Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Felleski

#1

Cumulus sa for siden:

Har vært og kjøpt meg felleski. Sprayet på en spray som anbefalt og startet å gå. Men herregud såå glatt!! Stilte inn bindingene, men det var like glatt. Trodde meningen var at man skulle få feste??


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg synes jeg har veldig godt feste på mine felleski. Har du fått riktigspenn i skiene dine? (Altså; tilpasset din vekt.)


#3

Niobe sa for siden:

Jeg byttet fra gammeldagse smørefrie til felleski i fjor. Jeg opplevde felleskiene som mer eller mindre konstante attentatforsøk. Jeg skled mens jeg stod stille. Kid you not, skiene tok med seg underkroppen min og bare forsvant i 70 km/t.


#4

Cumulus sa for siden:

Så hva gjorde du? Droppet å bruke dem?


#5

Erica sa for siden:

Jeg syns ikke felleski sitter like godt på alt slags føre, når det snør og har lagt seg litt i løypa feks syns jeg ikke de sitter noe godt.


#6

Niobe sa for siden:

Vel. I år har jeg sagt at jeg er for syk til skiturer. :nemlig: Men det er litt fordi felleskiene prøver å drepe meg også. :o Jeg kan ikke bytte tilbake til de gamle skiene heller, for jeg fikk nye sko med annen type binding.


#7

venla sa for siden:

Du kan flytte på bindingen for å få bedre feste. Hvis du akkurat hadde sprayet fellene før du gikk ut kan det være at hårene lå helt nede, eller ble frosne. Rufs opp fella litt eller "gå" litt i løssnø for å få bedre feste. Sprayen bør brukes etter tur.

Selv synes jeg kaldt vær med minusgrader ikke gir like godt feste som når det er rundt 0 grader. Men det går an å venne seg til det.


#8

Cumulus sa for siden:

Men hvorfor skal man absolutt ha felleski? Vurderer å selge dem... 😡


#9

Niobe sa for siden:

Jeg lurer på om det er et komplott fra de som produserer hofteproteser?


#10

Cumulus sa for siden:

Enig :jupp:


#11

Polyanna sa for siden:

Fordi de gir godt feste når det er vanskelig føre. Vanlige ski sitter bedre på blåswix, men når det blir varmere så sitter felleskiene best, syns jeg.

Lurer på om sprayen kan ha skylden?


#12

Niobe sa for siden:

Varmere, ja. Det var 10 minusgrader da jeg testet felleskiene.


#13

millact sa for siden:

Man skal ikke det.


#14

Røverdatter sa for siden:

Man må jo ikke det. Bare hvis man ikke kan smøre ski riktig.


#15

My sa for siden:

Det har litt med teknikk å gjøre også. Jeg syntes også de var glatte i starten, da jeg loffet bortover på dårlig turteknikk med å bare skyve skiene framover. Fant ut at hvis jeg sparker fra med litt mer kraft, i litt mer riktig og framoverlent langrennsteknikk, så hadde jeg feste som bare det. Nå kjenner jeg selvsagt ikke teknikken din da, men i allefall, bedre fraspark gir bedre feste.


#16

Input sa for siden:

Har du virkelig kjøpt ski som passer til deg? Og er du sikker på at du har brukt sprayen riktig? Husket du feks å tørke over fellen etterpå?


#17

Cumulus sa for siden:

Jeg sa jo fra om høyde ogvekt. Og jeg tørket fellen.


#18

Magica sa for siden:

Felleski er supre smørefrie ski, og jeg erfarer godt feste og god gli.


#19

Erica sa for siden:

En ting er vekt og høyde. en annen ting er hvilket nivå man får ski til, hvis man er en som har god teknikk med bra fraspark så kan man ha ski som har mer spenst enn hvis man er en som som er mer turgåer. Kan du ha fått feil ski lurer jeg på hvis det var veldig glatt.


#20

Cumulus sa for siden:

Jeg sa jo klart fra at jeg skal gå rolig med barn. Allikevel virker det som det var veldig mye spenst i skiene?


#21

Erica sa for siden:

Da ville jeg tatt turen ned på butikken igjen og hørt med dem. Det kan hende det rett og slett er ski som ikke passer for det, og ikke at det er fellene som er problemet.


#22

Niobe sa for siden:

Det gjorde jeg også. Veldg tydelig. Og jeg oppga vekt og lengde.


#23

Bayone sa for siden:

De fleste sportsbutikkene har fornøydgaranti. Ta med skiene tilbake å si at du ikke er fornøyd.


#24

Cumulus sa for siden:

Det står på hjemmesiden til g sport at de ikke bytter ski...


#25

-ea- sa for siden:

Ligger jo i navnet; FELLEski.



