Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mandelbunn, noen?

#1

Hyacinth sa for siden:

Hvordan lager du mandelbunn?

Jeg sliter nemlig med å få mengden eggehvite, sukker og mandler i riktig forhold til hverandre. Jeg vil ikke ha den for flat, absolutt ikke tørr og helst litt klissete.

Har funnet oppskrifter som funker, men jeg baker så sjelden at jeg ikkr husker hvilke fra gang til gang.


#2

Taien sa for siden:

Jeg bruker ikke sukker men melis, jeg vet ikke om det har noe å si. Min oppskrift er på 5 eggehviter, 200g melis og 200g mandler. Jeg grovhakket mandlene.
Jeg stivpisker hvitene og vender forsiktig i det andre. Har i smurt og strødd form.


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk! Hvor stor form og hvor lenge? Og hvor varm ovn?

Jeg vet heller ikke om melis vs sukker betyr noe.


#4

Taien sa for siden:

Jeg bruker 24 cm form. Har inni forvarmet stekeovn 160 grader. Står ca 1 time. Kommer an på ovn. His meg står den bort i mot timen.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.