Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Favorittoster?

#1

Anne sa for siden:

Skal ha ost og vin med venner til helgen, har du en favoritt å dele?

Evt favoritt tilbehør?

:)


#2

IzziCreo sa for siden:

Favoritten er helt klart Chaumes :hjerter: Den bør ligge i romtemperatur i 1-2 timer før gjestene kommer :jupp:


#3

liefje sa for siden:

San Marcellin eller San Felicien. Så moden som mulig slik at den nesten er flytende når den får romtemperatur. Utrolig nydelig.


#4

Ru sa for siden:

Västerbotten og Alpeost fra Elnesvågen. De er ikke så skumle. Det er fast oster, Alpeosten er litt i Jarlsberg-avdelingen (men Jarlsbergspiseren hjemme synes ikke den var så god :himle:).
Irish porter, kanskje?

:gruble:
Jeg er ikke så fan av mugg-greier, da. :sparke:


#5

vixen sa for siden:

Selbu blå, mild mester, gruyer ( aner ikke hvordan det staves) og en god fet brie er favoritter tror jeg. Liker godt dadler, fikenmarmelade, honning og nøtter til. Liker bedre brød enn kjeks til. Helst et saftig nøttebrød.



#7

vixen sa for siden:

Østavind fra Tine er også godt!


#8

Anne sa for siden:

Takk! Trenger litt ny inspirasjon til bordet ;) lett å velge de samme hele tiden!


#9

frukt sa for siden:

Camembert og ridderost.


#10

Lavender sa for siden:

Selbu blå og Hvit Geitost, som er en fast hvitost. Fikk nettopp servert Selbu blå med peppernøtter og brie med tynne flak mørk sjokolade på toppen. Sjokolade med salt og nøtter.


#11

Høst sa for siden:

Stilton. :hjerter: Kraftkar. :hjerter:



#13

Myria sa for siden:

Støtter Selbu Blå, veldig god, med honning og valnøtter.


#14

Anne sa for siden:

Dere er gode! Takk for mange nye fristelser :)


#15

meisje sa for siden:

Min absolutte favoritt er Bourcin, gjerne på melbatoast eller baguette skiver.

Jeg er også glad i Rambol med valnøtter.


#16

Tjorven sa for siden:

Nå fikk jeg utrolig lyst på ost!

:nam:


#17

Magica sa for siden:

Ost er nam! En lokal favoritt er kraftkar.


#18

Pamina sa for siden:

Brillat Savarin. Myk ost litt syrlig mellomting mellom brie og camembert i konsistens.


#19

Syrinx sa for siden:

Enig i St. Agur.

Tilbehørfavoritt: kok inn like deler portvin, balsamico og brunt sukker til en passe tykk sirup. Knallgodt!


#20

Anne sa for siden:

Det skal jeg prøve, Syrinx!

Takk alle sammen!


#21

Madicken sa for siden:

Roquefort! :nam:

Men all ost er godt, jeg kunne spist enorme mengder ost til alle måltider hadde det ikke vært for at det er "en smule" fetende.


#22

mkj sa for siden:

Kraftkar er det ultimate hos oss også.


#23

Niobe sa for siden:

Jeg kan anbefale en ost som er laget like i nærheten her: Jærosten.


#24

Anne sa for siden:

Gleder meg til å se hva jeg finner av disse ostene :)


#25

Magica sa for siden:

Du får kjøpt en god gele fra Løiten tror jeg som heter Portvingele. Nam!


#26

Noba sa for siden:

St Albray og hvit Castello er mine favoritter.


#27

Anne sa for siden:

Yum! :)


#28

Fløyel sa for siden:

Blå Castello slår aldri feil. Det er min absolutte favoritt.


#29

Kirsebær sa for siden:

Jeg smakte en geitost med urter sammen med chillimarmelade med vanilje en gang, og det vasr noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv.
Beklageligvis har jeg aldri igjen funnet verken osten eller marmeladen. :buhu:


#30

Pelen sa for siden:

Jeg er også veldig glad i St. Albray. En hvitløksost passer stort sett alltid bra. F.eks. Boursin eller Rondelé.


#31

Ine sa for siden:

Manchego. Men vet ikke om den passer til vin.


#32

Lavender sa for siden:

Å jo. En moden, litt eldre Rioja eller Veldepenas, trenger ikke mer enn den ene osten da. :).
Osten skjæres i tykke skiver med kniv.

