Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri lasagne

#1

Kaprifol sa for siden:

Hvordan smaker lasagne laget på glutenfri lasagneplater?

Er det best å lage den hvite sausen basert på glutenfritt mel eller maizena? Eller noe helt annet?

Del gjerne oppskrift hvis du har!



#3

Blondie sa for siden:

Jeg liker best maisenna-saus, bruker det i alle slags type sauser.


#4

Kaprifol sa for siden:

Vil barn og voksne som ikke spiser glutenfritt til vanlig merke forskjell på lasagneplatene?


#5

tink sa for siden:

Glutenfri pasta trenger av og til litt mer koketid enn vanlig pasta. Dersom sausen ellers er god og smaksrik kommer de ikke til å merke noe særlig forskjell, bare pass på at de får nok "koketid".

Mannen har gått over til å bruke rismel istedet for Maizena i mange sauser, men det ble litt klumpete i den hvite lasagnesausen i går.


#6

frukt sa for siden:

Jeg bruker en eller annen glutenfri melblanding i sausen. Gjerne Schar mix b eller Jytte Original. Rismel suger til seg så mye væske at det er vanskelig å beregne hvor mye man trenger synes jeg.


#7

Nessie sa for siden:

Her synes alle at den glutenfrie er bedre enn den vanlige. :jupp:
Vi lager til og med det når det bare er meg og sambo hjemme.


#8

frukt sa for siden:

Lasagne er aller best dagen derpå synes jeg. :nemlig:


#9

Bloppy sa for siden:

Jeg bruker maizena i saus og synes det er best. Jyttemel setter ofte en litt besk smak på sauser. Selve lasagneplatene smaker ikke annerledes.


#10

Niobe sa for siden:

Jeg lager saus med melk, parmesan og litt maizena. Det blir bedre enn vanlig bechamel.


#11

Addison sa for siden:

Jeg lager bechamel med lys melblanding eller nå sist fin kakemiks fra Toro, sistnevnte har litt søtsmak men det var ikke merkbart, veldig god ble den!


#12

Palmen sa for siden:

Jeg jevner hvite sauser med johannesbrødkjernemel som er glutenfritt. Det blir kjempegodt! Helt likt som vanlig hvit saus.

Pastaplatene vet jeg ikke.


#13

Carpe Diem sa for siden:

Jeg bruker ofte hvit glutenfri posesaus fra min gode venn Toro og tilsetter en del ost. Eventuelt bruker jeg kun ricotta og ikke hvit saus.
Lager vanlig kjøttsaus fra bunn av, helst kokt saaaakte i lang tid. Bruker to former, en med vanlige plater og en med glutenfrie plater , vi synes de glutenfrie har en litt uvant smak :jupp:


#14

Nessie sa for siden:

Jeg bruker innimellom TORO sin glutenfrie, og har i litt ekstra ostesaus og tomater.
Og de lasagneplatene på Rema. Grønn eske.


#15

IzziCreo sa for siden:

De glutenfrie lasagneplatene til Semper er virkelig gode, og ikke et sekundært valg her i huset. Har ikke forsøkt de til Rema ennå, men de andre merkene har jeg forsøkt og likte ikke (f.eks. Schar).



#17

Blondie sa for siden:

Den serien der er den beste, synes jeg. Har andre, veldig hode pastaprodukter også. Lasagneplatene til Schär må ligge lenge i bløt for å være spiselige.


#18

Dali sa for siden:

Vi lagde for første gang i helga. Erfaringen er at den skulle stått lenger i ovnen, men den smakte godt. Brukte vanlig oppskrift, men byttet ut mel med maizena.


#19

Kaprifol sa for siden:

Jeg har kjøpt lasagneplater fra Rema, glutenfrie. De ser nesten ut som vanlige lasagneplater, lukter likt også. Står ingenting om at de bør forkokes på pakka. Er det et godt tips å koke dem 5 minutter før jeg monterer lasagnen?


#20

Nessie sa for siden:

Har vi aldri gjort iallefall.


#21

Benzo sa for siden:

Nei, det trenger du ikke, men jeg synes lasagne blir best hvis den får stått seg litt på benken før den stekes. Jeg lager og monterer gjerne et par timer før den stekes, dersom jeg har tid til det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.