Jeg tørner snart!
Vinterferien er her g med det dukket alle matboksene opp igjen og skapet renner over. Samme mer vannflasker og termoser.
Hvordan oppbevarer dere slikt.
Det er snakk om 20-25 matbokser og sikkert 20 flasker/termoser.
Samme problem her! Vi oppbevarar plastboksar til matrestar i samme skap og det er rett og slett ikkje plass! Særlig ikkje når dei som tømmer oppvaskmaskina berre kastar boksane tilfeldig inn i skapet uten å stable på ein fornuftig måte! Så når eg opnar døra så rasar alt ut :rolleyes:
Vi har en egen skuff til matbokser og drikkeflasker, men vi har maks to av hver pr person. Matbokser vaskes fra dag til dag, men vi har altså reservematbokser å bytte på med om det skulle være behov. (I tillegg har vi plastbokser til oppbevaring av rester, som også kan brukes som matboks om det kniper. De står på egen hylle i et overskap.) Termoser står på egen hylle i et høyskap.
Vi har matboksene i en hylle på kjøkkenet og vannflaskene i en annen. Det fungerer i grunn fint. Men dere har jo voldsomt mange? Jeg ville vel først og fremst gått gjennom om dere behøver å ha så mange.
Ungene har hver sin vannflaske hjemme og hver sin på skolen/i barnehagen, og så har vi en i reserve. Vi har en halvlitersstor termos til bruk ved turer i skole/barnehage, det har ikke kollidert ennå. Kanskje fem matbokser totalt.
Alt som kan kastes er fjernet for lengst.
Det er alltid minst ti i bruk (4 på skolen, 4 i oppvaskmaskinen og to med matrester i kjøleskapet). Legg til tre gjenglemt i sekken og to til plutselige skiturer så ser man greie.
Litt av utfordringen er at de fleste ikke kan stables. Vi bruker disse i hardplast fra Mepal. Geniale til alt annet enn lagring. Vi er en turgamilie og alle har egen termos og flaske pluss noen ekstra for noen blir alltid glemt her og der. Alt unødvendig er borte for lengst.
Jeg har en boks i boden som drikkeflasker av ulike typer bor i. Nærmest døra og i rett høyde for gutta.
Matbokser er i den ene hylla i hjørneskapet. Har kvittet meg med det vi ikke bruker. Så det er grei oversikt.
Vi har også veldig mange, og har samme utfordring som deg. Nå når det er ferie bør man forvente å få et lass med matbokser i hodet om man åpner det ene kjøkkenskapet. Spesielt også fordi vi voksne også har ferie og derfor har vi ikke mange bokser med lunsj i kjøleskapet.
Barna har én drikkeflaske hver og de bor i skolesekkene og tas bare fram for vasking før de går rett tilbake dit. Vi har noen ekstra i kjelleren, ikke noe vi trenger å ha lett tilgjengelig. Vi har en del matbokser (bare Sistema, anbefaler disse!) siden hvert barn har ulike typer bokser i sin farge alt etter hva slags mat de skal ha med (tror vi har kanskje 10-12 stykker), men alle boksene får plass i en hylle i ett av kjøkkenskapene.
Jeg har kun to unger, men ti ganger så mange matbokser og drikkeflasker. Men i tillegg til det som trengs på skolen har vi masse som brukes på fritiden. Vi er tre som trener ofte (=høyt drikkeflaskeforbruk) og en (og ofte også to) som ofte er borte fra morgen til kveld og må ha med flere matbokser. Og i tillegg til dette har vi en som samler på matbokser og drikkeflasker og benytter alle muligheter til å skaffe seg reklamemateriell og til å vinne konkurranser hvor premien er matbokser (og da gjerne Tupperware, som jo faktisk er verdt å ta vare på.) Og hun nekter å kaste gamle flasker.
Konklusjon: En million drikkeflasker og litt under en million matbokser.
De bor i en dyp kjøkkenskuff, men den er alltid smekkfull. (Korkene ligger løst i samme skuff.)
Vi har tre barn, 10-12 matbokser (noen vanlige, noen små, noen med flere rom for «bentomat») og de oppbevares sammen med andre plastbokser i en 60 eller 80 Cm skuff på kjøkkenet. Nå har jeg nylig ryddet der, så nå er det god plass.
Jeg hadde en opprydning for noen år siden, og har bare spart på matbokser som enten kan stables eller slås sammen. Vi bruker en drikkeflaske hver, som ligger i sekker/bager, resten er ikke så mange, og bruker en hylle i et skap. Bokser til matrester ligger i en skuff.
Nå har ikke vi de mengdene matbokser og flasker. heldigvis, nær sagt. Det lille vi har ligger i en skuff på kjøkkenet. Rene kaosnedi der,men det funker.
Hadde vi hatt slike mengder det her er snakk om, så hadde det blitt en egen hylle i et skap til det. Sirlig plassert med flaskerpå en hylle, og bokser stablet på en annen.
