Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Huskeliste for sydennoviser

#1

Marit K sa for siden:

Nå er det bare snakk om uker før vi pakker ungene i kofferten og reiser til Gran Canaria. Siden jeg er sydennovise, og i grunnen aldri har reist langt med barn noen gang, så lurer jeg på om det er noen kloke hoder her som vil hjelpe meg å snekre en syden-huskeliste. Vi er to voksne, og to barn - snuppa på 2 år og gullgutten på 5 mnd. Det er en del ting jeg regner med at jeg må ut og skaffe før reisen, så da er det kjekt å komme i gang i god tid.
PS! Gjerne tips til alt mulig rart, helt ned til hvilken faktor jeg bør velge på solkrem, behov for drikkeflasker, antall badehåndklær...

Og om det skulle ha noe å si, så skal vi til Sunwing resort Arguineguin.
reisefeber :lykkelig:


#2

Nooria sa for siden:

Sunwing er fantastisk deilig når man har små barn! :D

Unngå Playa del Ingles og Puerto Rico. Det er bare noen utrolig trasige turistfeller. Lei heller bil og kjør opp i fjellene og sørover til Porto Mogan.


#3

malena sa for siden:

Ta med bleier. Jeg fant ikke Pampers da vi var i Spania første gangen, og bleiene vi endte opp med var elendige. Pakk dem sammen med vogna, så slipper du å fylle opp kofferten.


#4

Nooria sa for siden:

Har dere bestilt den fremste plassen på flyet (som har god plass til barnefamilier) og babypakke på hotellet?

Jeg vil på det sterkeste anbefale dere å benytte dere av frokostbuffeten på hotellet.

Ha med vogn slik at de/den minste kan sove i den/m på restauranten om kvelden. Den du får med babypakken er ikke særlig komfortabel å sove i, ikke velegnet til å trille på stranden i men ellers grei.


#5

Marit K sa for siden:

Fremste plassen på flyet var opptatt allerede i oktober, dessverre. Babypakke på hotellet har vi bestilt.

Ta med bleier ja. Det skal vi nok klare å huske på.


#6

Mikkeline sa for siden:

Vi har kjøpt et strandtelt med UV beskyttelse i. Det har vært kjempegreit til både lek og soving. Blir bittelite når vi pakker det sammen.


#7

Gulla sa for siden:

Jeg var i Arguinegin forrige uke. Bodde på nabohotellet til sun wing. Fra utsiden så det kjempefint ut!

Jeg har ikke noen tips å komme med siden jeg er typisk pakke-natten-før-ta-alt-på-sparket type, men vil bare si at det var alldeles nydelig og varmt der nå. Vi solte oss på stranden og badet i havet. På kvelden var det typisk tynn sommerjakke/cardigan varmt, så dere kommer helt sikkert til å få det flott!

Forresten er stranden på Anfi del mar 10 min spasertur unna, og den er knallfin.
God tur!


#8

konemor sa for siden:

Ta med nok solkrem med høy faktor.


#9

Hobbes sa for siden:

Nå skal jeg komme med sånn "Jeg har ikke noe klokt svar, jeg ville bare skrive i tråden din"-svar.

Det er godt å se at du er Sydennovise, Marit, for da er det håp for meg også. Da har jeg jo litt tid på meg til å reise til Syden første gang. :knegg: Det må også sies at jeg er grisesjalu på deg. Og hva skal jeg ta meg til når du er borte???? :hysterisk:


#10

Hobbes sa for siden:

:ropert: Marit!! Det er ikke bare meg!


#11

Marge sa for siden:

Solbriller til eldstemann, solhatt til yngste. Bor vi i leilighet så pleier jeg å ta med oppvaskkost og en liten flaske med zalo. Tar også med biotex vaskepulver så jeg kan håndvaske litt klær. Jeg pleier også å fylle på små miniatyrflasker med shampo, balsam, såpe osv, så sparer du mye plass. Høy solfaktor til ungene. Ta gjerne med noen blader og bøker.