Nå fikk jeg lyst på Chianti Riserva og pecorino. Og det er nesten et halvt år til jeg skal til Italia.


#33

Olifant sa for siden:

Bakt brie med honning, revet limeskall og pinjekjerner eller andre nøtter. Veldig enkelt og veeeeldig godt.


#34

Addison sa for siden:

Slår et slag for Chèvre, den som er litt brie-aktig med hvitmugg utenpå. Romtemperert med noe slag av søtt til. Brød (musli/nøtte-brød eller rett og slett fransk baguette (type lang) heller en kjeks for min smak. Grottelagret fast ost som Gruyère eller Comté er også favoritter, Stilton med portvin til, prøv blåmugg på pepperkake! Nam, fikk lyst på ostekveld snart! :nam:


#35

Syrinx sa for siden:

Jeg har oppskrift på en veldig enkel (og innmari god) nøttebaguette som er nydelig til ost.


#36

Anne sa for siden:

Tar imot Syrinx :)

Blir rent sulten av å lese alle tipsene!


#37

Syrinx sa for siden:

Nøttebaguettar

Snarlaga små brød som er perfekt følge til ost.

200 g nøtter (eg brukar hasselnøtter og/eller valnøtter)
25 g fersk gjær
6 dl vatn
2,5 ts salt
1 ss flytande honning
1 ts sesamolje
12 dl kveitemjøl + ekstra mjøl til utbaking


Grovhakk nøttene og rist dei lett i steikepanna

Smuldre gjæra og rør den ut i vatnet. (Du kan bruke kaldt vatn og kaldheve over natta.)

Tilsett salt, olje, honning og mjøl. Deiga skal vere klissete, men arbeidast nok saman til at ho er glatt og smidig.

La heve i 1 time.

Set ovnen på 250 grader, bakeplata skal stå i ovnen medan den blir varm.

Ha deiga over på eit godt mjøla bakebord. Del den forsiktig i tre delar som du forsiktig vrir og formar til tre baguettar.

Legg baguettane over på bakepapir på den varme bakeplata.

Steik midt i ovnen 20 min.


#38

Hyacinth sa for siden:

Mont d’Or er enormt god!

Ellers liker jeg taleggio og ulike kittoster. Kittost har ofte en deilig konsistens. Harde oster er også godt. Jeg liker ikke Camembert, og heller ikke chevre... Brie kan være veldig godt, men da må den smake skikkelig.


#39

Carpe Diem sa for siden:

Rosalita :hjerter:

Godt nøttebrød eller tyyyynne grove knekkebrød, valnøtter i honning, balamicoperler og fikenmarmelade som tilbehør :jupp:


#40

Anne sa for siden:

Taaaaakk!!! Dere er rå ;)


#41

Fluke sa for siden:

Rustique (camembert) Må være romtemperert. Ellers er vi også veldig glad i port salut og gull castello (rød castello er best, men den sluttet de å selge i Norge :( )



#43

millact sa for siden:

Ja, veldig god!


#44

Hyacinth sa for siden:

Castello Marquis er også nydelig, kom jeg på. Inngår vel også i rekka av kittoster som jeg elsker...


#45

Pesten sa for siden:

Castello m/chilli :hjerter:


#46

Anne sa for siden:

[ATTACH]63855[/ATTACH]Tusen takk alle sammen!

Nøttebaguettene ble en suksess.
Jeg kjøpte Jærost, en brie, en comte?, manchego, en blåmuggost med saltflak i, venner hadde med seg andre som jeg ikke helt fikk tak i. For mye vin :knegg:

Men for en suksess!


#47

Anne sa for siden:

[attach]63852[/attach]

[attach]63853[/attach]

[attach]63854[/attach]


#48

Anne sa for siden:

Baguettene glemte jeg ta bilder av og da jeg kom på det var de borte :humre:


#49

My sa for siden:

Anne, hold opp. :dåne: Vann i munnen.


#50

LilleLeo sa for siden:

Jeg elsker manchego. :hjerter:


#51

Anne sa for siden:

:knegg:
Jeg skal ha ost til helgen og, garantert. Ble mett lenge før jeg ville.


#52

Lavender sa for siden:

Jeg ble inspirert selv, gikk på 30% salg hos Meny og hadde med meg manchego, Alpeost og pecorino romano på tur.


#53

Anne sa for siden:

Så digg! :) kos deg!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.