Jeg har laget Harriets karamellsaus mange ganger, men jeg sliter alltid med at den klumper seg. Til jul laget jeg en enklere variant hvor flere av ingrediensene skulle koke opp først, og deretter skulle fløten(?) tilsettes, eller var det smøret? Jeg husker ikke, og jeg finner den ikke igjen, samme hvor mye jeg søker. Jeg er blitt bedt om å lage den til et selskap, og den smaker akkutat likt Harriets variant, men som sagt langt enklere å lage.
Ida Gran Jansen har en som er enklere, hvor man koker vannet og sukkeret til det mørkner før man har i resten. Jeg syns den var veldig mye enklere enn Harriet sin karamellsaus, og smakte akkurat like godt.
Jeg er helt sikker på at det ikke var vann i den jeg laget til jul. Innbiller meg at jeg kokte opp sukker, smør og... vet ikke? Eller sirup? Nei? Eller fløte. Nei, jeg husker ikke. Jeg husker bare at den smakte likt, og at den bare kokte opp og ble homogen og fin uten innsats.
Mulig det var denne. For jeg serverte sausen til riskrem (syntes forresten ikke at det passet, men det gjorde gjestene), men jeg mener jeg brukte en annen oppskrift enn dette.
Den du fant der skal jo sukkeret smelte først, det er ofte da det klumper seg, når man tilsetter andre ting. Dersom man blander sukker og fløte så må det jo koke ganske lenge for at sukkeret skal karamellisere seg og den riktige smaken kommer.
Sant nok. Men jeg tror som sagt det var denne jeg prøvde, og jeg mener å huske det gikk bra å ha i smøret pga sirupen, da ble ikke sukkeret klumpete. Men det kan være jeg husker helt feil.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.