Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er du fornøyd med langrennsutstyret ditt?

#1

Cumulus sa for siden:

Holder på å vurdere utskifting av langennsutstyret mitt, og lurer på hvor fornøyd folk er med utstyret sitt.


#2

frukt sa for siden:

Ja, jeg er fornøyd, men det er steingammelt så det er jo lite relevant hva jeg har. :knegg: Skiene er 25 år og stavene over 30.
Men det jeg kan si er at det er lurt å tenke på hva skiene skal brukes til og hvor ofte. Har du ikke store ambisjoner kan jo smørefrie ski være lurt. Selv går jeg helst på ski i fjellet så jeg har fjellski med stålkanter.


#3

meisje sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med mine nye felleski fra madshus som jeg fikk I fjor. Kjøpte også nye skisko. Hadde fjellski med stålkanter og fjellsko, og slet med evig bakglatte og for brede ski/støvler, sånn at jeg alltid gikk sist.

Stavene er det neste jeg vil bytte, mine er fra 1981(!) og ser fortsatt ut som nye, så det kan være at de holder noen år til.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg kjøpte felleski for noen år siden. Jeg går ikke så mye på ski og er ikke god på skismøring, og felleskiene har alltid både gli og feste.

Skiskoene er 10 år gamle og kjøpt for å gå tur med småbarn i sakte tempo. Så de har ekstra isolasjon slik at jeg ikke fryser på føttene (i år er første gang jeg har blitt skikkelig varm av å gå på tur med ungene).


#5

Gerbera sa for siden:

Skiene mine er 10 år i år, supergode markaski fra Madshus. Kjøpte meg verdens beste skisko i fjor, Fisher Comfort, så dette utstyret kan jeg ha i 10 nye år, minst!


#6

Magica sa for siden:

Ja, jeg har felleski på 4.året, skoene er ca 6 år, kjøpte meg nye staver i fjor. Går mye på ski i lysløype som er rett bak huset mitt, som mosjonist.

Stavene har sånn fancy håndtakgreier som jeg stropper fast hånda i, det er digg og moderne. :)


#7

My sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med mitt ja, fikk meg nye Atomic felleski i fjor, og elsker dem! Skistavene mine er veldig gamle, de er av en type du kan justere lengden på, og de kan kobles sammen til søkestang i skred. Jeg slipper sånn fancy håndtakgreier som stroppes fast i hånda, det er digg og umoderne. :knegg: Jeg trener ikke på ski, jeg bruker dem bare til tur, og da er det viktigere for meg at det er lett å ta dem av og på enn at de sitter godt. Og at det er stor trinse for dyp snø utenfor oppkjørt løype. Skoene er gamle og velbrukte, de er snart modne for utskifting.


#8

Magica sa for siden:

Det er skikkelig stress å fikle med mobilen med de fancy stavene. :knegg:


#9

Cumulus sa for siden:

Jeg vurderer Fischer felleski og Fischer kombistøvler, C3. Erfaring anyone?


#10

Input sa for siden:

Jeg har et par fjellski som jeg har hatt i 15 år, og de hater jeg. Å smøre ski er det verste jeg vet, og det blir aldri bra. Enten for glatt eller for mye feste, og det er et helvete.

Nå har jeg et par felleski også, kjøpt i romjula. Og plutselig liker jeg å gå på ski igjen. Så de nye skiene er jeg veldig fornøyd med.


#11

Cumulus sa for siden:

Hvilket merke?


#12

GinaK sa for siden:

Har gammelt utstyr, er 20 år. Men det funker til mitt bruk . Hadde tenkt å kjøpe nye staver men så brakk jeg ankelen for 4 uker siden så har ikke tenkt noe mer på skitur nå.

Men har lyst til å prøve etterhvert.


#13

millact sa for siden:

Mine ski og støvler er 15 eller 16 år gamle, kjøpt før jeg var gravid med eldste. Fisher ski, litt bredere enn vanlig, smørefrie, med stålkanter. Salomon bindinger. Deilige Alpina støvler.


#14

Erica sa for siden:

Jeg har fisher felleski kjøpt forrige sesong, og er forsåvidt fornøyd. Syns ikke festet er like bra på blå-swix-føre som vanlige ski som er smurt godt, men det at det er så enkelt å bare ta med seg skiene og gå trumfer det.


