Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikkenovise trenger hel-hjelp

#1

Fibi sa for siden:

Jeg har et stor ønske om å strikke ordentlige sokker, ikke bare sånne rare firkantgreier som sys sammen. Jeg har ingen problemer med å strikke på strømpepinner, og heller ingen problemer med vrangborden. MEN, jeg kan ikke strikke heler. :flau:

Er det noen strikkekyndige som kan gi meg en step-by-step forklaring? :sparke:


#2

amylin sa for siden:

Ja, det kan jeg. Det er forskjellige måter å strikke hæl på. Kan prøve å forklare en måte. Ta halvparten av maskene du strikker på og sett dem på en pinne. Strikk fram og tilbake i glattstrikk. Ta alltid den første masken løst av uten å strikke den. Strikk slik til du har et kvadrat. Da strikker du to-tre masker forbi midten. Strikk to sammen og snu. Strikk slik at du har to masker mer enn de maskene du ikke strikket på den andre siden. Strikk to masker sammen og snu. Strikk til du har igjen en maske av de du strikket på forrige omgang, strikk to sammen og snu. Fortsett slik til du har strikket alle maskene. Ta opp masker langs kanten på begge sider. Fell på en maske ved å strikke to masker sammen på hver annen omgang der du tok opp masker til du har samme antall masker på omgangen som du hadde da du la opp. Fortsett å strikke til du har kommet til der tærne starter på foten. Da feller du av to masker i hver side på foten på hver annen omgang.

Håper du skjønte forklaringen min. Jeg vet det ligger gode forklaringer ute på nett, men jeg orket ikke lete etter dem akkurat nå. Skal lete litt og linke litt senere, jeg.


#3

Fibi sa for siden:

Det ble litt gresk. :knegg: Men jeg er TOTALT blånn når det kommer til strikkegreier, så det er egentlig min egen feil. Men jeg skal studere det litt, og se om jeg finner noen videoer eller noe på nett. :jupp: Skal nok greie det, vet du. :D

Drømmer om å strikke sokker til alle nevøene mine til jul, nemlig. :sparke:


#4

amylin sa for siden:

Kunne ikke skrive inn noe maskeantall siden jeg ikke visste størrelse. Hvilken skostr. har disse nevøene dine da? Kan hjelpe deg med oppskrift.


#5

Fibi sa for siden:

Hm... Hvis du tar utgangspunkt i en nyfødtstørrelse? Har planer om å bruke nøstebarn sitt totråds merinoull. Så er det vel bare litt matte som skal til for at jeg skal kunne øke størrelsen? :blånn:


#6

Fibi sa for siden:

Jeg tror jeg rett og slett skal gå å legge opp, strikke "ankelstykket" og så sette meg ned foran innlegget ditt når jeg skal begynne på helen. :fnis:


#7

pippimamma sa for siden:

Hvis du skal strikke flere par sokker før jul og aldri har strikket hæl før, så anbefaler jeg deg å strikke tubesokker. Kjempelett, morsomt og de sitter godt på foten. Det er ikke vanskelig å strikke hæl, men om du sliter med å få det til, så har du alternativet her: www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=s12&d_id=38&lang=no

Lykke til! :)


#8

amylin sa for siden:

Her er en link til å lære seg og strikke sokker. Hvis du skal strikke til nyfødte, er det kanskje enklere å strikke babybooties?



#10

Stompa sa for siden:

Det er vanligvis ganske lett å forstå hælmønster når man sitter med strikketøyet foran seg og kan gjøre det som står i mønsteret i stedet for å bare lese det. Bare prøv det over eller et annen du finner sjøl om du ikke forstår noe nå.



#12

amylin sa for siden:

Det er den linken jeg la inn litt lengre opp. :knegg: Lykke til.


#13

Fibi sa for siden:

Åja. :flau: Hadde ikke tid til å se gjennom alle linkene sånn nå med en gang. :sparke: Har ei frøken som krever oppmerksomhet i naborommet. :humre:



#15

Fibi sa for siden:

Jeg klarte å strikke en hel! :kry: Men kløna det skikkelig til et lite stykke etterpå. (Mistet alle maskene på to pinner, og ble så sinna at jeg rekket opp hele shiten. :flau: ) Skal bare få mat i vesla, så prøver jeg igjen. :sta:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.