Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Ribbe i morgen!

#1

MissS sa for siden:

vi tar jula litt på forskudd i morgen og jeg skal lage ribbe. Problemet er, nr. 1 jeg er en katastrofe på kjøkkenet, nr. 2 jeg finner ikke oppskriften.
Jeg skal krydre ribba nå og legge den med svoren ned i vann over natta. Skal jeg da steke den i en halvtime med svoren ned i vannet og så snu den i morgen? Jeg husker bare ikke. Hjelp!



#3

MissS sa for siden:

Er det bare jeg som husker feil eller stekte jeg den med svoren ned dekket i vann i en halvtime før den ble snudd og stekt en halvannen time til??


#4

malena sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på ribbe. :nam:


#5

malena sa for siden:

Det er mange som gjør det sånn, ja.


#6

Kirsebær sa for siden:

Jeg legger ribba med svoren opp oppå et fat i langpanna. Heller noen dl vann oppi og dekker med folie.
Steker på ca 225 grader i ca en halv time.
Tar deretter ut langpanna, fjerner folie og fat, steker videre på 200 grader i en og en halv til 2 timer (kommer an på hvordan ribbe).

Når Ribba ser ferdig ut tar jeg den ut, deler den i serveringsstore stykker og ettersteker den i 20 minutter eller så. Da ser den ikke så blek og dvask ut.

Jeg får alltid sprø svor og saftig ribbe.
Ribbe er digg!


#7

MissS sa for siden:

Gleder meg til middag i morgen! :D


#8

Obelix sa for siden:

Jeg steker aldri ribba med svoren ned først.
Krydreer med salt og pepper dagen før.
legger den på rist over langpanne. Vanner godt underveis slik at den blir dampet underfra.
Siste par minutter stekes den høyt i stekeovnen med grillen på. OBS!! svoren blir fort svidd.

Får perfekt ribbe hvert år. :selvskryt:


#9

Che sa for siden:

Jeg går også god for matprat sin oppskrift iallefall! - Det er så enkelt at jeg hånflirer av de som gjør ribbesteiking til vitenskap...


#10

MissS sa for siden:

:snurt: Si ikke det! Jeg sliter selv med fårikål! :rødme:


#11

Fruktflua sa for siden:

Ikke stek den med svoren ned. Følg heller denne oppskriftsvideoen fra apertif.no.
Den brukte jeg her om dagen og ribba mi ble for første gang svært vellykket. Følg videoinstruksene til Ole Martin Alfsen. ;)


#12

annemede sa for siden:

Hvorfor styre sånn med ribbe? Det er da mye bedre med pinnekjøtt. innser at jeg muligens banner litt i kjerka nå


#13

Manga sa for siden:

Hm.. går det virkelig an å ta en ribbemiddag i november? misunnelig


#14

Fruktflua sa for siden:

Her spiser vi både ribbe og pinnekjøtt. Vi hadde ribbe på onsdag, og i dag hadde vi pinnekjøtt. :D


#15

Che sa for siden:

Fårikål er vanskeligere å få til enn ribbe altså...jeg er ingen guru på kjøkkenet!

Det går bra sjø'!


#16

Canisa sa for siden:

Idiotsikker oppskrift! :nemlig:


#17

MissS sa for siden:

Skal sjekke den. :jupp:

Siden jeg er oppvokst med begge så har vi pinnekjøtt eller ribbe på julaften annenhver jul. Blir det ribbe på julaften blir det pinnekjøtt på første juledag.

For å si det sånn så er det svigermor som inviterte oss på middag. Så lurte hun på om vi kunne spise hos oss, og om svoger med fam også kunne komme. Så lurte hun like greit på om jeg kunne lage maten her. :rolleyes: Jeg hater å lage mat, så det var ikke min ide. Spesielt når mannen skal sove ut julebordsfylla og jeg skal svette alene med tre små.. Ho ho... Det blir vel jul allikavel!

Satser på det! :o


#18

Lisa sa for siden:

Absolutt svoren ned i vann først for damping, gjort det de siste årene og gud så mye bedre og sprøere svor du får da!

Vi skal også ha 6 stk til ribbe middag i morgen :D


#19

Manga sa for siden:

:lol: Jeg hadde følt meg litt lurt jeg altså.


#20

MissS sa for siden:

Er det noen som har et sånn gratishefte om julemat? Der står nemlig oppskriften. Ikke matprat sin, men muligens Ica sin?


#21

Filifjonka sa for siden:

Det gratisheftet på Ica er fra opplysningskontoret for kjøtt (som har matprat.no), så det er den samme oppskriften.
Jeg bruker alltid den oppskriften, og får helt perfekt ribbe hver gang.


#22

MissS sa for siden:

Da må det være et annet gratishefte for jeg har det fra matprat.no og det er ikke den oppskriften. Jeg er sikker på at jeg må ha pakket det ned i en av juleeskene, men jeg finner det ikke :mumle:


#23

malena sa for siden:

Lur svigermor du har. :knegg:

Hva skal du med oppskrifthefte nå? Du har jo fått fremgangsmåten her, og den er stort sett bankers.


#24

MissS sa for siden:

Ja, jo.... Prøvde å forklare min kjære det samme. Det er bare det at jeg hater å lage mat. Jeg kjenner angstkloa i magen bare ved tanken på at jeg har ansvaret for maten til så mange! Jeg kan denne ene oppskrifta, og da kan jeg ikke gamble. :sukk:


#25

MissS sa for siden:

Nå står ribba i ovnen og jeg har bestemt meg for å følge denne oppskriften! Etter 15 min kom jeg på at jeg hadde glemt vann i panna. :Panne: Meg i et nøtteskall!

Men hvordan etterteker man? Setter du inn hele ribba? Og hva med svoren? Blir den daff da?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.