Beckett sa for siden:
Jeg har noen ørretfileter (med skinn) liggende i kjøleskapet, og de er tenkt å bli kveldens middag. Men hva søren skal jeg gjøre med dem for å få dem saftige og smakfulle?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Beckett sa for siden:
Jeg har noen ørretfileter (med skinn) liggende i kjøleskapet, og de er tenkt å bli kveldens middag. Men hva søren skal jeg gjøre med dem for å få dem saftige og smakfulle?
Fibi sa for siden:
Stek i panne, server med poteter, agurksalat og rømme. :sikle:
Fara sa for siden:
Jeg har av og til lagt ørret i soyasaus og lar de trekke i den en liten stund. Da blir de litt saltere og saftigere syns jeg da.
Fluke sa for siden:
Åååå! :nam: Det er godt det.
Man kan også steke dem i stekeovn med folie. Tilbehør det samme som Ms.Lee
sier.
Beckett sa for siden:
Salt? Pepper? Steke på begge sider? Hvor lenge? :har aldri rørt en ørret før:Mikkeline sa for siden:
Pakk inn i folie med finstrimlete grønnsaker, en dæsj smør, salt og pepper, litt hvitvin om du har. Det blir nydelig!
Beckett sa for siden:
Hvor lenge? Temperatur?Mannen ser ut til å foretrekke denne varianten - han er livredd for å få tørr, ihjelstekt fisk fra stekepanna. Kan ikke skjønne hvorfor. :knegg:
Veronal sa for siden:
Jeg synes folie er det enkleste. Fennikel gjør underverker sammen med poteter, gulrøtter, vårløk, hvitløk og det du måtte ha. Pleier å kjøre poteter og gulrøtter litt i mikroen først for å få det til å gå raskere. Salt og pepper, skvist sitron eller eplejuice og litt olje. Jeg pleier å stripe over litt balsamicosirup og flytende honning også. Serveres med rømme.
Veronal sa for siden:
Hvis vi kjører poteter og gulrøtter i mikro: 200 grader, 20-30 minutter.
Esme sa for siden:
Fyll en ildfast form halvveis opp med grønnsaker: f.eks paprika, tomater, squash, purre og potetskiver. Salte og pepre og stek i ovnen i 10 min på ca 180 grader.
Så legger du filetene på, greit å fjerne skinnet først, men ikke helt nødvendig og steker i 10 min til.
Så blander du en boks créme fraiche og et glass pesto og heller over og steker i 10 min til.
Det er rågodt og sånn passelig sunt.
Beckett sa for siden:
Nammenam! Men det må bli i morgen, kjøleskapet var sørgelig tomt for grønnsaker. Utrolig dårlig planlagt. :sukk:
Tusen takk for alle tips!
malena sa for siden:
Ikke middag, men pytt;
Ørret- og laksefileter blir snadder pålegg hvis du legger dem i havsalt i 15-20 timer alt etter tykkelsen på fileten.
Salt over og under og inn i kjøleskapet. Lett som en plett. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.