Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkle så-blomster-prosjekter

#1

Pebbles sa for siden:

Jeg kunne tenke meg å så blomster med lillesøster, og jeg lurer på hva som er enklest å få best resultat av? Det kan for så vidt være grønnsaker også.


#2

Ru sa for siden:

Sukkererter, erteblomster og plukksalat.

Weibulls har en egen junior-serie. Fås på Plantasjen, mener jeg.


#3

Madicken sa for siden:

Jeg spurte om det samme på et lokalt hagesenter, og kom hjem med følgende: Agurk, tomater, paprika, kornblomster, samt to sorter sinnia. Kriteriene våre var enkelt og fargerikt. :)


#4

frukt sa for siden:

Månedslavatera og solsikker. :jupp:
Sådde begge deler i potte ute i fjor.


#5

nokon sa for siden:

Kornblomst og solsikke er enkle å få til å vekse. Solsikke er ekstra gøy med barn, for dei veks så fort.

Av grønnsaker støtter eg reduksjon, plukksalat og sukkererter. Paprika, agurk, squash og tomat krev meir undervegs, men det er veldig kjekt å få det til.


#6

frukt sa for siden:

Reduksjon? :gruble:


#7

GinaK sa for siden:

Da jeg var tenåring sådde jeg salat i sånn gammel isoporkasse. Hadde den på terrassen. Var veldidg gøy å følge med vekst og det ble deilig sprø salat.
Og gulrøtter i melkekartong. Det ble bra. :)
Litt morsommere enn blomster?

Ringblomster og blomkarse er lett å få til. Jeg kjøpte frø av disse to i 1999 og har i alle år siden tatt frø fra blomstene hver høst og sådd neste mai. Sånt synes jeg er gøy.


#8

Magica sa for siden:

Reddiker og spinat kan sås veldig tidlig. Hvis du vil ha noe til å spire fort inne så kan du jo så tørre erter og få ertespirer i vinduskarmen, det kan jo hende dere liker som pynt alle sammen. Jeg har sådd basilikum inne nå.


#9

nokon sa for siden:

Stavekontrollsk for redikk


#10

veobra sa for siden:

Erteblomster og solsikker gjør mye ut av seg. Det er gøy med høye og store.planter.


#11

Madicken sa for siden:

"Alle" anbefaler erteblomster, men jeg er ikke like begeistret, da jeg alltid ender opp med lange, tynne og pinglete stilker som knekker, og med lang avstand mellom blomstene. Og ja, jeg har prøvd alle kloke råd, men jeg og erteblomster er uansett en dårlig match.


#12

veobra sa for siden:

Jeg har fått det til og jeg er ikke spesielt flink, mulig jeg hadde flaks. Skal ikke prøve meg på noen feilsøk for dine forsøk. :knegg:


#13

Malama sa for siden:

Lange, tynne og spinkle er klassisk for mye varme i forhold til timer med lys.


#14

Pelen sa for siden:

Min utfordring når jeg sår er at jeg glemmer å vanne og så dør alt sammen ...

Er det noe som tåler litt mer sjelden vanning bedre enn annet?


#15

Malama sa for siden:

Tja, gå for et undervanningsbrett kanskje? Sånn som har et lite vannmagasin som bare må fylles innimellom?


#16

Madicken sa for siden:

Jeg er så-novise, men dette har jeg fått med meg. Dette til tross, det blir strangler når jeg kjører på med erteblomster.


#17

Matilda sa for siden:

Jeg forkultiverer ikke erteblomster, sår dem bare rett ut. De kan gjerne knipes, sånn at de deler seg og blir mer buskete, men ellers skal de jo vokse og bli lange - gi dem noe å vokse på. Jeg sår altså mine rett ut i pallekarm med en tipi av bambusstenger og hyssing å vokse på - det blir alltid bra. Kniper dem en gang eller to mens de er små, vanner jevnlig, og ellers står de bare der til de blomstrer.


#18

frukt sa for siden:

Tipi var lurt! Hvorfor tenkte ikke jeg på det.


#19

Malama sa for siden:

Jeg så et bilde en gang som jeg egentlig hr lyst til, en STOR tipi, med hyssing men åpning nedre del på ene side. Stor som i "plass til et par unger inni". Og sådd med sukkererter rundt. Leke-telt i hagen med innebygd snacks!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.