En hylle i et hjørneskap til alle matbokser og mattermoser og en liten hylle til drikkeflasker i et annet skap der selv de høyeste drikkeflaskene kan stå oppreist. Jeg har ryddet og reorganisert kjøkkenet nylig og etter det har ting holdt seg noenlunde på plass. Kastet litt matbokser, men er egentlig alt det andre vi kvittet oss med som hadde mest å si. Jeg vil si at det aller viktigste på et kjøkken er å tenke over hva som brukes mest og hvor det er lettest å få tak i ting. Jeg har flyttet mange store kjøkkenting vi bruker sjelden til oppbevaring i kjelleren, for jeg kan godt hente takke eller store gryter der de få gangene jeg bruker dem. Jeg har også plassert ting høyest oppe eller lengst inni skapene som jeg bare bruker innimellom. For det gjør meg ikke noe å måtte ta ut noe annet for å finne det dersom det er en gang i måneden, verre med det som skal ut av skapene hver dag.
De finnes i tre størrelser, men alle har samme lokk, og alle kan stables. Tror vi har drøyt 20, som alle får plass i en liten skuff. Vi bruker ikke mer enn 2-3 om dagen til matpakker, men de samme boksene brukes til alt annet også; matrester, ferdige middagsporsjoner i fryseren (medium størrelse rommer akkurat passelig med pasta bolognese-saus til en familiemiddag, den minste størrelsen er akkurat passe til brunsaus).
Vi er like mange mennesker, og har dedikert en skuff til matbokser og en skuff til flasker. (Store kjøkkenskuffer.)
For drikkeflasker/termoser funker det som gull, man ser alle flaskene når man åpner skuffen, og tilhørende lokk etc ligger i en skål i samme skuff. De store termosene som vi sjelden bruker står på loftet.
Matboksskuffa flyter av og til over, men det funker sånn høvelig.
Stor skuff brukes til alle flasker og matbokser. Har skillere i skuffen så de blir stående i ro og ikke faller når man åpner og lukker skuffen. Der er også god plass til termoser, kaffekopper med lokk mm
Etter litt tips herfra tror jeg rett og slett jeg rydder andre ting (som pepperkakeformer) ut i «boden» og innser at dette tar plass. En kurv til lokk og en til boksene og en kurv til flasker/termoser. Og de termosene vi brukes sjelden ut i boden.
Rett og slett anerkjenne at disse tingene trenger mer plass enn jeg har tilkjent dem :knegg:
Denne tråden inspirerte meg til å rydde i bokseskuffen vår i dag! Har nå satt drikkeflasker og termoser i en egen boks og annen skuffe, og sitert og kvittet meg med en del rot. Ble veldig bra, får se om det funker. Vi har ikke så store mengder matbokser, men mange bokser vi bruker til rester og så videre.
Vi har Ikea Trofast på kjøkkenet, langs ene veggen, tre stammer av den høyeste typen. Der har vi kildesortering i de største dunkene nederst (hhv plast, papir og glass+metall), matbokser og andre plastbokser i de mellomstore boksene i midten, og diverse papirgreier (en hver til meg og mannen) + en med småbokser og -lokk (type små rice-bokser til å ha med syltetøy o.l. i matboksen) i de minste boksene øverst.
Ikke det mest stilfulle møbelet som er designet, men praktisk er det i alle fall. Drikkeflasker og termoser får vi plass til i et av kjøkkenskapene. Vi har også sikkert 20 drikkeflasker, men halvparten befinner seg til enhver tid i diverse skolesekker/treningsbager/tursekker/soverom/bilen eller andre steder som ikke har blitt ryddet/tømt når de skulle.
Vi oppbevarer slike ting i en skuff, men trenger ikke så mange som det HI skisserer her. Vi skyller dem nemlig opp om kvelden og lar dem stå opp/ned og renne av på benken fram til neste dag. Da trenger vi bare 5-6 matbokser, og det er det vi har. Drikkeflasker har vi samme antall av, ca.
Vi har en liten bod på kjøkkenet hvor vi har store hyllesystem fra ikea. Der har vi to kurver på ene hyllen, en til flasker og en til bokser. Akkurat nå har vi tråkurver fra et garderobeskap som kurver. De er romslige og lette å se igjennom.
Vi har også 3 skittentøyskurver under, type smale høye i plast til plast, papir og pant, og en vegg med kjøkkenmaskiner og store panner. Elsker den boden. Som for noen eiere siden var et kjølerom.
Åh ja, i studietida leide mannen og jeg ei leilighet i en gammel bygård, der kjøkkenet hadde en slik bod. Et spisskammers, rett og slett. Utrolig praktisk!
Vi har jo egentlig 35m2 med «bod». Et rom som ikke er pusset opp og som står kaldt. Så nå har jeg kapitulert og ryddet der. Og flyttet masse inn dit slik at det ble bedre plass i skapene. Så NÅ skal det sikkert pusses opp der :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.