#12

Donald sa for siden:

Jeg drar aldri til syden uten Imodium og annet smårask til sår kutt og skader. I tillegg bruker jeg å ta med overgang til stikkontakt.


#13

Gulla sa for siden:

Det trengte ikke vi på nabohotellet denne gangen. Var alle slags typer stikkontakter der.


#14

tiril sa for siden:

Eg pakker alltid timen før vi reiser:flau: Men pakker faktisk best då av en eller anna grunn.

Har alltid ein sånt førstehjelps pakke(med bla plaster) fra apoteket med siden en av oss alltid får bruk for det. Og paracet og temp.målar.

Dyne til minste. Helseteppe. Parasoll til vogn. En god sol cap til dei små. Solbriller og solkrem og ikkje minst after sun. Endå eit pledd.

Masse t skjorter til minste sidan eg alltid gløymer smekker og derfor må skifte overdel etter kvart måltid.

God tur Marit!


#15

tiril sa for siden:

Og Antibak!!!! Eit must for for meg å ha med!


#16

konemor sa for siden:

Stikkpiller. Det har vi savnet en gang vi var i syden og jeg trodde jeg hadde pakket det. En feberhet unge som ikke ville drikke saft med Pinex oppi er ikke bare bare.


#17

Bokormen sa for siden:

Vi har alltid vært veldig fornøyde med barnemat og bleier som vi har kjøpt i utlandet. Dodot har de de fleste steder, de er veldig like pampers. Men vi har brukt ukjente billigmerker også, fornøyde med de også. :) Vårserviettene er gjerne sterkt parfymert, det kan være lurt å ta med hjemmefra om man bruker det.

Håper dere får en flott tur! :blomst:


#18

Lykken sa for siden:

Slapp av, dette er jo et velkjent turiststed, så både apotek til diverse som plaster, stikkpiller, sår og kutt og immodium finnes helt sikkert ganske i nærheten, samme med mat-og klesbutikker for evnt glemte solhatter, solbriller, oppvaskbørster og zalo.
Lurt med parasoll på vogna og gode hjul på vogna til å kjøre i sanda, det er avslappende hvis minste kan sove i vogna på stranda. Vi timet ofte sovetid på kvelden med spising, altså at de spiste og la seg i vogna mens vi kunne spise i ro eller bestille/hente mat på verandaen.
Tror jeg hadde tatt med 3-4 flasker som kan kokes i kjele, barnemat har de som regel godt utvalg av.
Vi var på Maspalomas og det meste fant man i nærheten hvis man manglet noe. Jeg stresset med helt unødvendig halvt ihjel første gangen vi dro, helt unødvendig. Leverpostei er forresten vanskelig, så hvis eldste spiser mye av det så kan det være greit å ta med.


#19

Donald sa for siden:

Selvfølgelig har de apotek der nede også, men får man rennaræv er det vel lite fristende å slepe seg dit.


#20

Anne C sa for siden:

Dere skal på et utrolig barnevennelig sted! Var der for noen år siden med en på 2.5 år. Hvis jeg ikke husker feil har de bleier på hotellet. Ok, det koster litt mer, men det er i allefall der hvis du går tom. De hadde pampers tror jeg.

Ellers vi jeg bare si at på Gran Canaria har de alt! Vi har vært der 4 ganger med barn, og jeg var der alene med Jonathan i fjor høst når han var 7 mndr.

Hvis dere skal kjøre med et stort fly er det flere plasser på flyet som er ok. Vi velger enten de helt foran eller mer midt på hvis flyet er stort. Der er det en type skillevegg og bak den er det VELDIG stor plass. Har du sjekket det?


#21

Marit K sa for siden:

Tusen takk for flotte tips alle sammen!
Har nå en liste over småting jeg må huske, og noen tips jeg skriver meg bak øret. Kjempeflott å ha dere som jeg kan spørre til råds!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.