Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vannkjele til induksjon?

#1

Nera sa for siden:

For å spare benkeplass, vil jeg helst bytte ut vannkokeren med en vannkjele, men hva er bra og ikke der ute? Kjøkkenet er veldig minimalistisk i stilen, så retro eller veldig sukkersøtt utgår, og de jeg har sett fra Le Creuset er ikke særlig fine.





#5

Tallulah sa for siden:

Man kan jo bruke en vanlig kjele som My sier, ellers syns jeg IKEA sin er fin.



#7

Skilpadda sa for siden:

Vi har Michael Graves-kjelen, og har byttet ut den røde fuglen med en gyllen drage. Så kanskje ikke så veldig minimalistisk. :knegg:


#8

Nera sa for siden:

Jeg ville brukt en vanlig kasserolle, men mannen er hjernevasket nok til å tro at han på liv og død MÅ bruke vannkoker, og planen er å vri ham ut av dette mønsteret, og vinne mer benkeplass. :knegg:



#10

Pappalille sa for siden:

Jeg liker plystrekjele for da glemmer jeg den ikke. Har Le Creuset da. Alessi har vel noen?


#11

Skilpadda sa for siden:

Vannkjeler med stor flate på undersiden, så man kan bruke den største kokeplaten, gjør at vannet koker opp veldig fort, mye fortere enn i en liten kasserolle på en liten plate. Plystring er også hensiktsmessig, og så er det lettere å helle vann fra en kjeletut enn fra en kasserolle. Men det er klart, de tar plass. (Vår står alltid på koketoppen, for den brukes uansett flere ganger om dagen.)


#12

My sa for siden:

Vid kasserolle på stor plate går også fort, man må jo ikke bruke en liten kasserolle selv om man skal varme lite vann. Uansett har dette størst betydning på keramisk koketopp, eller gamle kokeplater. Induksjonstopper sender jo all energien inn i den delen av kasserollen som er i kontakt med plata, og ikke ut i lufta rundt, slik som keramiske plater gjør. Men lettere å helle av er de da, stort sett. Jeg har en kasserolle med "hale", ikke "ører" til håndtak, som er formet slik langs kanten at den er veldig lett å helle av uten å søle (tynn kant, litt bøyd utover), så jeg bruker alltid denne når jeg varmer vann.

Men det betyr ikke at jeg ikke kunne tenke meg en sånn lekker liten sak da ... :sparke: For jeg synes mange av dem er veldig fine. Men ser ikke at behovet er stort nok til at det oppveier ulempen med oppbevaring, og med anskaffelse av nok en ting. Kjenner at jeg får høyere og høyere terskel for å skaffe "spesialutstyr" som kun har en funksjon.


#13

Isprinsessen sa for siden:

Vi har prøvd å bytte ut vannkokeren med en kjele og så bruke induksjonsplata. Det vi ikke likte var at det slutter ikke å koke når det er kokt opp (mulig noen typer man kan stille inn at den skrur seg av når det koker, vår kan ikke det som jeg vet av) Et annet problem var at når vi skulle ha den på frokostbordet så måtte vi ha gryteunderlag på bordet. Sikkert ikke så stort problem, men vi gikk til bake til vannkoker og kjelen havnet tilbake i campingvogna der vi ikke har vannkoker.


#14

Pøblis sa for siden:

Jeg vant over mannens oppfatning om at vi måtte ha vannkokrr da vi tok kasserolle-på-induksjon-mot-vannkoker-mesterskap. Vannkjele gidder jeg ikke, den tar bare plass.


#15

GinaK sa for siden:

Orker heller ikke så mange forskjellige ting å ha så bruker også vanlig kjele. men har også lyst på alt dette fine som jeg blir fristet av så jeg skynder meg ut igjen. Ja mener kasserolle. Potetkjelen faktisk. den er vid og stor og det koker på et øyeblikk.


#16

Skilpadda sa for siden:

Klart en vid kasserolle på stor plate går like fort. :) Men de store grytene er typisk enda vanskeligere å helle fra enn små kasseroller, og så ser de ikke så fine ut å sette på frokostbordet heller.

Ikke at jeg skal argumentere for å kjøpe flere ekstradingser, altså! Man klarer seg fint uten. :jupp:


#17

My sa for siden:

Vi kjørte også dette kappløpet da vi fikk oss induksjonstopp. Ikke fordi noen måtte overbevises, men av ren nysgjerrighet. Deretter havnet vannkokeren hos leieboerne. Men jeg er ikke så ihuga motstander av lekre vannkjeler at jeg ville byttet den inn om jeg fikk en i gave altså. :filer:


#19

trøtt sa for siden:

Vi har konekjelen fra le creuset. Trenger ikke tenke på plass til den for den står alltid på plata. Den er sort, platetoppen og benkeplata er også sorte så den blir ganske anonym der den står. Jeg er en sånn som hater å ha ting på benken, men denne glir rett inn.


#20

Skilpadda sa for siden:

Den er fin, rajraj - vi har faktisk den også. :knegg: (Fordi mannen innså at han måtte ha en sånn en for å lage håndbryggkaffe; den store Alessi-kjelen er ikke presis nok.)


#21

rajraj sa for siden:

Jeg er enig med ham. Det er viktig å kunne helle "from å hugh" når man håndbrygger, og da trengs en ekstra slank tut. :nemlig:


#22

Skilpadda sa for siden:

Jeg var enig så snart jeg hadde prøvd, rajraj. Jeg bare fniste litt likevel.


#23

rajraj sa for siden:

"from å hugh" :knegg:

Det skulle stå "from a high"! Damn you, butte fingre!


#24

Tallulah sa for siden:

:latter: Jeg trodde det med vilje!


#25

Geitrams sa for siden:

Vi har kjøkken som er stramt i stilen og den fra Le Creuset ser fin ut på kjøkkenet vårt. Funker bra, hyler når vannet er ferdig kokt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.