#27

emm sa for siden:

Jeg fikk god hjelp i butikken, og tuller ikke når jeg sier han som hjalp meg brukte en god time på å finne riktig ski. Jeg måtte stå på skien og skifte vekt fra ene benet til det andre, mens han la et A4 ark under for å sjekke at jeg fikk skikkelig feste. Var innom flere par ski før vi fant de rette. Synes det er mye lettere å ta en skitur nå enn da jeg hadde smøreski. Det er liksom bare å ta seg en tur etter jobb, uten å tenke på klister som satt igjen fra påsken i fjor. Eneste de er litt dårlig på er føre over -10, men da er jeg ikke så glad i å gå likevel.

Så gå i butikke å klag! Det høres ikke riktig ut at det skal være slik.



#29

emm sa for siden:

Jo, men du angrer jo ikke kjøpet, det står jo at butikkens ansatte skal hjelpe deg og her må du ha fått feil ski? Angre og klage er to forskjellige ting.


#30

Fintdethei! sa for siden:

100% fornøydhetsgaranti gjelder også ski. Det står at det ikke gjelder våpen og ammunisjon.


#31

Cumulus sa for siden:

Men hva er da forskjellen på 100 dager og 30 dager som står lenger ned? :confused:


#32

Erica sa for siden:

100 dager gjelder åpent kjøp, da må varen være ubrukt. 100% fornøydgaranti gjelder i 30 dager, og det er da når du ikke er fornøyd etter å ha prøvd produktet.


#33

Normy sa for siden:

Du kan ikke forsøke å fjerne den sprayen da?
Jeg synes felleski er litt vanskeligere å gå på enn vanlige smøreski, men nå har ikke jeg verdens beste teknikk. Mistenker at jeg ikke tråkker hardt nok ned.


#34

Cumulus sa for siden:

Det var det jeg følte- vanskeligere å gå på. Blir så oppgitt over at de da selger meg det når jeg poengterer sterkt med at jeg har vondt i ryggen... 😡


#35

Adele sa for siden:

Jeg har felleski og er veldig fornøyd. De var glatte de to-tre første gangene jeg brukte dem, men ikke nå. Det er så deilig å slippe å smøre ski. De er også mye bedre enn mine smørefrie ski. Hver eneste gang jeg bruker dem pleier jeg å si at jeg digger dem.


#36

Tjorven sa for siden:

Jeg er en elendig skigåer uten skiteknikk, og jeg trives veldig godt med mine felleski. Så det er ikke gitt at man må være veldig god for at felleski skal være et riktig kjøp.

Men hvis du ikke trives med dine, så synes jeg du skal bruke fornøyd-garantien.


#37

Polyanna sa for siden:

Jeg trodde egentlig at felleski var mest for oss som ikke har så god teknikk. Jeg føler jeg slipper unna med dårligere tyngdeoverføring med felleskiene enn med birkebeinerne.


#38

Teflona sa for siden:

Jeg er ikke spesielt god på ski, men elsker mine felleski.


#39

Snippa sa for siden:

Nok en dårlig skigåer som liker felleski melder seg :jupp:


#40

Spoon sa for siden:

Jeg også elsker felleskiene mine, har hatt det i i tre år, og kjøpte nye nå. Kjøpte på G-sport, og jeg også brukte god tid med testing hvor jeg sto oppå, sto på en fot osv.. for å sjekke at jeg fikk riktig spenn. Og jeg fikk klar beskjed om å komme tilbake om jeg mente det ble feil. Mannen har gjort det en gang da han kjøpte, null problem.

Jeg har brukt mine i plussføre og regn og -10, og har aldri opplevd at de har vært FOR glatte.


#41

Anikka sa for siden:

Jeg synes det høres ut som om du har fått skimed for mye spenn i. Det er pyton, felleski eller ei!

Jeg har hatt felleski noen år nå og har til gode å oppleve føre der de ikke sitter. Jeg har ikke spesielt god teknikk til vanlig, de sitter godt både på rolige turer med ungene og treningsturer.

Jeg synes du bør klage på skiene.


#42

Malama sa for siden:

or nye spenn er neppe bra

Men en sier at felleski er bedre rundt null, en annen at de ikke er gode over -10 og en tredje at de finker like godt i regn som -10, så sannelig ikke godt i spå, men du er ikke fornøyd, du skal ikke benytte deg av åpent kjøp, du skal benytte deg av 100% fornøyd, som du altså ikke er, innen en mnd og få noen med mindre spenst sansynligvis.

Kjenner at jeg muligens er glad jeg liker skiene mine, for å prøve og tråkke på ulike ski i en time for å finne rett ski virker litt voldsomt. Jeg blir ikke enig med meg selv om jeg skal lære meg å smøre ski (mannen smører ungenes ski for han har kjøpt smøreski til dem, men han er ikke veldig erfaren med det og særlig en unge evner å klage uansett.... men skal jeg ha smøreski snes jeg i anstendighetens navn at jeg bør kunne smøre dem selv) eller kjøpe felleski, dersom jeg skal ha nye, trådene her inne periodevis friser meg, og overbeviser meg om at mine gode, gamle smørefrie ski av god kvalitet som ikke sviker meg sikkert er greit å bare beholde...


