Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet på spekemat i romtemperatur?

#1

Martis sa for siden:

Jeg har alltid syntes det er rart når pålegg, feks spekeskinke og salami blir utstilt i butikken i romtemperatur, jeg antar jo at det er greit iom at de gjør det, men jeg kjøper kun fra kjøledisken. I går kveld glemte jeg en pakke med salami på kjøkkenbenken, helt ny og uåpnet. Kan jeg gi dette til barna mine? :blånn:


#2

Input sa for siden:

Tror du seriøst ikke at hvis dette hadde vært problematisk, hadde vi visst det? Det hadde jo kommet fem at folk ble syke. Selvfølgelig kan du gi du til barna dine.


#3

Martis sa for siden:

Wow, har du stått opp med feil fot i dag, eller er du alltid så "hyggelig"?


#4

Blondie sa for siden:

Null problem!


#5

veobra sa for siden:

Spekemat er saltet og tørket for å øke holdbarheten. En uåpnet pakke i romtemperatur er behandlet likt som alle de pakkene du finner i butikken. De tåler det helt fint! Dette kan du spise det uten å være i tvil.

Hadde det vært en pakke kyllingkjøttdeig eller kokt skinke hadde jeg tatt forbehold og sagt du måtte lukte først.


#6

Input sa for siden:

Alltid like hyggelig.


#7

Martis sa for siden:

Takk Veobra. Jeg har antatt at det handler om salt og tørking, men jeg har også reagert på feks Edamer ost, som også står varmt før jul.

Kylling eller kjøttdeig hadde gått rett i dunken uten lukting, matforgiftning er så kjipt at jeg tar ingen sjanser på ferskvarer.


#8

Polyanna sa for siden:

Salting og speking er jo konservering, så det er helt uproblematisk. Men er det ikke sånn at ikke all mat som man skulle tro er speket eller røkt er det, men er bare sprayet med "røkesmak" i stedet?

Det samme med ost, egentlig, det er jo en måte å bevare melken på. Og mange typer ost skal jo modnes.

Uansett, mat av typen som står fremme i butikken ville jeg vært helt avslappet på. Jeg bruker uansett nesen mest, den er en veldig grei indikator, mye bedre enn noen form for datomerking.


#9

tink sa for siden:

Speking er en gammel metode for konservering, nettopp for at det skal holde seg selv om man ikke kan holde det kaldt. Uåpnede pakker skal ikke være noe problem.


#10

Fintdethei! sa for siden:

Oppskåret spekemat skal oppbevares kjølig, om man leser retningslinjene. Men en uåpnet pakke salami går nok veldig bra.


#11

Schnuppa sa for siden:

Jeg ville trygt ha gitt det til barna og puttet resten inn i kjøleskapet etterpå. Syntes ofte butikkene har salamipakker utenfor kjølediskene så jeg har antatt at den tåler det. Når det er sagt så oppbevarer vi salami i kjøleskapet til vanlig men jeg har som deg opplevd å glemme den på kjøkkenbenken natten over.


#12

Lille meg sa for siden:

Det over her er den hyggelige Input. Du ANER ikke hvordan hun er når hun er sur! :iiik:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.