Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Filmtips, meg og minsten (11)

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg og minsten skal kanskje på hytta noen dager i vinterferien, bare oss. Der har vi ikke nett, og bare NRK på TV, så vi må ta med dvd-er og kose oss med film og pizza og smågodt, stakkars oss.

Han er:

  • glad i fantasy, men ikke for skummelt
  • glad i dyr
  • smart og kjapp og morsom og god i engelsk

Vi pleier stort sett se Friends sammen, det ler han seg fillete av.

Tips? DVD-er vi kan låne er også mycket velkomment. :blafre:


#2

Syrinx sa for siden:

Coraline


#3

Myria sa for siden:

Percy Jackson.


#4

Polyanna sa for siden:

Takk!

Supert om dere også deler et par stikkord om filmen dere anbefaler!


#5

Input sa for siden:

Hva med Fantastic Beasts and Where to find them? Den likte 8-åringen min, men han har veldig høy toleranse for skumle ting.


#6

Polyanna sa for siden:

Ja, den har vi sett. :hjerter:


#7

Frk_Fryd sa for siden:

Snart 11 åringen og jeg så Hunger Games (11 års grense) for noen ukers siden. Jeg hadde sett den før, men var litt usikker på om han skjønte konseptet og om den ble for skummel. Temaet er jo ganske brutalt, med barn og ungdommer som skal kjempe til døden i et forskrudd mesterskap. Han er litt som du beskriver, glad i fantasy, smart kjapp og god i engelsk. Han likte filmen veldig godt, og vi har sett nr 2 også.
Dette er jo en triologi (delt i 4 filmer), så da har man litt å se på. :jupp:


#8

Frk_Fryd sa for siden:

Nå ser jeg at barnevakten.no ikke anbefaler Hunger Games til barn under 13 år, som om han litt lettskremt er kanskje ikke denne den beste!


#9

Myria sa for siden:

Percy Jackson er fantasy basert på gresk mytologi. Bøkene (av Rick Riordan) filmene er basert på anbefales forøvrig også. Du kan lese litt om filmen her. :jupp:


#10

Blå sa for siden:

Har dere sett Once upon a time? Jeg syntes det var morsom fantasy. Serie med seks sesonger, men man kan jo begynne med en.


#11

My sa for siden:

Jeg har nettopp sett de to første Hobbiten-filmene sammen med mine to 11-åringer. De elsket dem, og gleder seg til vi skal se den siste nå til helga. De kan jo være litt skumle, det kommer an på hva man reagerer på. Noen reagerer på stygge monster, andre på vonde skjebner og triste historier. Mine (særlig guttungen) er veldig følsom når det gjelder det siste, og tåler lite av realistisk dramatikk, mens ildsprutende drager, spenstige alver som hogger hodet av stygge monster bare er stas. Også har jeg nettopp lest boka høyt for dem, det er derfor vi ser filmene nå, og det gjør jo mindre skummelt også.

Ellers liker mine også Percy Jackson, Harry Potter, Pan (som i Peter Pan), Narnia-filmene, Miss Peregrine's home for peculiar children, og særlig guttungen elsker alt av Marvel-filmer (Avengers-filmene, Guardians of the Galaxy, Iron man, Thor Ragnarok, Ant-man etc).

Jentungen tåler mer drama, og liker det også bedre enn monster og action. Hun likte veldig godt blant annet "Hunt for the wilderpeople", og The adventures of Huck Finn fra 1993, med en svært ung Elijah Wood i hovedrollen (begge disse er eksempel på fullstendig monsterfrie filmer, som jentungen liker, men som er i skumleste laget for guttungen pga drama), og filmatiseringen av Jungelboken, både Disney- og Netflix-varianten, men kanskje særlig den siste (Mowgli: Legend of the Jungle).


#12

Skilpadda sa for siden:

Det er jo mye fin animasjonsfilm, da. Coco er for eksempel kjempefin! :hjerter: Nydelig animasjon, masse kjempefin musikk, veldig rørende historie.


#13

Skilpadda sa for siden:

Hunt for the Wilderpeople vil jeg også anbefale, ja. :nikker: Og Wes Andersons Moonrise Kingdom.#15

Nenne sa for siden:

Tilbake tilfremtiden-filmene må vel være helt rett til aldersgruppa. Og Harry Potter selvfølgelig.


#16

My sa for siden:

Ja! Jeg tvingte guttungen og bestekompisen til å se Tilbake til fremtiden, og de var fullstendig henrykt! :knegg: Nå har de sett alle.

Karate Kid har også slått an, når vi er inne på gamle slagere.


#17

Nenne sa for siden:

E.T. er også akkurat passe skummel tenker jeg.


#18

Candy Darling sa for siden:

Har dere sett Ready Player One? Kjempehit hos både 07 og 04 her.


#19

Neket sa for siden:

12-åringen min er veldig glad i de spion-filmene med mr bean. Husker ikke hva de heter da. Og alle marvel-filmene, og Harry Potter.


#20

Tjorven sa for siden:

Knerten har digget Oceans 11, Oceans 12 og 13 og 8. Og i samme sjanger har du Now you see me.

Jeg vil kalle det sjarmerende og uskyldig action.


#21

Elise sa for siden:

Jeg lurer på om det var deg som skrev om den for nesten et år siden? (Hunt for the wilderpeople) Jeg har vært så glad for å se den, først så jeg den alene (hadde tilgang på Netflix i England i påsken eller noe), og så sammen med familien i høst, da den kom på norsk Netflix. Det er bare en av de beste filmene jeg har sett noen gang, tror jeg. Så tusen takk for tipset. :riktig:


#22

rajraj sa for siden:

Mine har digget:

  • Kubo og det magiske instrumentet - stop motion animasjon, japansk inspirert eventyr. Ganske spennende og magisk. En ung gutt som kan fortrylle alle med gitarspillet sitt, har en mor som er veldig svak/syk som han forsørger. De har og en fjern familie som er tilsynelatende ond, som dukker opp.
  • The Last Airbender - familie fantasy (den første av fire, men tror ingen andre filmer har kommet) - litt action preg. En liten gutt må mestre alle fire elementer for å kunne gjennopprette ro og balanse i universet.
  • Miss Pelegrine's home for peculiar children - også fantasy/eventyr. Spennende med tidsreise mellom nåtid og fortid, barn med spesielle evner og en gåtefull historie om hvorfor jeg-personen blir involvert.

#23

Polyanna sa for siden:

Hvor kjøper man DVD-er nu til dags? :blond:


#24

Myria sa for siden:

F.eks. Platekompaniet. Coop Obs har også en del.


#25

Pamina sa for siden:

Løven, heksa og klesskapet, fantasy, kampen mellom det gode og onde, nydelig film og masse å prate om.


#26

Myria sa for siden:

Enig. De andre filmene om Narnia er også fine og 10-åringen har likt dem godt. :jupp:


#27

Luftslottet sa for siden:

Her liker hele familien Valerian. Visuelt vakker fantasy/eventyrfilm. Den minner litt om Avatar, fra for noen år siden, bare uten Pocahontas-historien.


#28

Pelle sa for siden:

Man kan låne filmer på biblioteket. Gjør det stadig. Junior har likt Lion, ET, Superman, ghostbusters, ringenes herre.


#29

Divine sa for siden:

Du kan låne av oss. Seriøst, vi har over 800 av dem. :dåne:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.