For å spare benkeplass, vil jeg helst bytte ut vannkokeren med en vannkjele, men hva er bra og ikke der ute? Kjøkkenet er veldig minimalistisk i stilen, så retro eller veldig sukkersøtt utgår, og de jeg har sett fra Le Creuset er ikke særlig fine.
Jeg ville brukt en vanlig kasserolle, men mannen er hjernevasket nok til å tro at han på liv og død MÅ bruke vannkoker, og planen er å vri ham ut av dette mønsteret, og vinne mer benkeplass. :knegg:
Vi har en helt enkel en fra Hackman (polaris). Den ligner litt på denne, men er ikke fullt så rund i kantene. Jeg finner ikke den vi har på nett, den er noen år gammel.
Vannkjeler med stor flate på undersiden, så man kan bruke den største kokeplaten, gjør at vannet koker opp veldig fort, mye fortere enn i en liten kasserolle på en liten plate. Plystring er også hensiktsmessig, og så er det lettere å helle vann fra en kjeletut enn fra en kasserolle. Men det er klart, de tar plass. (Vår står alltid på koketoppen, for den brukes uansett flere ganger om dagen.)
Vid kasserolle på stor plate går også fort, man må jo ikke bruke en liten kasserolle selv om man skal varme lite vann. Uansett har dette størst betydning på keramisk koketopp, eller gamle kokeplater. Induksjonstopper sender jo all energien inn i den delen av kasserollen som er i kontakt med plata, og ikke ut i lufta rundt, slik som keramiske plater gjør. Men lettere å helle av er de da, stort sett. Jeg har en kasserolle med "hale", ikke "ører" til håndtak, som er formet slik langs kanten at den er veldig lett å helle av uten å søle (tynn kant, litt bøyd utover), så jeg bruker alltid denne når jeg varmer vann.
Men det betyr ikke at jeg ikke kunne tenke meg en sånn lekker liten sak da ... :sparke: For jeg synes mange av dem er veldig fine. Men ser ikke at behovet er stort nok til at det oppveier ulempen med oppbevaring, og med anskaffelse av nok en ting. Kjenner at jeg får høyere og høyere terskel for å skaffe "spesialutstyr" som kun har en funksjon.
Vi har prøvd å bytte ut vannkokeren med en kjele og så bruke induksjonsplata. Det vi ikke likte var at det slutter ikke å koke når det er kokt opp (mulig noen typer man kan stille inn at den skrur seg av når det koker, vår kan ikke det som jeg vet av) Et annet problem var at når vi skulle ha den på frokostbordet så måtte vi ha gryteunderlag på bordet. Sikkert ikke så stort problem, men vi gikk til bake til vannkoker og kjelen havnet tilbake i campingvogna der vi ikke har vannkoker.
Jeg vant over mannens oppfatning om at vi måtte ha vannkokrr da vi tok kasserolle-på-induksjon-mot-vannkoker-mesterskap. Vannkjele gidder jeg ikke, den tar bare plass.
Orker heller ikke så mange forskjellige ting å ha så bruker også vanlig kjele. men har også lyst på alt dette fine som jeg blir fristet av så jeg skynder meg ut igjen. Ja mener kasserolle. Potetkjelen faktisk. den er vid og stor og det koker på et øyeblikk.
Klart en vid kasserolle på stor plate går like fort. :) Men de store grytene er typisk enda vanskeligere å helle fra enn små kasseroller, og så ser de ikke så fine ut å sette på frokostbordet heller.
Ikke at jeg skal argumentere for å kjøpe flere ekstradingser, altså! Man klarer seg fint uten. :jupp:
Vi kjørte også dette kappløpet da vi fikk oss induksjonstopp. Ikke fordi noen måtte overbevises, men av ren nysgjerrighet. Deretter havnet vannkokeren hos leieboerne. Men jeg er ikke så ihuga motstander av lekre vannkjeler at jeg ville byttet den inn om jeg fikk en i gave altså. :filer:
Vi har konekjelen fra le creuset. Trenger ikke tenke på plass til den for den står alltid på plata. Den er sort, platetoppen og benkeplata er også sorte så den blir ganske anonym der den står. Jeg er en sånn som hater å ha ting på benken, men denne glir rett inn.
Den er fin, rajraj - vi har faktisk den også. :knegg: (Fordi mannen innså at han måtte ha en sånn en for å lage håndbryggkaffe; den store Alessi-kjelen er ikke presis nok.)