Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Felleski kontra smørefrie ski

#1

Cumulus sa for siden:

Enda et spørsmål fra meg...

Er det sånn at felleski gir bedre gli enn smørefrie ski? Jeg føler at felleskiene jeg kjøpte er så glatte, gir ikke feste sånn som de smørefrie jeg har gjør.


#2

My sa for siden:

Definitivt bedre gli ja, og stillere. :knegg: Men altså, jeg synes du skal prøve dem litt flere ganger, min erfaring er at felleski krever en liten tilvenningsprosess, før man får skikkelig dreisen på dem. Var i alle fall slik for meg.


#3

Polyanna sa for siden:

Min erfaring er bedre feste, dårligere gli.


#4

Pelen sa for siden:

Min også.


#5

Teflona sa for siden:

Godt feste og glir dårligere, noe som passer meg perfekt.


#6

Malama sa for siden:

Så da ønsker jeg meg ikke det, jeg har godt nok feste på mine gode, gamle smørefrie fisherski som jeg nok har hatt i over 20 år, men ikke slitt ut enda (de brukes jo faktisk ikke så mange ganger i året da) og synes vel ikke egentlilg at jeg trenger mindre glid heller. Jo, på is-skare ja, men sånn ellers så synes jeg de glir helt greit, smøreski glir bedre (om de er rett smurt) men mine er helt greie

I dag hadde jeg dårlig glid da, det lugget. Det snødde, lå mye snø i sporet, og var tungt og trått. Men hadde vel ikke et enste glipptak heller så festet var helt greit.


#7

Avatar sa for siden:

Jeg måtte justere bindingene en del frem og tilbake for å finne riktig balanse. Prøvd det?


#8

Cumulus sa for siden:

Ja, like ille


#9

Erica sa for siden:

Du får ikke dårligere glid på felleskiene enn på de gamle smørefrie skiene altså. De gamle smørefrie er vel den skien som gir aller dårligst glid. Men i forhold til smøreski så er nok felleski hakket dårligere glid.


#10

Malama sa for siden:

Ok, men jeg synes skiene mine er gode. Jeg har hatt dårlige gamle smørefrie ski i gamledager, og så fikk jeg disse som var gode. For meg grei glid og godt feste. Så jeg har ikke behov for nye ski, men det blir nok felleski om jeg skal ha nye antar jeg. Det er bare ikke et behov, selv om de er gamle.


#11

skyfri sa for siden:

Kanskje spennet i skiene er hardere enn du er vant til, slik at festesonen (fellen) ikke kommer nedi når du sparker fra? Kan du lese i bruksanvisningen hvilken innstilling som gir det mest sensitive festet, og så forsøke å tråkke skikkelig ned i frasparket? Teknikkvideoer på internettet hjalp meg da spennet var hardere enn jeg var vant til på mine smøreski.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.