Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bechamel med maizenna?

#1

Hyacinth sa for siden:

Leste et sted her inne at noen mente at hvit saus med maizenna både er enklere og smaker bedre. Kan jeg få teskjeforklaring? Hvordan unngår man at sausen bare smaker jevnet melk?

I mitt tilfelle skal jeg bruke den i lasagne. Vanligvis bruker jeg hvetemel, men jeg synes det er litt stress. Og så pleier jeg å bruke litt kyllingfond i sausen i tillegg til smakstilsetninger som feks sennep. Og ost, selvsagt.


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker forresten maizennajevner (lys/mørk jevner) når jeg lager andre typer saus. Det er av typen som drysses rett i væsken. Men det må erfaringsmessig ganske store mengder til for å tykne sausen. Tenkte derfor å bruke vanlig maizennamel i bechamelsausen.


#3

meisje sa for siden:

Jeg slumser med maizena jevning, og den store forskjellen er jo at man bare rører maizenaen rett ut I kald væske ( vann eller melk) og så bare heller jevningen rett I den kokende eller varme væsken. Smør og ost og muskatnøtt og lauberblad og Voila, bechamelsaus.


#4

Hyacinth sa for siden:

Flott! Jeg slumper også, men tenkte mest på hvordan man blander melet i forhold til væsken. Man kan ikke bare drysse melet rett i varm væske, altså? Eller blande det hele mens alt er kaldt og koke opp?

Det blir jo litt vrient å justere tykkelsen på sausen etterpå, hvis man har brukt for lite mel?


#5

meisje sa for siden:

Hvis det blir for tynt lager du bare en ny jevning, og heller oppi. Kan ikke svare på forhold, da jeg som sagt bare slumser i vei, til jeg syns den er passe. Hvis du heller maizenaen rett oppi, syns jeg det er vanskeligere å bli kvitt klumpene, så bruker den maizenajevningen I tomatbaserte retter feks.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.