Ikke bare kan, men skal. Så fort du velger å sette tulipanene i vann, må du kutte av ca 1 cm. Og gjøre som aC sier, la de stå med avispapir rundt seg en stund, slik at de blir strake og strunke. :)
Noen tulipaner har ikke stått i vann i butikken, disse kan du oppbevare i kjøleskapet til du vil bruke dem, og så følge nevnte fremgangsmåte.
Tulipaner har det best i kjøleskapet, innpakket i originalforpakning, fram til de settes i vann. Opptil en uke har jeg lært. Før de settes i vann skal de snittes i et rett snitt (rett over), og de skal helst stå et par timer med strikker og plast rundt for å trekke vann før strikk og plast fjernes.
Gangen her er ikke oppvarmet så det fungerer nok fint. Har satt de i vann, men ikke snittet de. Har ikke tatt av embalasjen, så de holder seg nok rette.
Man kan også sette dem i isvann. Og IKKE mye vann! Dessuten har jeg hørt at de godt kan ligge i pakken i timesvis uten vann i det hele tatt. Kanskje enda lenger.
Modern var i Holland for noen år siden og kjøpte bøtter med tulipaner med hjem
Søsteren og jeg hadde tulipaner i mye mer enn en uke i kjøleskapet.
Jeg legger de i kjøleskapet frem til jeg skal ha de fremme
Da snittes di og settes i kaldt vann, men med originaalplasten rundt inntil de har sugd til seg litt væske.Da blir de strake og rette
Tar man av plasten , kutter de og setter de i vann, kan de lett bøye seg
Drar opp denne fra oldtiden. Jeg har en mengde tulipaner som skal brukes mandag om en uke. De står foreløpig tørt, og skal oppbevares i et kjølehjørne. Vi drar i morgen og er tilbake søndag og kan dermed ikke sjekke dem underveis. Skal de da snittes og stå med litt vann, eller skal de bare stå tørt i bøtta frem til søndag, snittes og settes i vann da? Kjøpte tulipaner som var kommet til butikken i dag, så de er foreløpig ikke gamle.