har ikke gitt opp helt ennå. Vi fortsetter å prøve for å finne en løsning. På dypfryste fries som f.eks. Opphøgde potteter er den fantastisk, og er faktisk også mye bedre enn fries funksjonen vi har på kombiovnen vår. Og et stort pluss for Keep Warm funksjonen, som ikke tørrer ut maten i det hele tatt. Står de i ovnen så tørker de (og annen mat) fort fort ut er vår erfaring. Den er også veldig rask. Raskere enn ovnene våre, så matlagingen går unna fortere.

Hvis jeg skal nevne et lite minus er at når vi steker f.eks. bryst med skinn så oser det endel, så den står under viften når vi bruker den. Og så er den ikke lydløs. Men overkommelig altså, spesielt når vi synes maten blir så god.


#3

Myria sa for siden:

Jeg er enig med Izzi i at den ikke fungerer optimalt på hjemmelagede pommes frites og siden det stort sett er bare tre ting vi friterer og som vi mener ikke blir like bra laget på andre måter (pommes frites, vårruller og løkringer, sistnevnte må vel være vanskelig om ikke umulig å lage hjemmelaget i en air fryer siden røren da bare vil renne av?) valgte vi å gå for en vanlig frityrgryte.


#4

Tallulah sa for siden:

Tja, om man spiser mye fritert mat i utgangspunktet er jo dette et ørlite sunnere alternativ. Om man ikke spiser fritert mat: nei. Dette er ikke noe man trenger.


#5

IzziCreo sa for siden:

Løkringer og vårruller blir helt fantastisk! Og det er ikke bare ørlite sunnere enn ren frityr altså, Tallulah, for det er jo faktisk ikke olje involvert. Og når vi steker f.eks. kyllingvinger eller kyllinglår, så samles alt fettet fra kjøttet i en beholder som vi heller i søppelet. Og kjøttet blir ikke tørt selv om fettet renner av, slik man kan oppleve i ovnen.


#6

Myria sa for siden:

Men nå snakker du vel om ferdiglagede løkringer fra frysedisken? Vi lager våre selv, altså løkringer dyppet i røre. Det kan vel ikke lages i air fryer?


#7

IzziCreo sa for siden:

Litt usikker. Hvis røren får satt seg så vil jeg ikke tro det er et problem? Vi venter på en grillinnsats og med den så vil det nok ikke være et problem. Men tenker bare høyt altså. Har ikke forsøkt akkurat det, men hjemmelagde byggets gikk fint.


#8

Tallulah sa for siden:

www.wired.com/story/air-fryers/

Det er en ganske morsom artikkel, verdt å lese. :knegg:


#9

IzziCreo sa for siden:

Jepp, skal lese den, men vi har dyre ovner og maten blir fortsatt mye bedre i airfryeren altså. Og man må jo ha plass til beistet. Har man ikke det så er det ikke noe poeng. Men den fører altså til mer matglede her i huset. Det er jo ikke dermed slik at den vil gjøre det hos andre. Med duppeditter så er det alltid slik at noen elsker de og hos andre samler de støv. Vi trenger jo selvsagt ikke en sous vide heller, men vi er veldig glade vi har det da det også løfter maten flere hakk synes vi.


#10

Nenne sa for siden:

Takk for tilbakemeldinger og deling av erfaringer! :blomster:


#11

Benzo sa for siden:

Elsker vår! Ungene bruker den også mye alene. Steker ostesmørbrød, varmer pizza, tacoskjell, vårruller. Jeg har stekt en hel ribbenstek, hel indrefilet av svin med småpoteter under (trengte ikke å brune kjøttet først), hel kylling, kyllingvinger, biff (mannen).


#12

IzziCreo sa for siden:

Ok. Den artikkelen er nok typisk amerikansk :knegg: Vi hadde null problem å putte inn Stange kyllingen til hele familien og altså kurven er schvær synes vi. Men vedkommende som skrev dette var kanskje typisk amerikansk i det at alt skal være så stort? Har aldri slått oss som et problem i hvert fall. Fries kan man brune litt mer om man ønsker det. Det har jeg lest at flere gjør.


#13

Anne sa for siden:

Den var spot on det jeg trodde om Air Fryers. :) Takk!


#14

IzziCreo sa for siden:

Dadler med bacon ble også bedre i den enn de som er stekt i ovn og panne.


#15

Polyanna sa for siden:

Er det en liten varmluftsovn du setter på benken? :blond: Hvorfor?


#16

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det kan være greit å ha en liten overforbruksstemme på skulderen i dette. Trenger man virkelig en elekstrisk kjøkkendings til? Jeg holde rmeg til konklusjonen til Wired-artikkelen:

Min utheving. Når spørsmålet i HI tross alt er "er det noe man må ha?"


#17

Fakse sa for siden:

Det kan jo sikkert være supert på en hybel uten tilgang til skikkelig ovn, men ellers ser jeg ikke behovet.


#18

Nenne sa for siden:

Jeg ville gjerne høre erfaringer om når dette egentlig var kjekt å ha. Jeg så for meg at steking med mindre fett kanskje var en mulighet her og så har vi ikke frityrgryte eller andre friteringsmuligheter og det vil jeg ikke ha heller, men at kanskje en slik dings ville gjøre det mulig å få til nesten-frityr-følelse, men på en litt sunnere måte.


#19

Tallulah sa for siden:

Fritert mat er ikke bare usunt på grunn av fettinnholdet. Mat som stekes på høy temperatur danner akrylamid, og dette er en grunn til at man ikke bør spise for mye stekt mat. Så om en airfryer får en til å spise mer stekt mat enn før, så kan helsegevinsten ved å redusere fettet gå opp i spinninga.


#20

dharma sa for siden:

Jeg har også lyst på en sånn.:)
IzziCreo, fungerer det greit å holde maten varm over lengre tid? To timer f.eks?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.