#43

Magica sa for siden:

Altså: felleski skal fungere utmerket, hvis de ikke virker som gode smørefrie ski, så er det noe feil.


#44

Elisabet sa for siden:

Superfornøyd med mine nye felleski, ikke helt billigste variant. Har ikke gått på ski på mange år og er superfornøyd. Slett litt i starten i oppoverbakker da jeg syntes de var glatte og måtte gå fiskeben så fort, men det hadde med hvor jeg la trykket på foten bare når jeg gikk oppover. Jeg hadde helt feil teknikk. Få noen som kan det til å vise deg litt teknikk? Og har du oppgitt høyde og vekt i butikken, så skal du jo ha fått riktige ski i forhold til det.


#45

Bloppy sa for siden:

Jeg tror det handler litt om teknikk. Selv om du går rolig tur med ungene, så ER det viktig å legge på litt trykk på rett sted altså. Særlig om det går bittelitt oppover. Ellers er der glipptak og fiskebein som gjelder uansett hvor gode ski du har.

Poden fikk en aha opplevelse på tur i går, og han bare strålte når han knakk den koden. "Se mamma! Jeg kan gå opp denne bakken UTEN å måtte ty til fiskebein!" Bare ved å legge litt trykk på i frasparket, og svikte litt i kneet.

Anbefaler et teknikk-kurs eller se noen videoer på youtube. Der er det mulig å plukke opp noen tips. Det er ikke så mye som skal til når du bare har lært noen bittesmå knep.


#46

Niobe sa for siden:

Siden vi går på ski to ganger i året (noe jeg også presiserte i butikken), så foretrekker jeg nok smørefrie ski som ikke tar livet av meg hvis det glipper litt på teknikken. Og som sagt, de skled vekk under meg mens jeg stod stille. Jeg tar selvsagt høyde for at jeg stod stille med feil teknikk, men det har gått bra alle de 37 årene før det.


#47

Malama sa for siden:

Synes absolutt det kan være greit med ski som ikke fyker av sted når en står stille, uansett teknikk ja.

Jeg går vel på ski sånn 2-3 ganger mer enn deg i året, så jeg tror jeg beholder mine smørefrie ski som faktisk ikke svikter meg hverken oppover eller nedover eller når jeg stå stille. De driver i alle fall ikke med attentatforsøk. Annet enn i litt bratt nedover på hard skare uten oppkjørte spor, men det tar jeg på min egen kappe...


#48

millact sa for siden:

Helt enig! Mine som er 15 år gamle er helt supre, til mitt bruk.


#49

Sol sa for siden:

Nå skriver HI at du har sprayet fellen, så da tipper jeg at du hadde merket om det fortsatt var plast på. En annen jeg kjenner kjøpte også ski på G-sport og fikk dem utlevert upreppa og med plast over fellen, til tross for at hen hadde betalt for at de skulle ferdigstilles og glides. Hen oppdaget det etter å ha staket en lang tur på ski helt uten feste. True story.

Jeg elsker felleskia mine. De gir supert feste nesten alltid. På kalde dager er det dårlig glid, men jeg velger dem ofte uansett, for det er så enkelt. Jeg har litt lite spenn på mine, og det påvirker egentlig ikke gliden annet enn når det blir kaldt. På felleskiføre (0 og oppover) er det ikke problematisk at fellen subber.


#50

Magica sa for siden:

Men cumulus, er det like glatt uansett? Er det bakglatt hvis du går rett opp i en slak oppoverbakke, omtrent som du skulle gått på beina-stil? Er det dårlig feste når du går klassisk ski og sparker fra? Er det like glatt i sporet som utafor?

Jeg har hatt mine felleski inne til preparering nå og de er faktisk ganske glatte blitt! Men jeg merker forskjell nå som jeg har brukt dem litt, mye bedre feste.


#51

Cumulus sa for siden:

Jeg har bare prøvd dem en gang, ble liggende med vond rygg etterpå og har ikke turd å prøve etter det. De var glatte overalt, også på flaten. Jeg skled bortover og sleit med å holde meg på bena.


#52

Magica sa for siden:

Hva slags føre var det?


#53

My sa for siden:

Synes det høres ut som om du har fått ski med for mye spenn i forhold til ditt behov. Jeg ville ha tatt det opp med sportsbutikken og hørt om råd der.


#54

Cumulus sa for siden:

Nysnø, kaldt og ikke spor. Var i butikken i dag og lovet dem å prøve i varmere vær i løype.


#55

Magica sa for siden:

:riktig: håper det går bedre.


#56

Cumulus sa for siden:

Takk :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.