Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med ørretfiletene?

#1

Beckett sa for siden:

Jeg har noen ørretfileter (med skinn) liggende i kjøleskapet, og de er tenkt å bli kveldens middag. Men hva søren skal jeg gjøre med dem for å få dem saftige og smakfulle?


#2

Fibi sa for siden:

Stek i panne, server med poteter, agurksalat og rømme. :sikle:


#3

Fara sa for siden:

Jeg har av og til lagt ørret i soyasaus og lar de trekke i den en liten stund. Da blir de litt saltere og saftigere syns jeg da.


#4

Fluke sa for siden:

Åååå! :nam: Det er godt det.
Man kan også steke dem i stekeovn med folie. Tilbehør det samme som Ms.Lee
sier.


#5

Beckett sa for siden:

Salt? Pepper? Steke på begge sider? Hvor lenge? :har aldri rørt en ørret før:

#6

Mikkeline sa for siden:

Pakk inn i folie med finstrimlete grønnsaker, en dæsj smør, salt og pepper, litt hvitvin om du har. Det blir nydelig!


#7

Beckett sa for siden:

Hvor lenge? Temperatur?

Mannen ser ut til å foretrekke denne varianten - han er livredd for å få tørr, ihjelstekt fisk fra stekepanna. Kan ikke skjønne hvorfor. :knegg:


#8

Veronal sa for siden:

Jeg synes folie er det enkleste. Fennikel gjør underverker sammen med poteter, gulrøtter, vårløk, hvitløk og det du måtte ha. Pleier å kjøre poteter og gulrøtter litt i mikroen først for å få det til å gå raskere. Salt og pepper, skvist sitron eller eplejuice og litt olje. Jeg pleier å stripe over litt balsamicosirup og flytende honning også. Serveres med rømme.


#9

Veronal sa for siden:

Hvis vi kjører poteter og gulrøtter i mikro: 200 grader, 20-30 minutter.


#10

Esme sa for siden:

Fyll en ildfast form halvveis opp med grønnsaker: f.eks paprika, tomater, squash, purre og potetskiver. Salte og pepre og stek i ovnen i 10 min på ca 180 grader.

Så legger du filetene på, greit å fjerne skinnet først, men ikke helt nødvendig og steker i 10 min til.

Så blander du en boks créme fraiche og et glass pesto og heller over og steker i 10 min til.

Det er rågodt og sånn passelig sunt.


#11

Beckett sa for siden:

Nammenam! Men det må bli i morgen, kjøleskapet var sørgelig tomt for grønnsaker. Utrolig dårlig planlagt. :sukk:
Tusen takk for alle tips!


#12

malena sa for siden:

Ikke middag, men pytt;

Ørret- og laksefileter blir snadder pålegg hvis du legger dem i havsalt i 15-20 timer alt etter tykkelsen på fileten.
Salt over og under og inn i kjøleskapet. Lett som en plett. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.