#15

Input sa for siden:

Atomic.


#16

Cumulus sa for siden:

Hva var bakgrunnen for at du valgte akkurat de?


#17

venla sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med mine Madhus fellski som jeg kjøpte i fjor. Har hatt Madshus-ski også før, så var lett å overtale når han i butikken anbefalte de. Bruker de til trimturer i oppkjørte spor. På hytta har jeg 15 år gamle fjellski.


#18

Selma sa for siden:

Du får supre felleski og sko fra både Fischer, Madshus og Atomic, men skal du få ski og sko som passer til deg og ditt bruk, så må du på en sportsbutikk der du får hjelp til å finne ski som passer til din høyde og vekt og til ditt bruk/nivå


#19

Polyanna sa for siden:

Jeg elsker, elsker Madshus birkebeiner-skiene mine, de er både lette og stødige, men når det er tricky føre, eller jeg skal ut i en fart, så er jeg temmelig glad i felleskiene også.


#20

Floksa sa for siden:

Jeg kjøpte meg felleski et par år før det ble populært og er fortsatt veldig fornøyd. Kjøre nye sko for to år siden men de kan jeg ikke bruke. De har en søm som klemmer på akillessene. Men ungene kan bruke dem da. Så jeg bruker de gamle skoene.


#21

Che sa for siden:

Mine ski er og ganske gamle - det er ski med stålkanter, men som er så smale at de går i sporene. De er stabile og jeg har verdens beste skisko. - i skinn med ullfor. De var årsaken til at jeg endte opp med slike ski.


#22

Fintdethei! sa for siden:

Jeg kjøpte komplett utstyr igår, skal hente skiene idag, og teste i morgen. Jeg endte opp med Åsnes fjellski, med felle. De har delvis stålkanter, og passer også i spor. De fleste pengene la jeg i skoene, høye, stabile, varme skinnsko fra atomic (tror jeg). Jeg har ikke kjøpt ski i voksen alder, og har tenkt lenge på dette. Gleder meg til å prøve i nærområdet i morgen, og så til fjells neste helg.


#23

Snippa sa for siden:

Vi kjøpte felleski til alle i fjor, og jeg er superfornøyd. Jeg og mannen har Atomic, ungene Rossignol. Valgt først og fremst pga pris, men voksenskia også etter råd i butikken ifht vår vekt og lengde.
Jeg er ganske dårlig til å gå på ski, og er absolutt ikke opptatt av å gå fort. Men jeg liker å gå turer, både med hund og alene. Det er uten tvil dårligere feste med felleski, og de har også litt dårligere glid enn smøreski. Men for mitt bruk trumfer det å kunne ta på seg skia uten smøring og planlegging, og også ha stabilt lik glid/feste uavhengig av forhold det med god margin. Ikke minst er det fantastisk å slippe å vente på at mannen skal smøre, glide, teste osv :humre:

Jeg kjøpte meg ekstra varme skisko fra fisher for noen år siden. Jeg fryser lett på beina, så det var et godt kjøp.


#24

Lavender sa for siden:

Er fornøyd med å slenge felleski i bilen og bare gå. Men jeg kunne ønsket meg mer glid for skøyting, hadde ikke tenkt å kjøpe egne ski til det. Utover det er det brukeren som feiler, ikke utstyret.


#25

Input sa for siden:

Svigerfaren min sa det var de jeg skulle ha. :sparke: (Jeg har null peiling. Han har masse peiling uten å være sånn "Alle trenger ski til 10.000,- kr"-person.)


#26

Polyanna sa for siden:

Dårligere feste med fellene?! Mine sitter som SPIKER. Jeg skal smøre bra perfekt for å komme i nærheten. Men glien er dårligere, ja.


#27

Snippa sa for siden:

Ja, jeg synes festet er litt dårligere. Absolutt bra nok, men jeg synes det er lettere å få spikerfeste i bakken med smøring.


#28

Erica sa for siden:

Jeg er enig med Snippa, i hvert fall når det er "blåswix-føre". Når jeg har smurt godt syns jeg smøreski har hakket bedre feste enn felleskiene. Men felleskiene er gode nok altså.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.